Riksja Tanzania & Kenia

Naar boven

Visum regelen voor je Tanzania en Kenia reis

blog

Een visum regelen voor je Tanzania en/of Kenia reis is noodzakelijk. Maar hoe werkt het aanvragen van een visum precies? Daar lees je meer over in deze blog.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 18 juli
Geschreven door
Marleen Koen-van Loo
Visum Tanzania

Paspoort & Visa

Je paspoort moet bij vertrek uit Kenia of Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Voor beide landen heb je een apart visum nodig. Het eiland Zanzibar is een onderdeel van Tanzania, dus daar heb je geen apart visum voor nodig.

Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Het is niet meer toegestaan om te zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouders.

Visum Kenia

Een visum Kenia kun je elektronisch aan te vragen voor vertrek, maar kan ook bij aankomst geregeld worden maar die rij is vaak wel een stuk langer. Het visum kost rond de € 75,- per persoon. Je kunt het jezelf ook iets makkelijker maken door bij de Visum centrale aan te kloppen, hier hebben wij goede ervaringen mee.

Visum Tanzania

Ook voor Tanzania kun je het visum nu elektronisch regelen. Daarnaast kun je het ook nog persoonlijk of schriftelijk aanvragen via het consulaat in Den Haag, Groot Hertoginnelaan, 2517 EG Den Haag, 070-2156450. Ook kun je het visum ter plaatse bij aankomst op het vliegveld aanvragen (houd dan wel rekening met langere wachttijden). Voor het aanvragen van het visum heb je twee pasfoto’s nodig (4,5 cm x 3,5 cm), een kopie van je ticket met daarop een terugvlucht vermeld of een boekingsbevestiging. Ook heb je een ingevuld aanvraagformulier nodig dat je hier alvast kunt downloaden. Het visum dat je ontvangt is drie maanden geldig, dus binnen 3 maanden dien je Tanzania in te reizen.

Maji Moto Masai

Single of multiple entry visum?

Voor het heen-en-weer reizen tussen de landen volstaat een zogenoemd ‘single entry’ visum € 50,- per persoon. Ook als je meerdere malen tussen de landen heen-en weer reist, wat vaak het geval is. Je vliegt bijvoorbeeld op Nairobi, reist met ons door Kenia en steekt de grens over naar Tanzania en reist vervolgens weer terug naar Nairobi voor een aansluitende terugvlucht of bouwstenen. Bij het aanvragen van een visum kun je een ‘multiple entry’ € 100,- per persoon visum aanvragen, maar dat is dus niet nodig.

Visum laten regelen? Wel zo makkelijk.

Als je geen tijd hebt om zelf voor je visum Kenia of Tanzania naar Den Haag te gaan kun je gebruik maken van de diensten van een visumburo, zoals de Visumcentrale, gespecialiseerd in visumaanvraag voor onder meer Kenia en Tanzania. Voor aanvragen vanuit België, zie www.visum.be.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern