Naar boven

5 redenen om Mexico op je bucketlist te zetten

Mexico op je bucketlist zetten? Doen! Dit zijn dé 5 redenen waarom

blog

Mexico, het land van al m’n dromen … De Zangeres Zonder Naam zong het jaren geleden al en wij kunnen het alleen maar met haar eens zijn: Mexico is een geweldige vakantiebestemming. Mexico is het land waar je tempelruïnes in de jungle bekijkt, in een dampend woud naar jaguars en luiaards speurt en eindeloos geniet van tortilla’s en tequila’s. We geven je vijf redenen om Mexico vandaag nog bovenaan je bucketlist te zetten.

Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 11 december
Geschreven door
Mara van der Hoek
Mexico bucketlist

1. Het is de ultieme ‘verre reis vol gemak’

Een reis naar Mexico betekent lekker weer, een directe vlucht, je eigen huurauto én korte reisafstanden terwijl je alsnog een lekker uiteenlopend programma hebt. Klinkt ideaal, toch? Is het ook. In Mexico geniet je van zonovergoten dagen, witte stranden, Maya-tempels, margarita’s, eeuwenoude cultuur en heerlijk eten. Mexico is het perfecte land om even helemaal op te laden, een stukje cultuur snuiven én een beetje actief doen, want je kunt er naast ontspannen aan het strand óók abseilen van een waterval en 140 meter tokkelen naar beneden.

2. Je vindt er een van de zeven wereldwonderen

Voor veel reizigers is het bezoeken en bekijken van alle zeven wereldwonderen (of New 7 Wonders of the World) een bucketlist op zich. Tijdens je reis door Mexico kun je de eerste afstrepen, want in Mexico vind je Chichèn Itzá: de bekendste Mayaruïne van Yucatán. In deze eeuwenoude stad in Mexico kun je urenlang rondlopen en de tientallen ruïnes bewonderen. Camera mee, zonnebrand mee, genoeg water op zak (want er is weinig schaduw en veel zon) en bewonderen maar.

mexico chichen itza
Mexico op de bucketlist 5 redenen

3. Veel zien in weinig tijd

Heb je maar één tot twee weken of heb je simpelweg geen zin om veel te rijden, maar wil je wél veel zien? Ook dan is Mexico dé bestemming voor jou. De belangrijkste bezienswaardigheden in Mexico liggen namelijk op het schiereiland Yucatán, op relatief korte afstand van elkaar. Zo zie je van alles, zónder urenlang in de auto te hoeven zitten.

4. Het hele jaar door lekker weer

In Mexico is het weer het hele jaar door aangenaam warm. Gemiddeld is het er tussen de 26 en 30 graden. Een voorjaars-, zomer- of herfstvakantie in Mexico is dus altijd een goed idee, en in de winter is Mexico dé plek om ‘even te overwinteren’. De kans op een witte kerst is in Mexico groter dan in Nederland, want de stranden in Mexico zijn prachtig én veelal voorzien van spierwit zand.

Bezoek je de Indianen in San Cristobal, dan liggen de temperaturen iets lager door het hoger gelegen gebied. Nog steeds is het voor Nederlandse begrippen warm, want overdag is het tussen de 22 en 28 graden. ’s Avonds koelt het af met temperaturen tussen de 14 en 20 graden, dus een vest en lange broek is dan aan te raden. Of een stevige margarita, natuurlijk.

5. De perfecte mix van cultuur en natuur

Mexico is het land van de Maya’s: een indianenvolk met een hoogontwikkelde beschaving. Zij bouwden al vroeg grote onafhankelijke steden en hadden als een van de eerste volken hun eigen schrift, wat je in de eeuwenoude stad Chichén Itzá goed terugziet. Klaar met het bewonderen van al die Mayatempels? Kijk dan je ogen uit in de jungle om je heen: in de jungle van Mexico spot je namelijk toekans, flamingo’s, papegaaien, brulapen en zelfs jaguars.

Boek jullie individuele rondreis naar Mexico

Is Mexico ook inmiddels een beetje de plek van jouw dromen geworden? Bekijk dan eens onze kant-en-klare Mexico-rondreizen en laat je inspireren. Of ga zelf lekker puzzelen en stel je eigen Mexico-reis samen met onze bouwstenen!

5 redenen voor Mexico bucketlist

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern