Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Ecuador dieren

Ecuador: één van de meest diverse landen ter wereld!

blog

Geschreven op
vrijdag 14 september
Geschreven door
Corina van Dijk

Zeg je Ecuador, dan zeg je ongetwijfeld dat het één van de meest diverse landen ter wereld is met een groot aanbod aan flora en fauna. De natuur in Ecuador is zo verschillend, dat je het ene moment langs de kust palmbomen in de wind ziet zwiepen, waar je vervolgens in het hooggebergte bossen en heidevelden vindt, op de Galapagos eilanden je ogen uitkijkt naar de dierenwereld boven- en onderwater, je op één van de hoogste (5.890 meter) actieve vulkanen ter wereld kunt wandelen en in de Amazone duik je de écht jungle en nevelwouden in. Bovendien is Ecuador een relatief klein land waar je makkelijk doorheen reist. Nog niet overtuigd dat Ecuador een land van uitersten is? We vertellen je er graag meer over!

diep in amazone jungle ecuador

Amazonewoud en de Galapagos eilanden

Omdat Ecuador grotendeels uit regenwoud bestaat, vind je op één hectare al meer dan 300 verschillende boomsoorten. Natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Ecuador: ongeveer 17 procent van de oppervlakte van het land bestaat namelijk uit een nationaal park of beschermd natuurreservaat! Daarbij is de onderlinge diversiteit enorm hoog. De bergen en de hooglanden van de Andes hebben unieke klimaten en landschappen. De vulkanische bergketen heeft een tal van natuurlijke wonderen waaronder prachtige kratermeren, vruchtbare valleien, watervallen en onontdekte bossen.

De Galapagos eilanden is volgens ons één van de meest paradijselijke bestemmingen ter wereld en kan niet ontbreken aan je Ecuador-reis. Charles Darwin is in de negentiende eeuw niet voor niks voor de kust van Ecuador neergestreken om hier zijn evolutietheorie te onderzoeken. De Galapagos eilanden is de basis van een groot aantal endemische dier- en plantsoorten, deze zul je dus nergens anders ter wereld tegenkomen. Tevens zijn de tropische stranden en kristalheldere zee ook een goede reden naar Ecuador af te reizen.

Galapagos-vogels

Inheemse wildlife

De Galapagos eilanden zijn allemaal van vulkanische oorsprong en slechts vier van de 20 eilanden zijn bewoond. Waar anders ter wereld zie je overvliegende papegaaien, toekans en kun je tegelijkertijd uitkijken naar luiaards, roze dolfijnen, blauwvoet Jan van Genten en kaaimannen? Ecuador is dé plek om wildlife te spotten. Tussen juni en september kun je bultrugwalvissen zien en natuurlijk ook zeeschildpadden, felgekleurde flamingo’s en speelse zeeleeuwen leven aan de kust van Ecuador en op de Galapagos eilanden.

In de Amazone is het veelal vochtig en nat, maar daardoor is dit ongerepte tropische regenwoud dé plek om dieren in het wild te zien. Er komen in Ecuador ongeveer 1600 vogelsoorten, 106 reptielen, 138 soorten amfibieen en 6000 soorten vlinders voor. Gek op dieren? Vele apensoorten, kaaimannen, vogelspinnen, kolibries, quetzals en sierlijke paradijsvogels noemen dit groene leefgebied hun thuis. Gegarandeerd dat je thuis terugkomt met veel mooie foto’s en herinneringen!

Voor natuurliefhebbers is er geen betere bestemming dan Ecuador. Wil je ook in de voetsporen stappen van Charles Darwin? Bekijk dan onze rondreizen en bouwstenen en plan je reis met onze Ecuador-experts Anne en Karin! Ze zijn samen al drie keer in Ecuador geweest en kennen daarmee alle mooie plekken. Ze helpen je graag de ideale reis samen te stellen en adviseren je vanuit hun eigen ervaring.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Ecuador reis Tena
bouwsteen

Aan de rand van het regenwoud

 • Tena – Amazone
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Bellavista nevelwoud
bouwsteen

Kolibries en vlinders in het nevelwoud

 • Mindo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
ara-cuyabeno-ecuador
rondreis

Víva Ecuador y Galapagos

 • Quito – Otavalo – Cotopaxi – Baños – Tena – Baños - Guamote – Cuenca – Guayaquil – Galapagos eilanden - Guayaquil
 • 20 dagen / 19 nachten
 • € 2.950,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
piranha vissen - ecuador rondreis
rondreis

Even(n)aar Ecuador

 • Quito – Otavalo – Cotopaxi – Isinlivi - Chugchilan - Quilotoa - Baños – Tena – Quito
 • 13 dagen / 12 nachten
 • € 1.350,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern