Naar boven

rio san juan boottocht

Regenwoudavontuur op de Rio San Juan

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Carlos - El Castillo - San Carlos
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Begeleide wandeling met Engelssprekende gids in het biosfeerreservaat Indio Maíz
 • Reissom:
  € 350,- p.p. bij 2 personen
Met deze bouwsteen verken je de regio rondom de Rio San Juan, bekend om zijn diverse flora en fauna. Vanuit San Carlos, een klein stadje aan het meer van Nicaragua, reis je per boot over de Rio San Juan naar El Castillo. In dit kleine dorp heerst een ontspannen en deels Caribische sfeer. Je brengt twee nachten door in een eenvoudig hotel met uitzicht op de rivier. Vanuit El Castillo ga je dieper het regenwoud in en ga je op zoek naar exotische planten en wilde dieren in het Indio Maíz-biosfeerreservaat. Wie wil, kan 's avonds ook met een lokale gids per boot op zoek gaan naar kaaimannen.

Costa Rica Brulaap
Decorative torn edge

Dag 1 – Boottocht over de Rio San Juan naar El Castillo

De meeste reizigers komen vanuit La Fortuna, Granada of Managua aan in San Carlos. San Carlos ademt bijna een Caribische sfeer uit. Overal vind je kleurrijke huizen en trappen. De plaats is een perfect startpunt voor verdere reizen naar de Solentiname-eilanden en voor reizen langs de rivier de Rio San Juan. Onze lokale partner laat je zien welke boot je hier moet nemen, waarna je in ongeveer twee tot drie uur over de Rio San Juan naar El Castillo vaart. Onderweg hadden wij al de eerste dieren in het wild gespot. Maar je ziet ook hoe eenzaam sommige mensen hier wonen, want onderweg stopt de boot regelmatig om reizigers in the middle of nowhere af te zetten.

Decorative torn edge

Zodra El Castillo (Spaans voor “het kasteel”) in zicht is, begrijp je meteen waarom deze plaats zo genoemd wordt. Boven het kleine dorp torent namelijk een oud fort uit de 17e eeuw op een heuvel. Bij aankomst word je al opgewacht bij de aanlegplaats. De komende nachten slaap je in een eenvoudig hotel dat centraal gelegen is in het dorp. Vanuit de ontbijtzaal heb je direct uitzicht op de rivier en de kamers hebben allemaal airconditioning en een eigen badkamer.

Afhankelijk van je aankomsttijd kun je ’s middags het dorpsleven observeren vanuit een klein restaurant, het historisch museum bezoeken (entree ongeveer US$ 3,-) of de heuvel opklimmen naar het fort. Vanaf het fort heb je uitzicht over de rivier en de omgeving. In de avond hebben wij genoten van een lokale maaltijd met verse vis in een van de restaurants aan de rivier.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ontdek planten en dieren in het Indio Maíz Reservaat

Na je ontbijt maak je je klaar voor jouw avontuur in het regenwoud. Zorg ervoor dat je voldoende water, muggenspray en zonnebrandcrème bij je hebt vandaag, want je zult het nodig hebben. Vanuit El Castillo reis je met de boot over de San Juan rivier, tot je na ongeveer 45 minuten aankomt bij het Indio Maíz-biosfeerreservaat. Alleen al de boottocht is een ervaring op zich, want aan de oever zie je basilisken, kaaimannen en zo nu en dan een aap. Na de boottocht ga je te voet verder en wandel je ongeveer twee uur door het regenwoud. Samen met je gids ontdek je exotische planten en wilde dieren. In het reservaat leven talrijke diersoorten, waaronder herten, wilde zwijnen, poema’s, luiaards, jaguars, zeekoeien, brulapen, witgezichtapen, slingeraapjes, krokodillen, schildpadden en leguanen. Het is ook de moeite waard om onder je schoenen naar de grond te kijken, wij hebben namelijk talloze groen-zwarte en rood-blauwe kikkers gezien. Let op, ze zijn wel giftig!

Op de terugweg kun je een duik nemen in het heldere water van de Rio Bartola. Deze zijrivier van de Rio San Juan is niet erg diep en zwemmen is hier veilig. Terwijl we in het koele water een beetje bijkwamen van de wandeling, speelden apen boven ons in de bomen. Een ongelooflijke ervaring!

Decorative torn edge

Dag 3 – Afscheid van El Castillo

De volgende dag vaar je weer terug over de rivier naar San Carlos. Vanaf hier vervolg je je Nicaraqua reis. Als je al de andere bouwstenen in Nicaragua al hebt verkend, regelen we graag je grensovergang naar La Fortuna in Costa Rica voor je. Zo kun je gemakkelijk jouw rondreis door Midden-Amerika daar voortzetten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Regenwoudavontuur op de Rio San Juan

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Kaimannen in Costa Rica
Variant
1

Kaaimantour vanuit El Castillo

 • Reissom:
  € {53273},- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  begeleide kaaimantour per boot met een Engelssprekende gids

Voor de avond regelen we graag een boottocht voor je over de Rio San Juan. Samen met een gids vaar je een zijrivier van de Rio San Juan op en ga je op zoek naar krokodillen. Met een beetje geluk zie je meer dan alleen een paar felrode ogen in het donker!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Menschen auf einer Kaffeeplantage in Nicaragua
bouwsteen

Matagalpa: Op het spoor van koffie

 • Matagalpa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Granada stad meisje
bouwsteen

Gloriedagen van Granada

 • Granada
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mensen op de kraterrand in Nicaragua
bouwsteen

Laguna de Apoyo: Kratermeer en gloeiende lava

 • Laguna de Apoyo
 • 3 dagen/2 nachten
 • € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Man in een ligstoel voor de Arenal vulkaan
bouwsteen

Kikkers bij de Arenal vulkaan

 • La Fortuna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern