Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Ecuador bergen

Ecuador higlights die je niet mag missen!

blog

Geschreven op
vrijdag 5 april
Geschreven door
Corina van Dijk

Ecuador, het land van de Amazone jungle, de koloniale steden en de Galapagos eilanden. Ecuador is voor Zuid-Amerikaanse begrippen dan misschien klein, maar veelzijdig is het land zeker. Wat moet je doen, waar moet je slapen en met welk vervoersmiddel moet je reizen? Wij helpen je graag op weg met onze Ecuador highlights.

                                                                  Diep de Amazone in met een motorkano

De ultieme jungle ervaring beleef je met onze ‘’Diep de Amazone in’’ bouwsteen. Tijdens deze bouwsteen reis je vanaf Quito naar de moeder des jungles: De Amazone Jungle. Je reist per shuttle naar Cuyabeno waar een houten motorkano op je ligt te wachten. Samen met een gids en een klein internationaal gezelschap vaar je in een paar uur vaar je naar de lodge. Het leuke van deze boottocht is dat je onderweg al kunt genieten van alle bijzondere flora en fauna die de jungle te bieden heeft. Je verblijft in een ecologische lodge waarbij alle maaltijden en excursies inclusief zijn. Je hoeft dus nergens meer aan te denken. Behalve dan aan hoe je de zeldzame roze dolfijn en de kaaiman gaat spotten natuurlijk! Dit zijn wel echt Ecuador higlights die je gezien moet hebben

Overnachten in een haciënda bij de Cotopaxi

actieve boerderij cotopaxi ecuador
Ben je een echte die hard en ga je de Cotopaxivulkaan beklimmen? Dit is een echt Ecuador higlight! Zorg dan extra goed voor jezelf en kies een fijne slaapplek uit waar je goed kunt bijkomen. Wij kiezen ervoor om te verblijven in een Haciënda, een koloniale boerderij. De typerende overnachtingsplaats in de hooglanden. Vanuit je kamer heb je een adembenemend uitzicht op de top van de vulkaan. De Ecuadoriaanse eigenaren zijn vriendelijk en zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Alles wordt met veel zorg en aandacht voor je gedaan. En alsof dat nog niet genoeg is, bereiden ze overheerlijke én stevige maaltijden. Wel zo belangrijk als je de volgende dag een pittige klim naar de Cotopaxivulkaan maakt.

                                                                  Met de bus het land doorkruizen

cuenca ecuador lokale busIn Ecuador maak je meestal gebruik van verschillend vervoer: zo reis je per vliegtuig, bus, boot en/of trein. Onze favoriet is de bus. Je reist gemakkelijk en voordelig van A naar B. En vergis je niet, de bussen zijn erg comfortabel. Je reist namelijk altijd ‘’royal class’’. De stoelen zitten lekker, er wordt een film gedraaid en soms wordt er zelfs bingo gespeeld! Onderweg komen er regelmatig verkopers de bus in die snacks of fris verkopen. Het allerleukste van reizen met de bus vinden we dat je veel van de omgeving ziet en gemakkelijk contact maakt met de Ecuadoriaanse bevolking. Een echte beleving dus!

Bultrugwalvissen spotten bij Puerto Lopez


puerto lopez ecuador walvistourDe kustlijn van Ecuador heeft niet de mooiste stranden je ooit hebt gezien en zonzeker zijn ze ook niet. Maar dat je er bultrugwalwissen kunt zien, maakt een alles goed! Wij regelen in Puerto Lopez een dagtocht voor je waarbij je in je hotel wordt opgehaald voor een boottocht naar Isla de la Plata, ook wel de kleine Galapagos genoemd. Onderweg naar het eiland bestaat de kans dat je bultrugwalwissen ziet dus houd je camera in de aanslag. Ze springen en komen soms maar liefst tot 10 meter van de boot. Van juni tot en met oktober vind je de walvissen bij de kust, omdat de koude Humboldstroom veel voedsel naar de Ecuadoriaanse kust meevoert. Ze paren en bevallen hier en zorgen ervoor dat hun jongen groot genoeg zijn voor de kou van Antarctica.

                                                                   Galapagoseilanden


galapagos ecuador eilandVoor de echte once in a life time ervaring breng je een bezoek aan de Galapagoseilanden. Ga al wandelend en snorkelend rond de verschillende eilanden op zoek naar het diverse dierenleven. Zo vind je er fregatvogels, blauwvoet jan van genten, zeeleeuwen, leguanen en schildpadden. Tijdens onze eilandhoppen bouwstenen verblijf je in hotels op de eilanden Santa Cruz, San Cristobal en Isabela. Het voordeel van een verblijf op de eilanden is dat je flexibel bent in het indelen van je eigen tijd en dat je ’s avonds zelf kiest waar je eet. Heb je een iets ruimer budget, kies dan voor één van de cruises die we bieden op basis van volpension. Je kunt in korte tijd veel zien, omdat je ’s nachts vaart. Overdag kun je tijdens het varen relaxen op het zonnedek, een echte Ecuador highlight.

Geïnspireerd geraakt?


Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar onze Ecuador bouwstenen of Ecuador rondreizen? We vertellen je graag meer! Je kunt ons bereiken op +31 (0)71 891 01 25 of via info@ecuadoronline.nl.

 

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern