Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Hooglandpad naar kratermeer

bouwsteen

 • Reisschema:
  Quilotoa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteiten:
  dagwandeling met Spaans sprekende begeleider door de Andes, bezoek aan Quilotoa kratermeer
 • Reissom :
  € 365,- p.p. bij 2 personen
✓ Dé bouwsteen voor wandelliefhebbers

✓ Wandel een dag onder begeleiding van een local door de fotogenieke Andes

✓ Je bagage wordt voor je vervoerd waardoor je alleen met dagrugzak loopt

✓ Overnachtingen in gezellige guesthouses inclusief ontbijt, lunchbox en diner

✓ Verleng de bouwsteen optioneel met een extra wandeldag
Ecuador reis Andes
Decorative torn edge

Dag 1 Ecuador reis Andes – Isinliví, aankomst

De meeste reizigers rijden in ca. 2 uur vanuit het Cotopaxi National Park naar Isinliví. Wij vinden het zonde om zo snel door de groene akkers heen te rijden, dus bij ons mag je het lekker op je eigen tempo doen. De vrolijke chauffeuse Maria vindt het te spannend om Engels te praten, maar met handen en voetenwerk kan ze veel uitleggen. Onderweg stopt ze regelmatig om je een foto te laten maken of je voor te stellen aan een kennis van haar. Eigenlijk vonden wij de rit naar je hostel al een excursie op zich. We waren elke keer weer nieuwsgierig wat er na de volgende groene heuvel te zien zou zijn. Aan het einde van de middag kom je aan bij je eenvoudige, maar sfeervolle hostel. Omdat het tegen de heuvel gelegen is, heb je uitzicht op de vallei. Als Maria niet kan, gaat onze andere chauffeur Fausto met je mee. In de bergdorpen waar je komt zijn geen pinautomaten, denk er dus aan voldoende contant geld mee te nemen.

Zorg ervoor dat je tas met de spullen voor de komende dagen vandaag al gepakt zijn, want Maria neemt de rest van de bagage vandaag mee zodat je alleen met je kleine rugzak hoeft te wandelen. Voor het donker wordt heb je nog een paar uurtjes om de omgeving te verkennen. Wij sloten de dag af schommelend in de hangmat bij de openhaard van het hostel.

Decorative torn edge

Dag 2 – wandeling van Isinlivi naar Chugchilan

Reistijd: 5 tot 6 uur

Na een stevig ontbijt ga je op pad met je Spaanstalige lokale begeleider. Omdat hij het gebied op zijn duimpje kent, kwamen wij op paden die wij zelf nooit gevonden hadden. Zie hem vooral als een begeleider zodat je niet verdwaalt, maar verwacht geen gids die je veel vertelt. Het uitzicht zegt je waarschijnlijk ook al genoeg. Het pad loopt langs afgronden, groene weides en bergdorpjes. Dat de omgeving letterlijk schilderachtig mooi is, blijkt wel uit de vele kunstenaars die hier wonen. Boeren in kleurrijke Andeskleding steken tijdens hun werk in het veld scherp af tegen groene akkers. Deze dag is voor elke reiziger weer anders; het is maar net wat er op je pad komt (of wat je pad blokkeert, bijvoorbeeld een kudde geiten onderweg naar het veld). Je krijgt een lunchpakket van ons mee en kiest onderweg zelf een lunchplekje uit. Onderschat het laatste stuk niet, want je klautert steil omhoog. Maar met een normale conditie is de wandeling van 6 uur vandaag prima te doen. Het laatste stuk van de wandeling, om naar je hostal te komen, loop je over de geasfalteerde weg. Eenmaal daar aangekomen kunnen je voeten omhoog en kun je de rest van de middag relaxen!

Decorative torn edge

Dag 3 – Quilotoa kratermeer

Vandaag haalt je chauffeur je weer op om je naar het Quilotoa kratermeer te brengen. Ook de rest van je bagage ligt weer in de auto zodat je straks op het volgende logeeradres al je spullen weer hebt. Na ongeveer een uur rijden sta je aan de rand van het Quilotoa kratermeer. Ruim 200 jaar geleden barstte de vulkaan uit en heeft het een gigantisch meer achtergelaten. Door de lichtval verandert de kleur voortdurend. Het meer is zo diep dat het volgens de lokale bevolking niet eens een bodem heeft. Na tientallen foto’s te hebben gemaakt vanaf de rand, daalden wij af naar het meer. Wie naar beneden gaat, moet ook weer omhoog en dat kan pittig zijn. Ben je uitgewandeld, bekijk het meer dan gerust vanaf het uitzichtpunt. Als je wilt, kun je ook te paard de krater in. Dit kost ongeveer 10 euro en regel je zelf ter plaatse. Na je bezoek aan het kratermeer word je naar de volgende bestemming gebracht.

Kijk je na deze actieve dagen uit naar wat ontspanning? Met de bouwsteen Biken in Baños, kun je even lekker relaxen in de warmwaterbronnen in dit gebied.

Heb je nog geen genoeg van de belevenissen in het hoge land? Reis dan door naar Alausi voor de treinreis naar de bekende Duivelsneus. In de trein geniet je van spectaculaire uitzichten terwijl je benen de nodige rust krijgen van de afgelopen dagen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Hooglandpad naar kratermeer

Deze bouwsteen is goed te combineren met

vulkaan Ecuador reis Cotopaxi
bouwsteen

Witte toppen en haciënda’s

 • Cotopaxi
 • 2 dagen / 1 nachten
 • € 250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
uitzicht Ecuador reis Baños
bouwsteen

Biken in Baños

 • Baños
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Guamote
bouwsteen

Ande(r)s leven

 • Guamote
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern