Naar boven

Tokyo

De 16 leukste Tokyo bezienswaardigheden

blog

Statige wolkenkrabbers, historische tempels, verbazingwekkende cafés en romantische parken: Tokyo is van alle markten thuis. Deze wereldstad is bijna twee keer zo groot als New York City en je kunt hier dan ook oneindig veel doen. Maar wat dan precies? In deze blog bespreken we 15 van de leukste bezienswaardigheden in Tokyo.
Decorative torn edge

1. Ga los in een karaokebar!

Japan Kagoshim

De Japanners zijn dol op karaoke en dit is dan ook een veelvoorkomend uitje. Een welbekende bar is bijvoorbeeld ‘Karaoke Kan’ in de wijk ‘Shibuya’. Deze bar is te zien in de film ‘Lost in Translation’. Echter, elk karaokecafé is de moeite waard en je zult ongetwijfeld een hele leuke avond hebben.

2. Bekijk de mooiste tempels

tempel in Nikko

Ondanks het hoge business-gehalte en de duizelingwekkend aantal wolkenkrabbers is Tokyo nog steeds rijk aan een aantal bijzondere tempels. De bekendste, en tevens de oudste, is de Senso-Ji tempel, gekleurd in rood en oranje. Deze tempel stamt uit de 7e eeuw en bestaat uit verschillende gebouwen en poorten, en daardoor kun je het zien als een complex. De weg ernaartoe verveelt trouwens ook niet: de route is bezaaid met andere, kleinere tempels. Ook de Meiji Shrine is een aanrader om te bezoeken. Het vormt als het ware de toegangspoort tot een prachtig park waar men graag samenkomt. Tot slot kun je het Tokyo Imperial Palace natuurlijk niet overslaan, het keizerlijk paleis van Japan. Dit witte gebouw torent boven de omgeving uit en het omliggende park straalt serene rust uit.

3. Zet je mooiste lach op in een fotohokje

tokyo arcade

Onder de wat jongere meisjes in Japan zijn de vele fotohokjes zeer populair, welke purikura’s heten. Deze kleine hokjes zijn niet zoals de fotohokjes in Europa. Je gezicht krijgt een filter waardoor je jonger lijkt, met enorme ogen. Je kunt je foto’s daarna nog bewerken met allerlei frutsels, zoals hartjes, kleurtjes en tekst. Say cheese!

4. Bekijk het uitzicht vanaf de Tokyo Tower

Tokyo tower

Om een beter beeld te krijgen van de grootte van Tokyo, kun je het beste naar de top van de Tokyo Tower gaan. Met een lift schiet je omhoog en eenmaal bovenaan kijk je uit op de verschillende stadsdelen van Tokyo. Je hebt een weids uitzicht en het is naar onze mening dan ook een waanzinnig gezicht om de stad van bovenaf te zien.

5. Picknicken in een park

Tokyo park

Tokyo is een aantal parken rijk en dat is niet zo gek is: de Japanners houden van mooie tuinen en parken. Ga bijvoorbeeld naar het Ueno Park, welke in de kersenbloesemtijd een plaatje is om te zien. Maar ook in de andere seizoenen is dit park een fijne plek om doorheen te struinen. Oude tempels en interessante musea vullen het park verder aan. Daarnaast kun je gaan picknicken in het Yoyogipark, het grootste park van Tokyo. Ben je in de herfst of in de lente in Japan? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan deze natuurrijke plek. De kleuren van de bomen zijn dan schitterend.

6. Bezoek een van de musea

Teamlab Planets Tokyo

Houd je van cultuur? Dan zijn de musea in Tokyo zeker aan te raden. Bezoek bijvoorbeeld het Edo Museum, waar je informatie en attributen vindt van verschillende tijdperken. Denk bijvoorbeeld aan de Olympische Spelen van Tokyo. Geschiedenis, kunst en zelfs architectuur komen hier aan bod. Ben je juist geïnteresseerd in kunst? Dan dien je zeker naar het nationale museum te gaan. Zo vind je hier de grootste Japanse kunstcollectie en archeologische voorwerpen. Maar je kunt ook kunst aanschouwen uit onder andere China en Korea. Voor de Instagrammers onder ons is het Teamlab Planets Tokyo een must! Je loopt hier door ruimtes die allemaal andere thema’s hebben en je bij de ene ruimte door water loopt en bij de ander door een tuin loopt vol met bloemen.

7. Bezoek Disneyland en DisneySea

Disneyland Tokyo

We hebben allemaal wel eens gehoord van Disneyland, maar Disneyland en DisneySea Tokyo zijn net wat specialer. DisneySea is speciaal ontworpen voor de wat volwassenere doelgroep en bestaat uit zeven verschillende haven thema’s waar je verassend goed kunt eten en leuke attracties.

8. Steek het drukste kruispunt ter wereld over

Kruispunt tokyo

Het welbekende kruispunt van Tokyo, wie kent het niet? Dit kruispunt, ‘Shibuya’ genoemd, komt je ongetwijfeld bekend voor uit verschillende films en foto’s. Per keer dat het stoplicht op groen springt, steken er zo’n 2.500 mensen over en daarmee is dit het drukste kruispunt ter wereld. Het is dan ook een chaotische mierenhoop van mensen waar je zeker een keer zelf onderdeel van moet zijn.

9. Woon een sumo-wedstrijd bij

sumo

Sumoworstelen is de nationale sport van Japan en een sumo-wedstrijd bijwonen is dan ook een culturele ervaring. Er vindt altijd wel een wedstrijd plaats. Je hoeft het alleen aan de receptie van je hotel te vragen, mits zij Engels spreken, en voor je het weet geniet je van grote, worstelende mannen. Als je een echte sumo training wilt bijwonen, dan is het slim om dit vantevoren te regelen, afhankelijk van het trainingsschema van de worstelaars. Riksja Japan regelt dit voor je. Kijk bij onderaan onze Tokyo bouwsteen voor een het bijwonen van een training sumoworstelen in Tokyo.

10. Maak een boottochtje over de rivier

Tokyo uitzicht moderne stad

Op de Sumidarivier kun je een mooie boottocht maken. Tijdens een rit bekijk je bekende bruggen en kun je de skyline vol gigantische wolkenkrabbers van een afstand bekijken. Dit is naar onze mening een indrukwekkend gezicht en zeker een leuke activiteit voor na het avondeten.

11. Eet verse vis op de Tsukiji vismarkt

tsukiji markt food eten

De Tsukiji vismarkt moet je absoluut bezoeken tijdens je verblijf in Tokyo. Dit is de grootste vismarkt ter wereld en je zult dan ook je ogen uitkijken. Het is een grote aanrader om tussen 05.00 en 07.00 de markt te bezoeken, als de handelaren net hun nieuwe vangsten klaarmaken. In de vroege ochtend vindt de meeste activiteit plaats, met vis overal waar je kijkt. Geniet daarna van een heerlijk ontbijt met verse sushi.

12. Shop je gek in de winkelcentra

tokyo shoppen

Tokyo kent een aantal grote winkelcentra en daarmee is de stad uitermate geschikt om lekker te gaan shoppen. Ga bijvoorbeeld naar de wijk ‘Harajuku’ en struin rond op de ‘Takeshita Street’. Bovendien is dit de ideale wijk om jongens en meiden in bijzonder klederdracht te zien.

13. Kijk je ogen uit in een robotrestaurant, maid café en het Latte Art Café

robot cafe

Een bezoekje aan het Robot Restaurant in Tokyo is er eentje die je niet snel zal vergeten. Dit is waarschijnlijk het enige restaurant waar ze geen eten verkopen. Waarom je dan toch moet gaan? De bijzondere show vol lasers, stroboscopen, robots en acrobaten is een ervaring die je nergens anders zult tegen komen. Ben je een koffieliefhebber? Dan is het zeker geinig om een kijkje te nemen in het Latte Art Café. De meest bijzondere figuren worden afgebeeld in de koffie middels melk. In Nederland ken je hartjes en sierlijke figuren in je cappuccino, in Japan gaan ze nog een aantal stappen verder. Portretten en dieren worden onder andere gecreëerd én ze maken zelfs 3D-afbeeldingen. Maid café’s zijn ook erg populair in Tokyo. Het is een vreemde maar unieke ervaring om hier te eten. De dames in de bediening zijn verkleed als huishoudsters en versieren je maaltijd met schattige figuurtjes van ketchup!

14. Voel je weer kind in een gamecenter

Ervaar het bruisende nachtleven van Kabukicho

Andere, zeer populaire plekken in Japan zijn pachinko’s, wat gamecenters zijn. Voornamelijk in Tokyo vind je deze ontmoetingsplek voor jongeren. Knipperende lichten, zenuwslopende geluiden en geconcentreerde scholieren is wat je hier zoal vindt. Waag zelf ook een aantal spelletjes en wie weet win je nog wat leuks.

15. Aai katten in een van de kattencafés

cat cafe

Japanners zijn dol op katten en dit uit zich bijvoorbeeld in de vele kattencafés die het land rijk is. Ben jij een liefhebber van deze harige dieren? Ga dan zeker naar een kattencafé in Tokyo. En wist je dat er nu ook zelfs een kattencafé in een trein is geopend?

16. Struin over een high tech eiland

Odaiba island

Nabij Tokyo vind je het Odaiba eiland, een high tech island dat geheel onnatuurlijk is. Het is een ultramodern gebied, met statige gebouwen, flitsende musea en gigantische winkelcentra. Een must is het niet, maar het is wel een erg leuk uitstapje tijdens je verblijf in Tokyo.

Neem de tijd voor alle Tokyo bezienswaardigheden

Wil jij bovenstaande bezienswaardigheden en activiteiten allemaal ervaren? Zorg dan dat je tijdens je Japan rondreis minimaal vijf dagen in Tokyo bent. Je kunt jezelf in Tokyo ook makkelijk voor langere tijd bezig houden omdat er gewoon zo veel te zien en doen is. Kun jij al niet wachten om de gekte en de schoonheid van Tokyo te beleven? Bekijk dan snel onze Japan-rondreizen en wie weet zit jij binnenkort in het vliegtuig!

background-pattern