Top 10 Wat te doen in Osaka: leuke bezienswaardigheden

blog

Geschreven op
dinsdag 22 oktober
Geschreven door
Birgit Theijssen
Delen op social media

Osaka behoort samen met Kyoto en Tokyo tot de drie populairste steden van Japan. In een eerder artikel hebben we al uitgelicht wat de verschillen tussen de drie zijn. Wil je graag weten wat je allemaal voor leuks kunt doen in Tokyo? Lees dan onze blog over de bezienswaardigheden in Tokyo. Als je benieuwd bent naar wat Kyoto voor moois te bieden heeft, kun je hier een kijkje nemen. Wat de leukste bezienswaardigheden van Osaka zijn? Daar gaan we het vandaag over hebben!

 

#1. Dotonbori Street

De Dotonbori Street is een geliefde plek onder Japanners en toeristen. De straat staat bekend om de vele neonlichten, reclameborden, knipperende 3D-dieren, enorme lampionnen en meer. Het lijkt wel hectischer dan een kermis en daarom moet je dit gezien hebben. Probeer hier tijdens de avonduren heen te gaan en zoek een leuk restaurantje op om vervolgens de dag af te sluiten in een gamehal.

 

#2. Tsutenkaku-toren en het Umeda Sky Building

De Tsutenkaku-toren is één van de iconen van de stad en pronkt met 103 meter de lucht in. Het wordt ook wel de Eiffeltoren van Japan genoemd en het was ooit onderdeel van een pretpark. Het bevindt zich in de wijk Shinsekai en Parijs en New York waren de inspiratiebronnen voor het bouwen van dit gebied. Hier huisvest een enorm aantal arcade-hallen, restaurants en theaters, en daarom leef je je hier helemaal uit. Een ander icoon is het Umeda Sky Building van 173 meter hoog. Het bestaat uit twee torens, welke beiden over veertig verdiepingen beschikken. De torens zijn met elkaar verbonden middels een brug en vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht over de stad. Je kunt dit futurische gebouw dan ook niet missen tijdens een bezoek aan Osaka.

 

#3. Osaka Castle

Een van de pronkstukken van Osaka is het kasteel. In 1583 gebouwd en vervolgens dertien jaar later verwoest. Het oorspronkelijke kasteel moest namelijk plaats maken voor een nieuw kasteel, welke later werd vernietigd voor wéér een ander. Dit rondje ging door tot het jaar 1931. Vanaf dat moment werd het kasteel steeds hersteld en in 1997 is het kasteel volledig gerenoveerd. Tegenwoordig kun je dit juweel van een kasteel bezoeken. Met vijf verdiepingen hoog, spierwitte muren, gouden ornamenten, mintgroene gevels en prachtige uitzichten over de stad is deze bezienswaardigheid zeker de moeite waard. Ook vind je binnen een museum waar je meer leert over deze ietwat gekke geschiedenis.

#4. Kuromon Ichiba Market

Japan kent een aantal fantastische markten en de Kuromon Ichiba Market is er daar een van. Deze 190 jaar oude, overdekte markt is zeshonderd meter lang en is een ontmoetingsplek voor de locals. Je koopt hier vlees, vis, groenten en onbekende snacks, en alles wordt vers voor je bereid. Probeer een aantal snacks uit om kennis te maken met de Japanse keuken.

<#5. Tempozan Ferris Wheel

Het reuzenrad torent boven de stad uit en het is dan ook niet moeilijk om deze attractie te vinden. Stap in een gondel en laat je een kwartier lang de hoogte in brengen. Daarbij heb je keuze uit een normale gondel of één met een doorzichtige onderkant. Vanaf het reuzenrad heb je eindeloze vergezichten over Osaka en je betaalt hier slechts een paar euro voor.

#6. Universal Studios

Niet alleen Amerika maar ook Japan heeft een Universal Studios, gelegen in Osaka. Het gigantische pretpark bestaat uit tal van achtbanen, attracties en fantasiefiguren. En je hebt hier zelfs Legoland! Een ideaal uitstapje als je met kinderen reist, maar natuurlijk is het ook leuk voor volwassenen.

#7. Amerika Mura

En nu we het toch over Amerika hebben: wist je dat Osaka over een Amerikaanse wijk beschikt? Niet dat hier Amerikanen wonen, maar de Japanners kleden hier zich graag als echte Amerikanen en het zijn vooral de jonge Japanners die zich hier helemaal thuis voelen.

#8. Het Momofuku Ando Instant Ramen Museum

Instant noodles, wie kent het niet? Je gooit er wat kokend water in en binnen drie minuten geniet je van heerlijke noedels. De instant noodles, waar wij op reis altijd heel blij mee zijn, zijn in de buurt van Osaka uitgevonden en hier vind je dan ook een museum dat aan de noedels is gewijd. Je leert meer over het product zelf, maar je kunt hier ook workshops bijwonen en een eigen bakje laten ontwerpen. En natuurlijk smul je aan het einde van de dag van je zelfgemaakte instant noodles!

#9. Aquarium Kaiyukan

Wie van de onderwaterwereld houdt, moet echt een bezoek brengen aan hét aquarium van Osaka. Je spot hier walvishaaien, kleurrijke vissen, zeeleeuwen, pinguïns, mantaroggen en nog veel meer. Er zijn maar liefst zestien verschillende wateren nagebouwd die zijn gebaseerd op de verschillende werelden in de Stille Oceaan. Denk aan het Great Barrier Reef of aan mangroven. Het aquarium is enorm en het is dan ook een spectaculaire bezienswaardigheid in Osaka.

#10. Sushi van de lopende band

Wist je dat sushi van de lopende band in Osaka is uitgevonden? Je kunt een bezoek aan een sushi-restaurant inclusief lopende band dan ook zeker niet overslaan. Neem plaats op een van de barkrukken en pak wat je hebben wil. Smullen wordt gegarandeerd!

Uiteraard kun je nog veel meer in deze gigantische metropool doen en zijn er meer bezienswaardigheden in Osaka. Heb jij al zin gekregen om de gekte van Osaka te ervaren? Bekijk dan onze Japan-rondreizen en wie weet loop jij binnenkort zelf tussen knipperende 3D-inktvissen!