Naar boven

Hoe reis je in Thailand en Laos?

Algemene informatie

Thailand

Route-advies voor je Thailand-reis

De meeste reizigers beginnen hun Thailand vakantie in de ‘Oriental City’ Bangkok, gelegen in Centraal-Thailand. Deze bruisende metropool biedt vele hoogtepunten en geeft je meteen een beeld van de verscheidenheid van het land. Je begint je reis dan ook met een Bangkok Your own Way. Je reist vervolgens verder naar het legendarische Kwai gebied waarbij het verblijf op de jungle rafts als hoogtepunt wordt ervaren. Hou je van watervallen, bijzondere vergezichten en wildlife, reis dan door naar Thailands oudste natuurpark Khao Yai. Klik hier voor de bouwstenen in Centraal-Thailand.

Wil je tijdens je Thailand vakantie de kleurrijke bergvolkeren niet missen, reis dan naar het noordelijke berggebied. Je vindt hier plantages en het boerenleven en wij vonden de ontmoeting met de bergstammen erg bijzonder. Voor een dergelijke ervaring raden wij de bouwsteen Avontuur in een notendop aan waarbij wordt overnacht in eenvoudige huisjes. Klik hier voor een overzicht van de bouwstenen in Noord-Thailand. Voor de jungle kun je beter terecht in Khao Yai of Khao Sok.

Vanuit Centraal of Noord-Thailand kun je doorreizen naar Zuid Thailand voor een relaxte afsluiting van je Thailand vakantie. Je kunt kiezen voor echte Robinsoneilandjes waar de tijd stil lijkt te staan. Hier kom je met snorkel en boek de dagen door. Voor meer levendigheid met gezellige restaurantjes, bars ga je shoppen op de avondmarkt. Klik hier voor een overzicht van onze bouwstenen in Zuid-Thailand. Naast de verschillende eilanden bieden wij ook een unieke regenwoudervaring waarbij je tussen de apen in een jungle lodge verblijft tijdens de bouwsteen Woudreuzen en Meren.

Route-advies voor je Laos-reis

Meestal begint je Laos vakantie met een startpakket in Vientiane. De transfer vanaf de luchthaven en de eerste twee overnachtingen zijn dan al geregeld. Vervolgens kun je een keuze maken uit een groot aantal bouwstenen. De meeste mensen nemen vanuit Bangkok de nachttrein naar Vientiane en steken ze onderweg de grens met Laos over. Vanuit Vientiane reis je naar het noorden, volgens veel reizigers een van de meest interessante gebieden van Laos. Vanuit de sfeervolle stad Luang Prabang, kun je twee dagen als olifanten verzorger door het leven gaan of kies je voor een korte of lange trekking naar afgelegen dorpjes. Een vlucht naar Pakse, in het zuiden van Laos, brengt je in het groene Bolovenland waar watervallen een weg door het regenwoud zoeken. Via de eilanden in de machtige Mekong rivier kun je ook Cambodja aan je vakantie toevoegen. Klik hier voor de bouwstenen in Laos.

background-pattern