Menu background

Naar boven

Ponchos en panfluiten

bouwsteen

 • Reisschema:
  Otavalo
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  ambachtentour
 • Reissom:
  € 108,- p.p. bij 2 personen
✓ dé regio waar nog veel mensen in klederdracht gekleed zijn
✓ diverse markten en hierdoor de beste plek in Ecuador om souvenirs te kopen
✓ ambachtentour langs werkplaatsen en een bezoek aan de Peguche waterval
✓ op zaterdag de mogelijkheid om de beroemde beestenmarkt te bezoeken 
✓ optioneel een kijkje in het lokale leven tijdens een overnachting bij mensen thuis
Ecuador reis Otavalo
Decorative torn edge

Dag-tot-dag programma ‘Otavalo Ecuador’

Dag 1 – Ecuador reis Otavalo, aankomst

Na het ontbijt vertrek je op eigen gelegenheid naar het busstation van Quito. Hier stap je op een lokale bus naar Otavalo, een bus waarbij je vaak ook tussen de lokale bevolking reist. De eerste indianen zie je vaak al in de bus en anders bij het naderen van de stad. Vooral op zaterdag is het er druk: veel locals reizen ook naar Otavalo voor de zaterdagmarkt. Na aankomst op het busstation ga je op eigen gelegenheid naar je kleurrijke hotel in het centrum van Otavalo.

De middag heb je ter vrije besteding.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ochtend vrij, middag ambachtentour

Na het ontbijt kun je de markten bezoeken. Je hotel ligt op loopafstand van Plaza de Ponchos: hét centrale plein en de beste plaats in Ecuador om je souvenirs te kopen. Je vindt er een uitgebreid aanbod van poncho’s, wollen mutsen en gekleurde hangmatten. Op Plaza de Ponchos is elke dag markt.

Op zaterdagochtend vindt net buiten Otavalo de grootste beestenmarkt van Zuid-Amerika plaats. Vanaf 06.00 uur onderhandelen mannen met elkaar over de beste prijs voor koeien, lama’s en paarden. Kleinere dieren zoals kuikens, konijnen en cavia’s worden door de vrouwen verkocht. Het is een drukte van jewelste met door elkaar lopende en schreeuwende mensen. Als je de kans hebt raden we aan om op zaterdag in Otavalo te zijn zodat je deze markt zelf kunt gaan beleven!

Decorative torn edge

‘s Middags word je in je hotel opgehaald en neemt je gids je mee voor een ambachtentour. Samen bezoek je verschillende werkplaatsen in de omgeving waar de ambachtslieden je graag hun ambacht laten zien. De gids vertaalt wat er wordt verteld en je kunt natuurlijk ook je vragen via hem stellen zodat je een hoop wijzer wordt. De ene lokale familie laat zien hoe ponchos worden geweven en een volgende maakt Ecuadoriaanse muziekinstrumenten zoals de panfluit. Ook bezoek je een wever die op traditionele wijze kleden weeft. Onderweg maak je een stop bij de Peguche waterval. Vergeet geen muggenspray mee te nemen, want de muggen zijn hier hongerig!

’s Avonds overnacht je nog een nacht in het knusse hotel in het centrum van Otavalo.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Het is vandaag alweer tijd om dit stadje te verlaten. In de loop van de ochtend stap je weer op de bus terug naar Quito. Ga naar het uitgestrekte Cotopaxi nationaal park tijdens Witte toppen en haciënda’s of slaap eerst een nacht in Quito voordat je de dichte jungle opzoekt tijdens Diep de Amazone in of Aan de rand van het regenwoud.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

otavalo familie koken ecuador
homestay otavalo ecuador
slaapkamer cotopaxi ecuador
Variant
1

Bouwsteen met een nacht in een homestay en een nacht in een hotel

 • Reissom:
  €117,- p.p. bij 2 personen voor 3 dagen / 2 nachten
 • Inbegrepen:
  bovenstaand programma inclusief een overnachting in een homestay inclusief alle maaltijden en een nacht in een hotel in Otavalo met ontbijt

Vind je het leuk om kennis te maken met het lokale leven in Ecuador? Verblijf dan een nachtje in een homestay in Otavalo.

 

Na aankomst met de bus in Otavalo word je in het centrum opgehaald en naar je homestay net buiten Otavalo gebracht. Nadat je kennis hebt gemaakt met je gastgezin kun je vaak meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde en geen gezin is hetzelfde dus iedere ervaring is uniek. Wij gingen mee boodschappen doen op de markt en in verschillende winkeltjes en hielpen mee met het bereiden van het avondeten. Je hebt een eigen eenvoudige kamer bij de mensen in huis en je krijgt zo echt een inkijkje in hun dagelijkse leven. De mensen in Otavalo zijn vrij gesloten en spreken naast de lokale taal Kichwa veelal beperkt Spaans. Het ijs moet soms even gebroken worden, maar met wat geduld, een glimlach en communicatie met handen en voeten en wat woordjes Spaans kun je je bij de mensen thuis een bijzondere ervaring opdoen.

 

Na het ontbijt word je opgehaald voor de ambachtentour en hierna word je naar je hotel in het centrum van Otavalo gebracht. Je hebt in de middag en de vroege ochtend nog de tijd om de markten in Otavalo te bezoeken voor je weer terug reist naar Quito.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

vulkaan Ecuador reis Cotopaxi
bouwsteen

Witte toppen en haciënda’s

 • Cotopaxi
 • 2 dagen / 1 nachten
 • € 183,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Amazone
bouwsteen

Diep de Amazone in

 • Cuyabeno
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 347,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge