Thailand met een huurauto: doen!

blog

Geschreven op
woensdag 30 augustus
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

In je eigen tempo de omgeving verkennen, maar er wel zeker van zijn dat je leukste plekjes bezoekt… Dit kan in Thailand met een huurauto! Ontdek in dit blog de route van onze vernieuwde bouwsteen ‘Selfdrive door het zuiden’ en lees onze praktische tips over autorijden in Thailand.

De route van de selfdrive door het zuiden

Thailand, maar dan nét even anders… dat beleef je tijdens de selfdrive door het zuiden. Deze vijfdaagse rondreis in Thailand met een huurauto start in Phuket. Je verruilt het drukke schiereiland vervolgens snel voor het ongerepte Khao Lak: een plek waar natuur en strand samenkomen. Hier slaap je een nachtje in een knus resort aan het strand voordat je verder rijdt naar nationaal park Khao Sok. Vanuit onze zelfgebouwde Anurak Community Lodge leer je de jungle beter kennen. Doe dit wandelend, fietsend of misschien wel met een kano… je hebt opties genoeg!

khanom dolfijnenWellicht heb je al wat slingerende apen gespot in Khao Sok, maar nu is het tijd om op zoek te gaan naar roze dolfijnen. Je rijdt naar de kustplaats Khanom aan de oostkust van Thailand. Je gaat hier echt van de gebaande paden af. Van verlaten wegen met palmbomen tot aan lange witte zandstranden die je (bijna) voor jezelf hebt… Wil je naar Thailand, maar dan nét even anders? Dan mag Khanom zeker niet ontbreken aan je lijstje.

Wil je deze route liever andersom maken? Ook dat kan! Vraag dit gerust bij ons aan. Deze vijfdaagse selfdrive kan je in principe het hele jaar doen, maar houd er rekening mee dat er in sommige maanden meer regen kan vallen. Lees hier meer over op onze klimaat pagina. De beste maanden zijn januari tot en met april.

thailand met een huurautoPraktische tips over Thailand met een huurauto

In Thailand rijden ze links. Even wennen, maar de kwaliteit van de wegen op onze routes is goed. Wil je autorijden in Thailand, dan heb je een internationaal rijbewijs nodig. Niet elk verhuurbedrijf stelt het verplicht, maar de politie kan hier wel om vragen tijdens een controle. Zorg er daarnaast voor dat je in het bezit bent van een geldige creditcard.

En tenslotte, maar minstens even belangrijk: doe lekker zittende kleding aan, neem voldoende water mee en vergeet niet een paar mooie plaatjes te schieten. Want wie weet herken je deze verborgen parels over een aantal jaar niet meer terug…

Wil je Thailand met een huurauto verkennen, maar niet naar het zuiden reizen? Geen zorg, we hebben ook een leuke route met de auto uitgestippeld in het noorden van Thailand. Lees hier meer over de ‘Selfdrive door Gouden driehoek’.