Naar boven

De prambanan bij Yogyakarta op Java Indonesie

Tuffend van tempel naar Bromo

bouwsteen

 • Reisschema:
  Prambanan, Solo, Malang, Bromo, Surabaya
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 525,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. treinticket en jeepsafari Bromo
✔ Treinreis naar de Bromo
✔ Slaap in comfortabele hotels met zwembad
✔ Zie de Bromo vulkaan overdag, wanneer het niet zo druk is

Een relaxte manier om van centraal Java naar de Bromo te reizen is per trein. Via de hindoeïstische Prambanan tempel word je naar Solo gebracht. Stap op de trein en slaapt in een comfortabel hotel in de historische binnenstad van Malang. Per jeep cross je door stoffig maanlandschap totdat je de beroemde Bromo vulkaan ziet opdoemen. Rustig klim je de 250 treden naar de kraterrand. Het uitzicht in de krater en over de vallei is de inspanning meer dan waard.
Uitzicht op de Bromo Vulkaan op Java
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Yogya naar Solo

Onderweg naar Solo zien we de puntige tempels van het Prambanan tempelcomplex opdoemen. Het is het grootste Hindoeïstische bouwwerk van Indonesië. Indrukwekkend zijn de vele muurversieringen en details die het verhaal van Ramayana vertellen. We dwalen wat rond tussen de vele tempels en stappen dan weer in de auto, een leuke stop onderweg naar Solo. In het begin van de middag kom je aan in de hoofdstad van de Indonesische Batik. Je hebt nog tijd voor een bezoekje aan het paleis van de Sultan vol gouden sieraden en bronzen beelden. Je slaapt in een centraal gelegen hotel in Javaanse stijl.

Decorative torn edge

Dag 2 – Trein naar Malang

Met de trein reizen heeft altijd iets magisch voor ons en vandaag doorkruisen we het Javaanse platteland. De stoelen zijn comfortabel en we zitten tussen lokale reizigers. De ramen kunnen wel een sopje gebruiken, maar dat mag de pret niet drukken. Met de snelheid van een boemeltrein tuffen we langs rijstvelden en groene heuvels en stoppen we bij kleine stationnetjes. We doen er ongeveer 6 uur over om van Solo naar Malang te treinen. In Malang worden we naar ons comfortabele hotel gebracht.

Decorative torn edge

Dag 3 – Op Bromo expeditie

Vandaag is de grote dag: we gaan naar de Bromo. We stappen in een 4WD en slingeren over asfaltwegen door groene bossen. Boven aangekomen rijden we over zandwegen de krater in, dit is de grote ring om de Bromo vulkaan heen. Stofwolken achtervolgen ons. Het is zo net een maanlandschap. We zien de rook al opstijgen, daar is de Bromo vulkaan! We nemen de trappen omhoog, zodat we echt op de rand staan en de vulkaan in kunnen kijken. Wat een natuurgeweld. Met een jeep rijden we door naar de buitenste kraterrand voor het beroemde uitzicht. Het is wel geen zonsopkomst, maar het is er nu wel een stuk rustiger. Vanavond slapen we weer in hetzelfde hotel, wel zo relaxed na zo’n expeditie-dag.

Decorative torn edge

Dag 4 – Van Malang naar Surabaya luchthaven

Vanuit je hotel in Malang rij je in circa 3 uur naar de luchthaven van Surabaya. Het is een rit over een drukke weg. Vervolg je reis met een korte vlucht naar Bali, een ander eiland in Indonesië of naar huis. Wil je toch over land naar Bali, kies dan onze bouwsteen Expeditie Bromo in combinatie met het Javaanse leven.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tuffend van tempel naar Bromo

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bali Sanur strand
bouwsteen

Stranden van het zuiden

 • Sanur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Spa Bali Sanur
bouwsteen

Spa in Sanur

 • Sanur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Fietsen bij Ubud Bali
bouwsteen

Cycling door het paradijs

 • Ubud
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern