Bezienswaardigheden in Thailand

Algemene informatie

Deze bezienswaardigheden moet je gezien hebben

Leuke bezienswaardigheden in Bangkok

Het Koninklijk paleis ligt op tien minuten loopafstand vanaf de Khao San Road. Dit is erg toeristisch, maar ook erg mooi en bijzonder. Als je vroeg gaat heb je nog niet zo’n last van de drukte. Het complex opent om 8:30, het entree kost 200 bath p.p.

In het dichtbij gelegen tempelcomplex Wat Po heb je de grootste liggende boeddha ter wereld. Achter de tempel kun je zelfs je toekomst laten voorspellen door de zogenoemde fortunetellers, een bijzondere ervaring.

Tijdens de excursie Fietstocht door Bangkok, die je kunt boeken bij onze bouwsteen Bangkok your own way, leer je het echte Bangkok kennen op de fiets. Je pendelt door de smalle straatjes van Bangkok, vaart af en toe een stukje met een longtailboot en ontdekt het groene gedeelte van Bangkok. Voor wie Bangkok echt wil leren kennen is dit een aanrader.

Chatuchak weekend markt, naast de zweeftreinlijn is erg leuk om mee te maken. Veel, veel mensen en heel veel aparte dingetjes te koop: kleding, schoenen, Teva’s, eten, t-shirts, huisdieren (denk aan slangen, honden, rare vogels, vissen). Alleen in het weekend!

Vanuit Bangkok reis je gemakkelijk naar het River Kwai gebied waar je overnacht in een drijvend huisje op de River Kwai, boemelt over het Dodenspoor en de blauwe Erawan watervallen bezoekt.

Leuke bezienswaardigheden in Chiang Mai

In Chiang Mai zijn zoveel tempels, de mooiste vinden wij de Wat Chedi Luang. Deze tempel wordt omringd door grote stenen olifanten, erg indrukwekkend. Een andere mooie tempel is de Wat Phra Sing. Deze heeft een prachtige wihara (grote hal waarin monniken en leken naar preken luisteren) met een trap die links en rechts omlijnd wordt door naga’s (mythische slangen met drakenkoppen).

Ook mag je de Doi Suthep tempel in Chiang Mai niet missen. Vanaf deze tempel heb je een mooi uitzicht over de stad.

Bijzonder Boeddhabeeld: Phra Boeddha Sing, waarover men het niet eens is over de herkomst (het beeld is, zoals het een belangrijk Boeddhabeeld betaamt, van hot naar her gesleept).

Wil je wat meer actie dan is er een ruime keuze uit excursies in en rond om Chiang Mai. Ga bijvoorbeeld tokkelen tussen de boomtoppen en suis van boom naar boom.