360° IJsland
1414 p.p. *
  1. Start in Reykjavik - aankomst op 12/06/2020
  2. Einde: laatste dag in Reykjavik op 23/06/2020
Totaalprijs voor 2 personen 2.828,- *
* excl. internationale vlucht en auto
Boek direct en je bespaart de reserveringskosten van €25,- p.p. en je krijgt €50,- korting p.p.

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

360° IJsland

Duur: vanaf 11 dagen / 10 nachten
Reisroute: Reykjavik – Golden Circle – Vulkaanroute - Skaftafell – Oostfjorden - Myvatn – Akureyri & Dalvik – Reykholt - Keflavik
Optioneel: Westmaneilanden - Askja vulkaan - Saudárkrokúr – schiereiland Snaefellsnes
Prijs: € 1.414,- p.p. bij 2 personen
Huurauto: optioneel bij te boeken
Reisperiode: 1 mei - 30 september
Reizen na 1 mei: Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Tijdens deze rondreis langs de hoogtepunten van IJsland rijd je over de grotendeels geasfalteerde ringweg. Bekende hoogtepunten in IJsland van de Golden Circle zoals de Geysir, Strokkur en de Gullfoss waterval sla je niet over. Via de Seljalands- en Skógafoss watervallen rijd je naar Skaftafell. Bind de stijgijzers onder en verken de ijskloven van de Vatnajökull-gletsjer. In het noorden van IJsland ga je in een traditionele vissersboot op zoek naar walvissen en dolfijnen. Relaxen doe je in de natuurbaden met uitzicht op lavavelden. Reis je via de Kjölur-hooglandroute terug naar Reykjavik plan dan een 4x4 huurauto in.

Dag Reisschema

Huurauto

De huurauto in IJsland is nog niet inbegrepen in de reissom. Riksja IJsland werkt samen met Sunny Cars, één van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid. Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via deze zoekmachine. Je kunt het regelen van een huurauto ook aan ons overlaten, dit geef je aan wanneer je de reis aanvraagt of boekt.

Belangrijk:

Houd er rekening mee dat wanneer je ook op de F-wegen wilt rijden (de onverharde binnenwegen) een 4wd huurauto verplicht is. Ook als je in de winter reist raden we een 4wd-huurauto aan.

Vluchten

De vluchten zijn nog niet inbegrepen in de reissom. We boeken graag een vlucht voor je die past bij jouw reis. Dit is een extra service die we verlenen en daarvoor rekenen we een fee.

We maken een vluchtvoorstel en kunnen deze vrijblijvend voor je in optie zetten. Wanneer we de vlucht voor je boeken, houden we vervolgens ook de tijdswijzigingen voor je bij. Daarnaast regelen we een nieuwe vlucht als de airline besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route.

Uiteraard kun je ook zelf je vlucht zoeken en boeken. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en we vragen je om ons hiervan op de hoogte te stellen.

Meer informatie vind je op de pagina vliegtickets IJsland.

Ontdek het noorderlicht (+ €20 p.p.)

In de zomermaanden laat het beroemde noorderlicht zich doorgaans niet zien. Een leuk alternatief is het Aurora Nordic Lights Center in Reykjavík. Dit museum is compleet gewijd aan het bijzondere natuurverschijnsel en ook in de winter interessant. Kijkend naar een groot scherm met een doorsnede van zeven meter zie je de flarden groen, blauw en paars van het noorderlicht alsof je er zelf live bij bent. Lees meer

Relaxen in de Secret Lagoon (+ €31 p.p.)

De Secret Lagoon is een van de oudste, natuurlijke geothermische zwembaden in IJsland. Als je kijkt naar de omgeving snap je wel waarom. Dobberend in het warme water spuwen om de paar minuten warmtebronnen water omhoog. Tussen het badderen door wandel je door een omgeving van mos en stoom. Heel geheim is deze lagoon niet meer, maar het geeft je nog steeds een magisch gevoel. We reserveren de entreetickets alvast voor je.

Witte sporen op de Langjökull-gletsjer (+ €300 p.p.)

Wie houdt van avontuur, kan in de Golden Circle met een sneeuwscooter de Langjökull-gletsjer op. Rond het middaguur word je bij de Gullfoss-waterval opgehaald en naar de gletsjer gebracht. Witte sporen vormen zich in het verse sneeuw terwijl je met een gids de op een na grootste gletsjer van IJsland verkent. In verband met de tijd raden we je aan om een extra nacht in te plannen. Lees meer

Snorkel tussen continenten (+ €194 p.p.)

Je twijfelt even maar dan spring je er toch in. Het water tussen de twee continentale platen van Thingvellir NP is het hele jaar ongeveer 4 graden. In je thermopak laat je je 4 uur lang ontspannen met de stroming meedrijven. In het kristalheldere water kijk je soms wel honderd meter ver naar golvende groene algen en goudgele rotsen. Wil je dit beleven dan raden we je aan een extra nacht in te plannen. Lees meer

Pompeii op de Westmaneilanden (inclusief extra nacht) (+ €107 p.p.)

De Westmaneilanden of Vestmannaeyjar liggen voor de zuidkust en zijn bekend als ‘het Pompeïi van IJsland’. Tussen begin mei en half september kun je deze eilanden zelf ontdekken. Ongeveer 400 jaar geleden heeft een vulkaanuitbarsting het dorp Heimaey onder een laag lava en as bedolven. Wil je de eilanden actiever verkennen, beklim dan de top van de vulkaan voor een geweldig uitzicht.

Varen tussen de ijsschotsen (+ €0 p.p.)

Onvoorstelbaar veel tinten blauw, helemaal als de zon schijnt. De Jökulsárlón ijslagune is niet voor niets als decor in de James Bond film "Die another day" gebruikt. Je boot vaart op een rustig tempo door de lagune terwijl de gids vertelt over hoe deze lagune ontstaan is. Met een beetje geluk komen grote brokken ijs van de gletsjer de lagune in drijven. In de winter is de hele lagune weer bevroren totdat in het voorjaar de gletsjer zich weer terugtrekt.

Te paard bij Saudárkrokúr (inclusief extra nacht) (+ €199 p.p.)

Vandaag rijd je door naar Saudárkrokúr. Deze regio is bekend om traditionele gerechten gemaakt van lam, vis, aardappelen en groenten. Om de omgeving op een andere manier te bekijken, boeken we een paardrijd-excursie van een uur voor je. Op de rug van een kleine maar sterke IJslandse pony ga je samen met gids op pad. Ook voor beginners geschikt. Wil je langer paardrijden? Laat het ons weten.

In de gletsjer (+ €215 p.p.)

Ooit afgevraagd hoe een gletsjer er van binnen uitziet? Bind dan de sneeuwijzers onder en ga dit samen met een gids en andere reizigers ontdekken. In de Langjökull-gletsjer is een gangenstelsel uitgegraven waarin je terug kijkt in de geschiedenis. Behalve onvoorstelbaar veel tinten wit en blauw zijn er ook as-lagen van eerdere vulkaanuitbarstingen te zien. Lees meer

IJsland van binnen, Snaefellsnes (inclusief extra nacht) (+ €130 p.p.)

Golvend grasland en af en toe een felgekleurde boerderij is je uitzicht de komende dagen. Schiereiland Snaefellsnes is een wandelparadijs. Lopend langs diep uitgesleten vogelkliffen en bizarre lavaformaties, vraag je je af hoe dit land gevormd is. Deze oorsprong ga je samen met een gids ontdekken. In het donker verken je een grot waar eeuwen geleden lava stroomde. Kijk om je heen en zie hoe de gestolde lava zwarte en rode muren heeft achtergelaten.

Einde van de reis

Klik rechtsboven in de koffer om je reis en de vertrekdatum te controleren.

Tevreden met je samengestelde IJsland rondreis?

Je kunt je reis direct boeken of aanvragen, of nog even bewaren zodat je er op een later moment nog eens naar kunt kijken. Dan heb je de mogelijkheid om je reis nog aan te passen naar jouw wensen.

360° IJsland 1414 p.p. (excl. internationale vlucht)
Reis vrijblijvend aanvragen Boek direct
Boek direct en je bespaart de reserveringskosten van €25,- p.p. en je krijgt €50,- korting p.p.

Ben je nog niet klaar en wil je later verder gaan? Bewaar mijn reis

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen