Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Víva Ecuador y Galapagos

rondreis

 • Reisschema:
  Quito – Otavalo – Cotopaxi – Baños – Tena – Baños - Guamote – Cuenca – Guayaquil – Galapagos eilanden - Guayaquil
 • Reisduur:
  20 dagen / 19 nachten
 • Reissom:
  € 2.950,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  stadswandelingen, ambachtentour Otavalo, wandeling in Cotopaxi Nationaal Park, wandelingen door het regenwoud met een Spaanstalige gids, een bezoek aan de Panamahoedenfabriek in Cuenca, bezoek aan de Galapagos eilanden met een bezoek aan een landschildpaddenboerderij, een dagtour naar een omliggend eiland vol dierenleven en een snorkeltour naar Kicker Rock
 • Vluchten:
  Retourvlucht Guayaquil - Galapagos is inclusief, internationale vluchten optioneel bij te boeken vanaf € 800,- p.p.
✓ drieweekse reis langs de highlights van Ecuador én Galapagos

✓ afwisselende rondreis door de steden, hooglanden, Amazone en Galapagos eilanden

✓ overnacht afwisselend in stadshotels, een haciënda en een junglelodge
Decorative torn edge

Dag 1  – Vertrek Amsterdam, aankomst Quito

De meeste vluchten vanuit Nederland komen aan het eind van de dag aan in Quito. Bij aankomst word je opgehaald en naar je hotel in de moderne wijk Mariscal gebracht. Over het algemeen zijn taxi’s en openbaar vervoer goed (en goedkoper) geregeld. Omdat wij altijd even moeten wennen in een ander land hebben we de transfer bij aankomst voor je geregeld. Je hotel ligt op loopafstand van trendy cafeetjes en gezellige restaurants. Met een taxi bezoek je gemakkelijk het historische centrum. Het is een ritje van zo’n 10 minuten als het verkeer meezit.

Decorative torn edge

Dag 2 – Quito, stadswandeling met lokale tips

Zigzag vandaag door de smalle straten van de oude binnenstad dat tot de wereldcultuurmonumenten van UNESCO behoort met de door ons bijgesloten stadwandeling langs de highlights van de stad. Net als je het gevoel hebt in een dorp te zijn beland, kom je langs de enorme paleizen, kathedralen en uitgestrekte pleinen die Quito direct weer de allure geven van een typische Zuid-Amerikaanse hoofdstad.

Op ongeveer een half uur rijden buiten Quito ligt Mitad del Mundo (ca. $3 p.p.), het midden van de wereld en de heilige plek voor de Andesvolkeren. Tegenwoordig een echte toeristische trekpleister waar de Ecuadorianen wat extra’s proberen te verdienen. Wel is het dé plek om je bezoek aan de evenaar vast te leggen. Probeer daarna de evenaar proefjes in Inti-ñan museum(ca. $3 p.p.) om de hoek. Hier ligt de echte evenaar en kun je proberen om bijvoorbeeld een ei op een spijker te leggen zonder dat hij eraf rolt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Quito – Otavalo

Reistijd: circa 2,5 uur

Na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid naar het centrale busstation van Quito. Hier stap je op de lokale bus naar Otavalo. Een ervaring waarbij je vaak al tussen de lokale bevolking reist. De eerste indigenas (inheemse bevolking) zie je vaak al in de bus en anders zeker bij het naderen van de stad. Eenmaal aangekomen stap je uit op het busstation en ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in het centrum. Vanuit je hotel loop je in een paar minuten naar het Plaza de Ponchos waar je dagelijks een grote markt vindt. Wij vinden dit de ideale plek voor het kopen van souvenirs! Je hebt deze dag ter vrije besteding dus struin op je gemak rond over de markten.

Decorative torn edge

Dag 4 – Otavalo, vrije ochtend en middag ambachtentour

Na het ontbijt heb je de tijd om nog even naar Plaza de Ponchos te gaan. Al vroeg in de ochtend komen vanuit omliggende dorpen indigenas om hun spullen uit te stallen op de markt. Kruiden, groenten en vleessoorten liggen uitgestald aan de ene kant van het plein. Aan de andere kant worden de kleurrijke souvenirs verkocht. In de ochtend is de sfeer weer anders dan in de middag dus het is ook leuk om de markt nogmaals te bezoeken als je gisteren ook al even bent geweest.

Tip van een local bij het onderhandelen; kijk eerst even rond, begin een praatje met de verkoper in je beste Spaans (met een paar woorden kom je er al) en blijf altijd vriendelijk lachen.

Decorative torn edge

‘s Middags word je door je gids opgehaald in je hotel. Samen bezoek je de verschillende werkplaatsen in de omgeving waar de mensen je graag hun ambacht laten zien. In de ene werkplaats zie je hoe poncho’s worden geweven: het meest gedragen kledingstuk van Ecuador. In een andere werkplaats zie je hoe een familie Ecuadoriaanse muziekinstrumenten als de panfluit maakt. Ook maak je een stop bij de Peguche waterval. Vergeet hier geen muggenspray mee te nemen: de muggen zijn hier hongerig!

’s Avonds overnacht je nog een nacht in het hotel in het centrum van Otavalo. Een paar straatjes van het hotel is er een ruime keuze in restaurants.

Decorative torn edge

Dag 5 – Otavalo – Cotopaxi

Reistijd: circa 5 uur

Rond 10.00 uur vertrek je met de bus terug naar Quito voor je bezoek aan Cotopaxi nationaal park. Het park is vernoemd naar de hoogste (5897 meter) actieve vulkaan van Ecuador. Vanaf het busstation in Quito neem je voor een paar dollar een taxi naar ons agentschap waar om 12.00 uur de privétransfer naar de Cotopaxi voor je klaar staat.

Je rijdt over de laan deze vulkanen en kunt op de weg van Quito naar het park verschillende vulkanen in de verte zien liggen. Na ongeveer twee uur rijden bereik je de haciënda die net buiten Cotopaxi nationaal park ligt. Je overnacht een nachtje in deze sfeervolle boerderij die een van onze eigen favoriete overnachtingsplaatsen in Ecuador is.

’s Middags trokken wij onze wandelschoenen aan voor een wandelingetje in de omgeving van de haciënda. Na de wandeling is het gezellig terugkomen in de haciënda. Met een brandend haardvuurtje en een glaasje canalazo (warme kaneelthee met een scheutje drank) is het aangenaam op temperatuur komen. Tegen de avond kun je in het restaurant terecht voor traditionele Ecuadoriaanse gerechten om de dag in stijl af te sluiten. Het diner is niet inclusief en betaal je ter plaatse.

Decorative torn edge

Dag 6 – Cotopaxi – Baños

Reistijd: circa 4 uur

Ook al is het wat vroeg, probeer een beetje stevig te ontbijten. Na het ontbijt word je door onze auto met chauffeur opgehaald voor de klim op de Cotopaxi. Dit plannen we bewust in de ochtend, zodat je kans hebt op beter weer. Wel kan het koud zijn en is het slim om schoenen met goed profiel aan te trekken, zodat je wat grip hebt in het mulle lavazand. Je rijdt naar de parkeerplaats aan de voet van de vulkaan. Zo vroeg in de ochtend is het nog lekker rustig en zijn de dagjesmensen uit Quito nog niet aangekomen. De klim is slechts 300 meter, maar door de hoogte is zelfs dat behoorlijk pittig. Je inspanning wordt beloond: bij helder weer heb je bij de refugio een weids uitzicht over het nationaal park en de andere vulkanen zoals de Ruminahui. Bij helder weer kun je in de nabije omgeving zelfs de haciënda zien liggen. Heb je nog wat energie over, dan kun je ook nog 200 meter extra klimmen, naar de 5000 meter waar de gletsjer begint. Neem genoeg pauzes en neem een fles water mee. Op het moment dat je je licht in je hoofd begint te voelen, kun je natuurlijk gewoon weer afdalen. De chauffeur blijft op de parkeerplaats wachten tot je na zo’n 1,5 uur terugkomt.

Decorative torn edge

Baños is zo’n typisch reizigersdorp met een relaxte sfeer en een begrip om tijdens je Ecuadorreis te bezoeken. Je komt hier vooral om de watervallen en warmwaterbronnen te bezoeken, maar ook is het de adrenalinehoofdstad van Ecuador. Je kunt er je hart ophalen met activiteiten als ziplinen, canyoning en raften. De temperatuur is er niet zo tropisch als de jungle, maar een stuk warmer dan aan de voet van de Cotapaxivulkaan. Na het inchecken heb je alle tijd en vrijheid om zelf op onderzoek uit te gaan. Lekker mensen kijken vanaf een terras of lees een goed boek op een bank in het park aan Plaza Mayor, hét centrale plein.

Je verblijft in een knus hotel op loopafstand van het centrum.

Decorative torn edge

Dag 7 – Baños – Tena

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag laat je Baños achter je en hobbel je de groene jungleomgeving in. Na een stukje met de taxi stap je de lokale bus in. Het is een flinke zit dwars door de binnenlanden. In Tena word je bij het busstation opgehaald waarna je de rit naar de lodge per auto en boot vervolgt.

Vandaag heb je nog geen programma en heb je de hele dag om te wennen aan de warmte en de vochtigheid van de jungle. Duik de hangmat in op de veranda en geniet van de vreemde junglegeluiden en de vele ronddwarrelende vlinders. Aan het einde van de dag staat het diner voor je klaar in het restaurant van de lodge. Je eet samen met de andere gasten. Trek alvast een lange broek aan en vergeet je muggenspray niet, je bent tenslotte in de jungle.

Decorative torn edge

Dag 8 – Tena, jungletocht

Trek je wandelschoenen maar aan, samen met de gids ga je vandaag  het regenwoud in voor een wandeling en een verfrissende duik onder een waterval. Het eerste stuk vaar je per kano de modderige rivier op en hierna ga je al wandelend verder. Onderweg heb je kand kleurrijke vogels, spinnen en af en toe een slang tegen te komen. Veel meer wildlife tref je vaak niet, omdat veel dieren zich dieper in de jungle verstoppen. Via een pad kom je bij een groene oase van rust. De waterval dendert naast je en in de verte hoor je zingende vogels. Waarschijnlijk staan de zweetdruppels op je voorhoofd en ziet het water er heerlijk uit. No problemo om een bad te nemen. Tijdens het heetst van de dag ben je terug bij je lodge.

Na de lunch leer je de geheimen van het woud kennen. De locals leven van de jungle en je gids vertelt er vol passie over. Hij plukt eetbare bessen en planten met geneeskrachtige werking. Voor ons maakte hij een perfect antimuggenmengsel! ’s Avonds eet je weer gezamenlijk in de lodge.

Decorative torn edge

Dag 9 – Tena – Baños

Reistijd: circa 4 uur

In de ochtend verlaat je de jungle weer. Een medewerker van de lodge brengt je naar het busstation van Tena waar je een kaartje voor de bus naar Baños koopt. Je reist in circa 4 uur met de bus terug naar Baños. Eenmaal daar aangekomen kun je bijvoorbeeld nog even mensen kijken vanaf een terrasje of een bankje in het park aan het centrale plein Plaza Mayor.

Na ons jungleavontuur vonden wij het wel prettig om te relaxen in de warmwaterbronnen. Wij raden je aan om je bezoek uit te stellen tot net na 18.00 uur. De baden zijn erg populair onder backpackers en locals en na zessen zijn de smoezelige kleedruimtes en baden net gereinigd en is het er nog redelijk rustig en ontspannen.

Decorative torn edge

Dag 10 – Baños – Guamote, halve dag community tour

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag is het vroeg opstaan voor je trip door het Andesgebergte. Nadat je alles hebt ingepakt en snel een broodje hebt gekocht, stap je de bus in op weg naar Riobamba. Hier staat onze chauffeur voor je klaar die je naar het afgelegen bergdorpje brengt, waar de indígenas wonen. Hoe dichter je bij het dorp komt, hoe meer bevolking je tegen komt. De mannen dragen een poncho met hoed en de vrouwen een kleurrijke rok, omslagdoek en hoed.

Je slaapt vandaag in eenvoudig maar sfeervol gastenverblijf waar de Vlaamse Eve en Tom je vrolijk verwelkomen. Je hebt een verzorgde kamer met badkamer. Eve en Tom zijn twee van de werknemers die het guesthouse runnen en actief meewerken aan de projecten om zo de levensomstandigheden van de indigenas in de Andes te verbeteren. Ze creëren voor verschillende indígena gemeenschappen kansen door workshops te geven. Zo wordt er computerles gegeven en is er een naaiatelier.

Decorative torn edge

Eve of Tom laten je vanmiddag tijdens een tour van een halve dag meer zien van het project. Nadat je je op je kamer geïnstalleerd hebt, trek je er met een jeep op uit. Behalve de Panamericana helemaal beneden aan het dorp is hier geen enkele weg geasfalteerd.

Je krijgt te zien hoe de indigenas hoog in de bergen leven in een zogenaamde ‘choza’. Een hutje gemaakt van klei en een riet. Een van de vrouwen in het dorp nodigde ons uit in haar hutje waar ze met haar man, 6 kinderen en een aantal cavia’s woont.

Bij het wandelen door het dorp merk je al snel dat Guamote op grote hoogte ligt. Nóg hoger dan Quito, dus is het soms puffen en happen naar adem.

Decorative torn edge

In de dorpen vinden regelmatig lokale feesten plaats. Wanneer dit het geval is neemt Eve je hier mee naar toe. Mocht je er op donderdag zijn, bezoek dan de authentieke markt. Dit is de grootste markt in de wijde omgeving, waar de Ecuadorianen alles verhandelen, van cavia´s tot pannen. Een groot voordeel is, dat deze markt nog niet veel bezocht wordt door toeristen en hierdoor erg authentiek is. De indígenas verhandelen hun dieren en nemen ze daarna mee naar huis. Zo zagen wij hoe een schaap op het dak van de bus vervoerd werd en kippen gewoon mee de bus in gingen. ’s Avonds kom je terug in het gastenverblijf waar een smaakvolle maaltijd voor je klaarstaat die is bereid met lokale producten

Decorative torn edge

Dag 11 – Guamote – Cuenca

Reistijd: circa 4 uur

’s Ochtends zorgt Eve ervoor dat het ontbijt voor je klaar staat. Heb je net als Eve deze vriendelijke mensen in je hart gesloten en kun je nog geen afscheid nemen, bezoek dan na het ontbijt nog even de kinderopvang of het naaiatelier. Daarna is het echt tijd om je reis door Ecuador te vervolgen. Vanaf het busstation reis je verder naar Cuenca, de rit is zo’n 4 uur.

Decorative torn edge

Dag 12 – Cuenca, stadswandeling door koloniaal Cuenca

Vandaag heb je de tijd aan jezelf. Je krijgt van ons een stadswandeling op papier. Hopelijk is na het ontbijt het zonnetje een beetje doorgebroken. In Cuenca kan het dan nog wel eens lente-achtig warm worden. Al wandelend door de stad is het straatbeeld al snel weer net zo kleurrijk als je in andere delen van het land gewend bent. De verlegen maar vriendelijke Indigenás hebben weer hun mooiste hoeden en ponchos aangetrokken als ze je helpen bij een bloemenkraam of op een fruitmarkt waar je een zak appels koopt.

Het aantal kerken in de stad is ongekend. En welke kerk je ook binnenstapt, er is altijd wel een dienst bezig. De mensen die op straat langs de kerk lopen, slaan vaak een kruis. Hoewel je misschien niet bij iedere kerk naar binnen gaat, is het wel de moeite om de grote Cathedral de la Inmaculada Concepción met haar blauwe koepels even binnen te stappen.

Decorative torn edge

Houd een lunchstop bij het sfeervolle Raymipampa, dat uitkijkt op de grote kathedraal de la Inmulcada Concepcion. Dit gezellige eetcafé is de place to be in Cuenca. Ga wel een beetje bijtijds lunchen, de Ecuadorianen zelf komen hier ook graag. Toen wij er waren stond er zelfs een rij voor de deur. Lokale specialiteiten, verse fruitshakes en de Spaanse muziek waren het wachten wel waard.

Vervolg je wandeling langs de rivier naar de ‘Panamahat factory’, een plaats waar de typische Ecuadoriaanse hoeden worden gemaakt. Op vertoon van je stadswandeling krijg je hier een gratis rondleiding en je ziet hoe de hoeden gemaakt worden. Met een beetje geluk mag je zelfs een stukje van je eigen hoed maken. Waarschijnlijk komt nu al snel de vraag naar boven waarom het panamahoeden worden genoemd. Door de eeuwen heen werden deze hoeden in Ecuador gemaakt maar vervolgens in het begin veelvuldig naar Panama geëxporteerd. Hier heeft de hoed zijn succes een beetje aan te danken en dus uiteindelijk ook de naam. Om verwarring te voorkomen, de hoed wordt echt alleen in Ecuador gemaakt. De panamahoed is sindskort door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Kijk na de rondleiding of er tussen de vele hoeden in alle varianten en kleuren wat voor je bij zit. Het is een leuk souvenir.

Let op! Op zondag is de hoedenfabriek gesloten. Je kunt de rest van de stadswandeling natuurlijk gewoon doen. Je zult zien dat het dan wel een stuk rustiger is in de stad en veel winkels en restaurants gesloten zijn.

Decorative torn edge

Dag 13 – Cuenca – Guayaquil

Reistijd: circa 4 uur

Deze ochtend ga je zelf naar het busstation van Cuenca waar je de lokale lijnbus naar Guayaguil pakt. Het busstation vonden wij een beetje rommelig, maar met de beschrijving van de lokale agent kun je bij het loket je kaartje kopen. Eenmaal met je kaartje in de hand is je bus goed te vinden want buslijnen staan op borden goed aangegeven. De rit duurt ongeveer 4 uur. Zorg ervoor dat je aan de rechterkant aan het raam van de bus zit, je rijdt het eerste stuk namelijk door het sprookjesachtige Cajas national park richting Guayaquil. Wij vonden dit een van de mooiste routes van het land. Je begint de dag in een koloniale stad, rijdt dan door een bergachtige omgeving met forelmeren, ziet vervolgens bananen en cacaoplantages, om te eindigen in de miljoenenstad Guayaquil.

Onze eerste indruk van de stad was best goed. Guayaguil staat te boek als niet sfeervolle en criminele stad. Wij verwachtten daarom ook vervallen buurtjes en bedelaars op straat. De stad is echter heel schoon met brede voetpaden langs de straten, veel bomen en planten en geen zwervers. Je logeert in een modern stadshotel in het centrum en vlakbij een gezellige boulevard. ’s Avonds raden we je aan om een taxi te nemen naar de wijk Las Peñas. In deze gezellige wijk liggen kleine restaurants en barretjes in gekleurde gebouwen.

Decorative torn edge

Dag 14 – Galapagos start eilandhopavontuur

In de ochtend word je door de transfer van je hotel naar de luchthaven gebracht. Na een vlucht van zo’n drie uur kom je aan op de Galapagos eilanden. Je wordt opgewacht door je Spaanstalige chauffeur die vandaag met je meereist. Eerst neem je de bus naar het Itabaca kanaal, waar je de oversteek maakt naar het nabijgelegen eiland Santa Cruz. Hier staat de auto van je chauffeur klaar om je via de hooglanden naar het centrum van Puerto Ayora te brengen. Al trek gekregen van het vele reizen? Geen zorgen, de lunch wordt geregeld. Onderweg bezoek je een lokale boerderij waar je reuzenschildpadden ontmoet die in het wild leven. De schildpadden wandelen in vrijheid rond, maar komen naar de boerderij om te eten. De oudste schildpadden blijven altijd in de buurt van de boerderij, dus grote kans dat je vandaag al echt hele grote reuzenschildpadden ziet! Verder op de route kom je langs een lavatunnel. Hier vind je stalagmieten, stalactieten en muren die vanwege de mineralen mooie kleuren hebben. De tour eindigt met een tocht naar ”Los Gemelos” (de tweelingen); twee enorme lavakraters. De korte, niet zo intensieve, wandeling hier geeft je een goed beeld van de grote biodiversiteit die er in de hooglanden van Santa Cruz te vinden is.

Decorative torn edge

Tenslotte kom je aan in je hotel in Puerto Ayora. Hier ontmoet je onze lokale contactpersoon die je uitleg geeft over het programma van de komende dagen. Aan het eind van de middag heb je tijd om het stadje te verkennen. Wij hadden een onbewoond eiland verwacht waar we zouden struikelen over de meest unieke diersoorten ter wereld. In werkelijkheid wonen er op Santa Cruz zo’n 24.000 mensen en zijn er goede restaurants en gezellige barretjes te vinden. In de haven zagen we wel wat zeeleeuwen op de steigers en in de bootjes.

Een verblijf op de Galapagos is prijzig omdat het beschermd gebied is, er een beperkt aantal verblijfplaatsen is en alles geïmporteerd wordt. Aangezien je deze dagen veel op pad bent, hebben we om deze reden gekozen voor eenvoudige hotels. Deze hotels zijn simpeler dan de hotels die je gewend bent tijdens de rest van je Ecuador reis.

Decorative torn edge

Dag 15 – wateren rondom Santa Cruz

Fris en fruitig stap je in de boot voor een tocht naar een van de omringende eilanden: Bartelomé, Santa Fé, Plazas of North Seymour. Met een beetje geluk spot je tijdens de boottocht dolfijnen of walvissen. Welk eiland je bezoekt is afhankelijk van de beschikbaarheid, weersomstandigheden en wijzigingen door beslissingen van lokale autoriteiten. De snorkelspullen en lunch worden verzorgd zodat je alle energie hebt om de eilanden te verkennen.

Op het vulkanische eilandje Bartelomé maak je een wandeling naar het hoogste punt van het eiland voor het beroemde uitzicht op de ‘Pinnacle Rock’ en de vele vulkaankraters. Zoek op de rotskusten naar pinguïns en ga snorkelend in het heldere water op zoek naar groene zeeschildpadden. Misschien zie je tijdens het snorkelen ook de “Moorse Idol ‘, een vrolijk gekleurde vis van de Galapagos.

Decorative torn edge

Plazas is vooral bekend om de vele landleguanen. Wanneer je een stukje het binnenland inloopt kom je al snel oog in oog te staan met indrukwekkende groen, geel en oranje gekleurde leguanen. Met de cactussen en blauwe zee op de achtergrond is het mooie plaatjes schieten. Aan de kust vind je kolonies zeeleeuwen die vredig samen leven met de leguanen en in het binnenland is een waar ‘vogelparadijs’ waar de vogels eeuwig partners zijn en samen nestelen.

Op dit eiland North Seymour vind je de broedkolonies van de fregatvogels, de blauwvoet jan van genten en de zwaluwstaartmeeuw. Om de vrouwelijke fregatvogels te imponeren, blaast de man zijn rode keelzak op. Om nog meer indruk te maken vliegt het mannetje om het vrouwtje heen. Erg grappig vonden wij, want de het mannetje verliest met zo’n opgeblazen zak natuurlijk sneller zijn evenwicht.

Decorative torn edge

Dag 16 – Santa Cruz – San Cristobal

Reistijd: circa 2,5 uur varen

Na het ontbijt heb je de tijd om in de ochtend zelf op of om Santa Cruz op ontdekking te gaan. Je kunt naar het Charles Darwin informatiecentrum om meer over de geschiedenis en ontdekking van de Galapagos eilanden te leren of je kunt naar Academy Bay om de kustlijn te verkennen, te zwemmen en te snorkelen. De zeehonden zijn hartstikke speels en nieuwsgierig en zoeken elke snorkelaar op. Op de richels van de kliffen spot je de bekende vogels met blauwe voeten en zeeleguanen die in de zon opwarmen. Ook kun je ervoor kiezen met een taxi en een wandeling naar het witte zandstrand op het eiland te gaan voor een ontspannen ochtend. Aan jou de keuze waar je deze ochtend zin in hebt.

Om 13.30 uur wordt je verwacht op de pier waar de ferry naar San Cristobal vertrekt. De rit van zo’n 2,5 uur per speedboot zal hobbelig zijn en heb je geen zeebenen dan raden we je aan om een pilletje tegen zeeziekte te nemen. In de haven van San Cristobal staat onze lokale contactpersoon je op te wachten. Hij/zij brengt je naar je hotel en vertelt meer over het programma op dit eiland. De rest van de middag heb je de tijd om over de boulevard te wandelen waar je kunt kijken naar de vele zeeleeuwen die er slapen. Wil je liever zelf even bijkomen ga dan naar een van de nabijgelegen stranden.

Decorative torn edge

Dag 17 – San Cristobal

Na het ontbijt ga je met een klein bootje op weg naar Isla Lobos of Kicker Rock. Beide plekken zijn geliefd om te snorkelen of duiken door de diversiteit van de dieren die je er onderwater kunt spotten. Je hebt er goede kans om zeeleeuwen, roggen en schildpadden te zien tijdens het snorkelen en ook haaitjes en zelfs hamerhaaien worden hier regelmatig gespot. Laat je verrassen door wat er tijdens jouw bezoek langs zwemt.

Wij wandelden ’s avonds nog wat in het havenstadje op zoek naar een paar leuke souvenirs en sloten onze Galapagos eilandhopvakantie af met een romantisch diner in een lokaal visrestaurant.

Decorative torn edge

Dag 18 – Santa Cruz, vertrek naar Guayaquil

Vlieg je pas ’s middags terug dan heb je in de ochtend nog even tijd om naar het strand te gaan. Ongeveer 1,5 uur voordat je terug vliegt word je opgehaald en naar de luchthaven van San Cristobal gebracht. Geniet onderweg nog voor het laatst van het unieke landschap en de dieren. Blijf onderweg goed opletten, want de dieren duiken op de gekste plekken op. Zo landde er ineens een pelikaan op het dak van ons busje. Voordat je incheckt voor de terugvlucht is het de moeite waard om bij de winkeltjes een Galapagos-stempel voor in je paspoort te vragen. Het bewijs dat je er echt geweest bent. Deze stempel samen met je foto’s en verhalen zullen herinneren aan deze reis door de schatkist van Charles Darwin.

Nadat je geland bent in Guayaquil word je opgehaald met een transfer van het hotel waar je ook voor je Galapagos reis bent verbleven. Het hotel ligt lekker dichtbij de luchthaven dus je bent er zo. Dat is morgen handig om weer op tijd in te checken voor de vlucht terug naar Nederland. Voor de laatste souvenirs kun je rondsnuffelen in de winkels van Las Peñas waar je met de taxi zo bent.

Decorative torn edge

Dag 19 en 20 – Vertrek Guayaquil, aankomst Amsterdam

Het is weer tijd om ‘Zuid-Amerika in het klein’ gedag te zeggen. Met beelden van koloniale kerken, bolhoedjes, kleine apen en de wondere dierenwereld van de Galapagos nog vers op je netvlies. In het vliegtuig terug denk je wellicht al aan het fotoboek dat je gaat maken… Je transfer naar de luchthaven wordt verzorgt door je hotel.  Vanuit Guayaquil vlieg je weer terug naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Decorative torn edge
torn-edge

Víva Ecuador y Galapagos

Onze slaapplekken

background-pattern