Naar boven

Vervoer in Costa Rica

Vervoer & verblijf

Huurauto costa rica

Autohuurvoorwaarden

Voorwaarden autohuur en extra kosten

Bij de autohuur bieden we standaard een all in verzekering aan, zodat je goed verzekerd op weg gaat en ter plaatse geen bijkomende kosten hoeft te betalen. Deze verzekering is reeds opgenomen in de huurprijs per dag, zie autohuur Costa Rica.

Inclusief
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • LDW (loss damage waiver), in geval van diefstal van de auto is deze voor 100% gedekt. Tevens heeft dit betrekking tot de materiele schade aan de eigen huurauto . De dekking hiervoor is 100%.
 • SLC, aansprakelijkheid aan derden, de materiele schade en letsel aan derden wordt gedekt voor maximaal 40.000.000 Colones per persoon (USD 73.300), met een maximum aan 100.000.000 Colones (USD 183.300) per gebeurtenis.
 • Navigatie-systeem

 

Exclusief
 • Brandstof (benzine, bij cat c, d diesel)
 • Eventuele drop-off of pick-up kosten
 • Waarborg (USD100)

 

Let op!

De verzekering dekt niet in de volgende gevallen:

 • bij het rijden onder invloed van alcoholische dranken of drugs;
 • indien een andere chauffeur dan de gevolmachtigden het voertuig bestuurt;
 • bij materiële schade van en letsel aan inzittenden huurauto (deze vallen onder reis- ziektekostenverzekering, controleer deze en de voorwaarden goed);
 • indien de chauffeur niet over een geldig rijbewijs beschikt, of het rijbewijs minder dan 1 jaar geleden verkregen is;
 • indien de chauffeur jonger is dan 21 jaar;
 • indien noch de huurauto noch de verzekering betaald zijn;
 • bij diefstal van het voertuig, indien de autosleutels niet meer in het bezit zijn;
 • indien bij een ongeluk de klant geen desbetreffend politierapport of bon aan het autoverhuurbedrijf overhandigt;
 • bij verlies of schade aan de GPS, de noodkit, autosleutels, nummerbordplaat en/of autopapieren. Het eigen risico van de GPS is $ 250,-;
 • indien bij een ongeluk of diefstal de klant de verzekeringsmaatschappij niet op de hoogte brengt.

 

Algemene informatie

Advies

Wij raden je aan om na aankomst op je bestemming niet direct de huurauto in te stappen om nog een paar uur naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht. In Costa Rica hebben de weggebruikers ander verkeersgedrag dan in Nederland en gelden soms afwijkende verkeersregels.

Brandstof

Benzine kost ca. US$ 1,10 per liter en is dus niet duur. Let erop dat je op tijd tankt (vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden). Bij benzinepompen kan vaak met creditcard betaald worden, maar soms alleen in cash. Je betaalt een deposit voor een volle tank (per creditcard) en levert de auto ook weer met een volle tank in.

One way kosten

We rekenen in tegenstelling tot veel andere autoverhuurders geen achterlatingkosten als je de auto in de ene plaats huurt en in de andere achterlaat. Dit moet wel een plaats zijn waar een verhuurstation is (verhuurstations onderaan de pagina). Makkelijk als je bijvoorbeeld de auto ophaalt in Guapiles of Siquirres, na een bezoek aan Tortugero, en inlevert in Manuel Antonio, Samara of San José. Of wanneer je een auto ophaalt of inlevert bij de grens van Nicaragua.

Medebestuurders

Wanneer je bij boeking een tweede bestuurder opgeeft, worden erg geen extra kosten in rekening gebracht. Het maximum aantal bestuurders is drie en de derde bestuurder kan voor ongeveer €4,- per dag extra bij boeking worden opgegeven.

Borgsom

De borgsom is ter plaatse per creditcard op naam van de bestuurder te betalen. Deze bedraagt USD 100,- en is uitsluitend per creditcard te voldoen. Bij het in ontvangst nemen van de auto maakt men een slip van de creditcard welke geldt als borgsom. Auto’s worden met volle tank verhuurd en moeten ook weer zo worden ingeleverd. De borgsom ontvang je bij volle tank en geen schade uiteraard retour.

Rijbewijs

Je moet tenminste 1 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Je hebt voor een reis naar Costa Rica geen internationaal rijbewijs nodig. Dit is slechts een vertaling van het rijbewijs, maar omdat er op onze Nederlandse rijbewijzen al een vertaling in het Engels staat, zul je dit niet nodig hebben.

Leeftijd

De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 21 jaar. Er is geen maximum leeftijd.

Verhuurstations/hulp

San José, Juan Santamaria Airport 6:00 AM 10:00 PM
San José stad, Paseo Colón 7:30 AM – 6:00 PM
San José stad, Hotel Irazu 7:30 AM – 9:00 PM
La Fortuna 7:30 AM – 9:00 PM
Quepos 7:30 AM – 6:00 PM
Daniel Oduber Airport – Liberia 7:30 AM – 6:00 PM
Samara Beach 7:30 AM – 7:30 PM
Tamarindo 7:30 AM – 6:00 PM
Manuel Antonio 8:00 AM – 5:00 PM
Guapiles of Siquirres (op aanvraag)
Palmar Norte (op aanvraag) Drop off / Pick up € 80,-

Ophalen en terugbrengen

De auto wordt gratis bij je hotel in San José afgeleverd en kan daar ook weer worden ingeleverd. Wil je dat, dan kun je de auto ook ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor. Doe dit wel binnen 1 uur na de tevoren afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Van onze agent krijg je een stadsplattegrondje van San José en een routekaart. Onverhoopt later dan afgesproken terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven.

Auto-categorie

Zoals overal ter wereld zijn reserveringen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage

De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarbij altijd beter dan harde koffers. Zie verder de info bij de verschillende soorten auto’s.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Verder ondersteuning van de Nederlandse agent ter plaatse.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingkosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

Wegennet

Met de auto’s is in principe overal te rijden. Bij het ophalen krijg je informatie over eventuele laatste wijzigingen voor wat betreft de wegconditie. Je gemiddelde snelheid moet je wel aanpassen: op de grote doorgaande wegen ca. 80 km /uur; de kleinere 60 km/ uur en de gravelwegen 15 km/uur. Zo is Costa Rica ineens toch weer groter dan je denkt.

background-pattern