Menu background

Naar boven

La Paz, Bolivia: vijf hoogtepunten

blog

Geschreven op
donderdag 22 december
Geschreven door
Michelle Roelofs
Delen op social media

Om je even voor te stellen aan de stad La Paz, beginnen we met een korte introductie: de stad heet officieel Nuestra Señora de La Paz, dat ‘Onze Dame van de vrede’ betekent. La Paz is niet de hoofdstad van Bolivia; dit is Sucre, wat je niet zou verwachten, want Sucre is een veel kleiner plaatsje. Wel verblijft de Boliviaanse president in La Paz. Ga je op reis naar Bolivia en weet je nog niet goed wat je er wilt doen? Hier een paar tips voor La Paz!

De heksenmarkt bezoeken

Je vindt geen andere markt in La Paz die zo veelzijdig en interessant is als de heksenmarkt. Hier vind je allerlei aparte producten die een genezende werking schijnen te hebben. Zo kom je bijvoorbeeld fascinerende objecten tegen als toekansnavels, cocabladeren, toverdranken, poppetjes van steen en – schrik niet – lamafoetussen. De rijkere Bolivanen offeren deze laatste bij een nieuwbouwhuis: dit zou dan meer geluk brengen. Je kunt op de Mercado de Hechicería ook wat gangbaardere producten krijgen, zoals truien van alpacawol, kleden en mutsen. Kortom, struinen over de heksenmarkt is een rustige, maar indrukwekkende afsluiting van je middag.

Zweef met de kabelbaan over La Paz

Sinds een paar jaar zoeft de Teleférico over de stad. Bijzonder is dat deze kabelbaan in eerste instantie niet voor toeristen werd gemaakt. Voor de Bolivianen is dit een goedkope, snelle en veilige manier van transport. De Boliviaanse vlag wappert boven je als er groene, gele en rode gondels boven je voorbij schieten. Elke kleur staat voor een kabelbaanroute over de stad. Dit systeem is het idee van president Morales om de drukte in de stad wat terug te dringen en de uitlaatgassen te verminderen. Tip: pak de rode route vanaf het oude centrum helemaal naar El Alto, waar je van de mooie uitzichten kunt genieten. Probeer ook eens om ’s avonds de Teleférico te nemen, die overigens tot tien uur ’s avonds geopend is, om weg te dromen bij alle lichtjes van de stad.

Death Road fietsen: ga jij de uitdaging aan?

Een ervaring voor echte durfallen is Death Road (Yangus Road) mountainbiken. Deze is tot de meest gevaarlijke weg ter wereld uitgeroepen. Je begint op ongeveer 4.500 kilometer hoogte en daalt vrij steil (en dus snel) zo’n 3.000 kilometer. Als het weer meezit, geniet je onderweg van uitgestrekte landschappen, stromende watervallen en modderstromen. De weg heeft zijn naam te danken aan het hoge aantal ongelukken dat hier plaatsvindt. Toch zie je dat de thrillseeking toeristen juist aangetrokken worden door de naam Death Road. Fiets met één van de gecertificeerde organisaties mee en overwin je angsten.

Museum van muziekinstrumenten

In dit kleine museum vind je, naast de bekendere instrumenten, allerlei aparte Boliviaanse apparaten: van fluiten van vulkanisch gesteente tot panfluiten gemaakt van palmboombladeren. Verder kom je unieke instrumenten tegen die zijn gemaakt van schildpadschilden, geitenhakken en muilezeltanden. Een leuke toevoeging is de binnenplaats, waar je een aantal van deze traditionele Boliviaanse instrumenten zelf kunt uitproberen.

Valle de la Luna

Als je even de drukte van de stad wilt ontglippen, is Valle de la Luna (maanvallei) een bezoekje waard. Loop door dit geërodeerde landschap vol vulkaankraters en neem de natuur in je op. Je combineert een bezoek aan de maanvallei gemakkelijk met de Teleférico richting San Miguel, wat bovendien ook nog goedkoper is dan met de taxi reizen.

Al enthousiast geworden over de stad La Paz?

bouwsteen

(Pan)fluitend door La Paz

  • La Paz
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 143,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 4: Peru-, Chili- en Bolivia-rondreis

  • 28 dagen / 27 nachten, aanvang dagelijks
  • Lima - Huacachina - Arequipa - Colca Canyon - Arica - woestijn bij San Pedro de Atacama - Uyuni - La Paz - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu
  • € 2810,- p.p. (€100,- per dag) bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge