Naar boven

Van orkabaai naar gletsjerkloof

rondreis

 • Reisschema:
  Vancouver - Vancouver Island - ongerepte orkabaai Telegraph Cove - Whistler - Wells Gray - Rocky Mountains
 • Reisduur:
  18 dagen / 17 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 3.185,-, - p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  huurauto vanaf € 595,- p.p. (categorie A incl. verzekeringen en extra bestuurder)
 • Inclusief:
  o.a. fietsen, walvissen en beren spotten
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 850,- per persoon
Een complete rondreis door West Canada met een aantal unieke belevingen, met onze 'Van orkabaai naar gletsjerkloof rondreis' ga je net even verder dan de meeste reizigers. Zo breng je een bezoek aan het spectaculaire Telegraph cove om daar de immense zwart-witte orka's te zien rondzwemmen, ga je beren spotten in Ucluelet, wandelen in het regenwoud bij de Pacific Rim, breng je een bezoek aan het afwisselende Vancouver Island en rij je via de highlights Whistler, Wells Gray, Jasper richting Canmore, je toert over de Icefields Parkway waar je kan gletsjer hiken. Je bent zo vrij als een vogel met je eigen huurauto. Op de route reserveren we sfeervolle accommodaties voor je; van knusse lodges tot een ranch of je eigen cabin met uitzicht op de bergtoppen. Kortom, een afwisselende rondreis vol natuur-belevenissen!
Decorative torn edge

Dag 1 – Rondreis West Canada – Aankomst in Vancouver

Na aankomst op de luchthaven neem je gemakkelijk zelf een taxi naar het centrum van Vancouver, dit kost omgerekend ongeveer €20. Let op de luchthaven van Vancouver eens op de totempalen die overal staan; deze statige indianenbeelden laten je zien dat je bent aangekomen in een land waar indianen de oorspronkelijke bewoners zijn.

Je komt na ongeveer 40 minuten aan bij het comfortabele stadshotel in Vancouver. Het ligt centraal in downtown Vancouver, vlakbij Robson Street en tussen bedrijvige winkels en gezellige restaurants. Het hotel is niet luxe maar natuurlijk wel van alle gemakken voorzien. Wil je liever een wat stijlvoller hotel, laat het ons dan even weten. We plannen dan ons upgrade hotel voor je in.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf in Vancouver

Na het zelfgeregelde ontbijt start je je eerste dag in Canada. De levendige wijk Gastown een goed begin voor een stadswandeling. Dit is één van de oudste wijken van Vancouver en je vindt er mooie 19e eeuwse gevels, chique boetiekjes en straten met kinderkopjes. Vanuit Gastown is het vijf minuutjes lopen naar Chinatown, de meest bruisende wijk van Vancouver. In Canada wonen veel Chinese immigranten en Vancouver heeft één van de grootste Chinatowns van heel Noord-Amerika. Loop langs de vele winkeltjes en eetstalletjes en snuif de oosterse geuren op.

Wij regelen een fiets want dat vinden wij de leukste manier om ontspannen kennis te maken met Vancouver.

Decorative torn edge

Dag 3 – Reis Vancouver naar Telegraph Cove

Reistijd: circa 8 uur

Vandaag haal je ’s ochtends je huurauto op, op de luchthaven van Vancouver, waar je gemakkelijk zelf je vervoer naartoe regelt. Zo heb je de hele dag de tijd om je eerste kilometers te maken op het Canadese asfalt. Vanuit Vancouver rijd je in ongeveer 8 uur rijden naar Telegraph Cove op Vancouver Island. Je Canada autoreis begint met een overtocht op de ferry van Tsawwassen op het vasteland naar Nanaimo op Vancouver Island. De oversteek duurt ongeveer 90 minuten.

Port McNeill ligt aan de Johnstone Strait, één van de beste plekken ter wereld om orka’s te spotten. Deze wateren vormen het favoriete zomerverblijf van een aantal orkafamilies en er worden vanuit Telegraph Cove, vlakbij Port McNeill, speciale orka-excursies aangeboden. Je slaapt in Telegraph Cove of Port McNeill in een comfortabel hotel.

Decorative torn edge

Dag 4 – In Telegraph Cove met bootexcursie

Je komt hier voor de bootexcursies die er worden georganiseerd richting de bruinvissen, bultrugwalvissen, witkopzeearenden, zeeleeuwen, zeehonden en zelfs dolfijnen. Als de orka’s dichtbij genoeg zijn gaat de motor van de boot uit en wordt er een onderwatermicrofoon in het water gehangen, waardoor je donkere bromtonen en melodieën kunt horen waarmee de orka’s met elkaar communiceren. Een geluid dat je echt kippenvel geeft. De meeste reizigers zijn lekker rozig van de hele dag op het water, dus dat slapen zal wel lukken…

Decorative torn edge

Dag 5 – Reis Telegraph Cove naar Ucluelet

Reistijd: circa 5 uur

Vanuit Telegraph Cove rijd je tijdens je autorondreis over een slingerweg tussen dichte bossen door het binnenland van Vancouver Island. Je merkt al snel dat dit gebied dunbevolkt is, er zijn maar weinig wegen en heel veel bomen, rivieren en meren. Je doel voor vandaag is Ucluelet ongeveer 5 uur rijden, aan de westkust van Vancouver Island.

Ucluelet ligt vlakbij het Pacific Rim National Park Reserve, een mossig regenwoud aan de kust waarin veel paden zijn uitgezet. Je slaapt in een sfeervol resort, gelegen aan de kust en tussen het groen. Hier kun je heerlijk genieten van de kleuren van de zonsondergang en de zon die in de zee zakt.

Decorative torn edge

Dag 6 – Verblijf in Ucluelet en beren spotten

Met een ‘zodiac’, een grote rubberboot, vaar je langs de waterlijn van het fjord bij Ucluelet en ga je op zoek naar rondscharrelende beren. De boot vaart tussen eilanden door richting een brede baai. Na ongeveer 20 minuten zagen wij onze eerste beren: een moeder met jong!

Vanaf de boot heb je goed zicht op de zwarte lobbesen, die onverstoord verder gaan met het zoeken naar krabben, schelpen en andere zeedieren om op te eten. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen, zodat je de beren goed van dichtbij kunt bekijken. Na ongeveer 2,5 uur kom je weer aan in de haven van Ucluelet.

Decorative torn edge

Dag 7 – Ontdek de Pacific Rim

We plannen graag een extra overnachting op deze rustig gelegen plek aan de kust, met zelfs een strandje. De afstanden op Vancouver Island zijn groot dus zo heb je een extra rustmomentje. Tijd om te beginnen in dat goede boek op je eigen veranda.

Wij vonden het leuk om in het Pacific Rim National Park een wandeling te maken door het regenwoud, vol cederbomen en mossen. Vanuit je lodge kun je zo het mysterieuze woud inlopen, of kies voor een uitgezette wandeling zoals de Rainforest Trail. Deze wandeling van ongeveer 1 kilometer gaat over houten plankieren door het bos, waarbij je af en toe moet klimmen en klauteren over trappen en langs dikke boomstammen.

Decorative torn edge

Dag 8 & 9 – Reis naar Whistler

Reistijd: circa 7 uur

Vandaag vertrek je weer vanuit Ucluelet en vervolg je je Canada autorondreis in 4 uur naar Nanaimo. Hier neem je de veerboot naar het vasteland van British Columbia. Je rijdt dan nog 3 uur over de beroemde ‘Sea to sky highway’. De weg slingert vanaf de kust richting de bergen, met vergezichten over de inhammen langs de kust, een van de mooiste wegen van de wereld. Als tussenstop verblijf je twee nachten in Whistler. Whistler is een gezellige stad, vol winkels en knusse restaurants, wel omgeven door besneeuwde bergtoppen. De huizen zijn lieflijk, de chalets statig en de winkels een tikje toeristisch.

In Whistler zijn een heleboel leuke zomeractiviteiten te ondernemen, zoals mountainbiken, raften of skaten. Wij vonden het erg leuk om een ‘ziptrek’ te doen: in een tuigje hang je aan een kabelbaan, waarbij je tussen de boomtoppen van een bos doorzoeft. Kijk onderaan de pagina voor meer informatie over deze excursie.

Decorative torn edge

Dag 10 – Reis Whistler naar Wells Gray

Reistijd: circa 7 uur

Vanuit Whistler begin je aan rit van ongeveer 7 uur naar het Wells Gray Provincial Park. Onderweg kom je over kronkelende bergwegen en passeer je smalle houten bruggen. Ook vind je hier prachtige watervallen. Het is een lange route (ongeveer 400 kilometer), maar onderweg zijn er veel leuke plaatsen waar je even een stop kunt maken. Wij kozen voor een lunchbreak bij Duffey Lake, tussen Pemberton en Lillooet. Clearwater ligt in de Cariboo Mountains, waar je veel grote boerderijen met vee aantreft. Kijk dan ook niet raar op als er opeens een kudde bontgekleurde koeien de weg oversteekt.

Je slaapt de komende twee nachten op een ranchstyle verblijf, in het Wells Gray Provincial Park. Maar wij hebben kleinschalige lodges en cabins in het park. Mochten deze vol raken dan slaap je in Clearwater, het stadje aan de ingang van het park.

Decorative torn edge

Dag 11 & 12 – Verblijf Wells Gray Provincial Park

Wells Gray is een plek waar je nog echt het ontdekkingsgevoel krijgt buiten de gebaande paden. Per auto kun je vandaag zelf het park verkennen, de wegen zijn goed aangegeven en de bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken vanaf de weg. Een attractie die je passeert is de indrukwekkende Helmcken Falls, de bekendste waterval van het park. Dit is de hoogste waterval van Canada, met een hoogte van maar liefst 137 meter. Dit is 2x zo hoog als de beroemde Niagara Falls!

Wij vonden het erg leuk om per paard het Wells Gray Provincial Park te verkennen. Deze excursie is niet inbegrepen bij de rondreis omdat de paarden niet vooraf gereserveerd kunnen worden, wij raden je daarom aan direct bij aankomst naar deze mogelijkheid te informeren bij de eigenaar. De gids stuurt de paarden over smalle paden door de natuur, berg op, berg af, en soms zelfs door kleine kreken.

Decorative torn edge

Dag 13 – Reis Wells Gray naar Jasper

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag rijd je naar Jasper, een nationaal park vol ruige natuur in de Rocky Mountains. Vanuit Wells Gray is het een autorit van ongeveer 4 uur. Onderweg kom je langs Mount Robson, met 3954 meter de hoogste berg van Canada. De piek van deze berg ligt bijna altijd verscholen in de wolken, maar wij hadden geluk en zagen de sneeuw blinken op de top. Langs de route merk je dat er steeds meer dennenbomen verschijnen en de begroeiing schaarser wordt als je het plaatsje Jasper nadert. Je bevind je nu echt in de beroemde Rockies!

In Jasper reserveren we een mooie houten blokhut voor je in een groen park aan de Athabasca river. Er staan luie houten stoelen die uitkijken over de snelstromende rivier, zodat je de indrukwekkende vergezichten van vandaag even goed op je kunt laten inwerken.

Decorative torn edge

Dag 14 – Verblijf in Jasper National Park

Wij ontbeten in onze blokhut met de boodschappen die we gisteren al hadden gedaan. Een goed begin van de dag. Vandaag ben je vrij om zelf het Jasper National Park te verkennen. Een goede manier is per auto: haal bij het bezoekerscentrum in Jasper een kaart van de omgeving, en rijd een rondje door het park.

Wij kozen voor Maligne Lake, het grootste gletsjermeer in de Rocky Mountains. In het meer ligt Spirit Island, een klein eiland met enkele sparren te midden van het schitterende meer, met op de achtergrond de hoge bergen. Als het zonnetje schijnt krijgt het meer een prachtige groenblauwe kleur, door miniscule deeltjes die in het water voorkomen. Het lukt bijna niet om deze kleur op de foto te krijgen, dus je zal de onwaarschijnlijke tint blauw moeten opslaan in je herinnering…

Decorative torn edge

Rijden over de Icefields parkway

Reistijd: circa 2 uur

Vandaag vervolg je je Canada autorondreis vanuit Jasper over de beroemde Icefields Parkway richting het zuiden. Op de route van ongeveer 2 uur rijden liggen prachtige bergtoppen, bevroren watervallen, meertjes en indrukwekkende gletsjers. Als je de plaats Jasper verlaat, probeer dan de kleine highway 93A te nemen in plaats van de grotere highway 93. Op deze eerste weg rijden veel minder toeristen, en je voelt je bijna alleen tussen de donkere wouden en glinsterende meren.

Je kan een wandeling maken op de Athabasca Glacier naar de voet van de gletsjer, een hike van zo’n 2 kilometer en ongeveer 3 uur. Je krijgt handschoenen, mutsen en klimijzers aangereikt, zodat je ‘goed beslagen ten ijs’ kunt komen. De eerste paar passen gaan steil omhoog, naar de rand van de gletsjer. Wij vielen toch wel even stil van de grote witte vlakte met diepe spleten, blauwe ijsholen en stromend smeltwater. Laat maar weten of je deze wilt toevoegen aan je reis.

Decorative torn edge

Dag 15 – Reis van gletsjer naar heldere meren bij Canmore

Reistijd: circa 2,5 uur

Wij begonnen de dag met een typisch Canadees ontbijt van pannenkoeken met maple syrup. Je vervolgt vandaag je weg over de Icefields Parkway in 1,5 uur rijden richting het Banff National Park. Deze route is het perfecte ansichtkaartje: torenhoge grijze bergen met witte sneeuwtoppen, fonkelende ijsmassa’s van voorbijschuivende gletsjers en onbedwingbare rivieren van babyblauw smeltwater. Onderweg kun je nog genoeg mooie stops maken om van de overweldigende natuur te genieten. Wij stopten onder andere bij Peyto Lake, hét toonbeeld van een blauw rimpelloos gletsjermeer.

Lake Louise ligt middenin het Banff NP, ongeveer uurtje rijden vanaf Canmore. Je verblijft hier in een centraal gelegen berghotel, aan de voet van een imponerende bergketen.

Decorative torn edge

Dag 16 – Verblijf in Canmore

Wij trokken er na het ontbijt op uit, de natuur weer in. Huur vandaag bij één van de meren (in Lake Louise zelf is het altijd erg druk, kies daarom liever een ander meer) een kano voor een paar uur en peddel over het spiegelgladde water. Vanuit de kano zie je het landschap op een heel andere manier en kom je op plekken die vanaf de weg moeilijk te bereiken zijn. Met wat geluk kun je zelfs dieren spotten op de kant!

Bij het bezoekerscentrum van het Banff National Park in het dorp vind je veel informatie over wandelroutes. Een wandeling naar de Hoodoos vinden wij een aanrader, de trail is maar 1,5 kilometer lang en je hebt een geweldig uitzicht over drie omliggende bergen. Vaak hangt er bewolking in het dal, wat het uitzicht heel mysterieus maakt.

Decorative torn edge

Dag 17 & 18 – Reis Canmore naar Calgary, terug naar huis

Reistijd: circa 1,5 uur

Voor de meeste reizigers is Canmore de laatste stop op de roadtrip door Canada, een heerlijk kleurrijk typisch canadees stadje omgeven door bergen. Kortom, de ideale afsluiting van deze prachtige rondreis. Het internationale vliegveld van Calgary ligt ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Canmore. Als je vlucht ’s middags vertrekt, kun je dus gemakkelijk ’s ochtends vanuit Canmore naar Calgary rijden, de huurauto inleveren op de luchthaven en ’s middags terug naar huis vliegen. Vanuit het vliegtuigraampje vang je nog een laatste glimp op van de indrukwekkende bergen en meren van Canada. Je komt dan een dag later weer terug in Nederland.

Vertrekt je vlucht ’s ochtends vroeg vanuit Calgary, dan boeken we nog een laatste nacht in een airporthotel in Calgary voor je. Zo kun je ’s ochtends nog uitslapen en comfortabel naar de luchthaven reizen, vanwaar je vlucht vertrekt.

Decorative torn edge

Tips

De beste reistijd voor deze rondreis West Canada is van 1 juli tot en met 30 september. Alleen in deze periode kun je vanuit Telegraph Cove de machtige orka’s voorbij zien glijden. Wil je deze rondreis graag iets eerder of later in het seizoen maken, dan kunnen we de walvisexcursie van Telegraph Cove verplaatsen naar Victoria. Je volgt dan de bouwsteen Aan boord: whale watchen. Mocht het mogelijk zijn qua reistijd, dan is het wel echt de moeite om je auto rondreis te plannen tussen begin juli en eind september, want Telegraph Cove is wat ons betreft absoluut de mooiste en meest bijzondere plek om walvissen te spotten in Canada.

Ga je in april, mei of begin juni naar Canada, dan kun je prima een mooie rondreis maken maar is het kouder en daarom is de kans om de dieren te spotten dan kleiner.

Decorative torn edge
torn-edge

Van orkabaai naar gletsjerkloof

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele Canada rondreis hebben we je  een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeen om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Verlengen - extra bouwsteen of extra nachten?
 • Meer comfort - upgrade je reis
 • Extra's - maak je reis nog unieker
 • Kamperen - avontuur en budgetbewust
 • Verkorten - rondje Vancouver of de Rockies
background-pattern