Riksja Travel Cambodja

Naar boven

De top 10 highlights van Cambodja, mis ze niet!

blog

Geschreven op
vrijdag 13 april
Geschreven door
Vincent de Kolf

Top 10 bekende en minder bekende Cambodja bezienswaardigheden

Bij Cambodja denk je vast aan de Angkor Wat tempels, maar Cambodja is nog zóveel meer. Cambodja is nog ongerept en heeft alle ingrediënten voor een complete rondreis. Van kilometers grote tempelcomplexen tot bruisende steden en van groene jungles tot spierwitte zandstranden. Wil jij al het moois van Cambodja ontdekken? Wij zetten de bekende en de minder bekende highlights van Cambodja alvast voor je op een rij.

1. Bezoek het Angkor Wat tempelcomplex

Wat een verrassing, de Angkor Wat tempels. Deze behoort natuurlijk niet bij de minder bekende Cambodja highlights, maar zeker bij de meest indrukwekkende. Het tempelcomplex Angkor Wat vlakbij Siem Reap is waanzinnig groot. Sterker nog, dit is het grootste tempelcomplex van de wereld. Of je nu kiest voor een dagpas, twee dagen of een week: Angkor Wat is en blijft indrukwekkend. Verken de tempels met onze gids om de interessante verhalen over de religie en geschiedenis te ontdekken. Meer weten over de Angkor Wat tempels? Lees dan ons blog over de Angkor Wat tempels.

Wil jij tussen de verschillende tempels over jungle paden fietsen en tempels bezoeken waar je met de auto niet kunt komen? Dan raden wij je aan om Angkor Wat met de fiets te bezoeken.

Bezienswaardigheden Cambodja Killing Fields

2. Ontdek de Killing Fields

Een bezoek aan de hoofdstad mag tijdens je Cambodja rondreis niet ontbreken. Niet omdat dit de gezelligste stad is, maar hier leer je het Cambodja van vandaag begrijpen. In Phnom Penh vind je Choeung Ek, oftewel de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis. Onder het rode Khmer-regime van Pol Pot is nog geen veertig jaar geleden in Cambodja meer dan een vijfde van de bevolking omgekomen door executie, hongersnood of ziekte. Stedelingen, geleerden, leraren en studenten werden vermoord omdat zij niet in het agrarische systeem wat Pol Pot voor ogen had pasten. Bij de Killing Fields werden deze onschuldige mensen omgebracht en hier in massagraven begraven.

3. Vaar over het Tonlé Sap-meer

Tussen Siem Reap en Phnom Penh ligt het Tonlé Sapmeer. Op en rond het meer leven vissers en landbouwers in traditionele paalwoningen. Deze woningen samen vormen de welbekende drijvende dorpjes. Op het meer zie je de vissers de hele dag door aan het werk. Vanuit Siem Reap zijn veel tours te boeken naar deze dorpjes, maar wij doen het liever op de minder toeristische manier. Met Riksja Cambodja logeer je bij een vissersfamilie thuis en ga je ’s ochtends mee met de vangst. Een andere manier om het Tonlé Sapmeer te ontdekken is per boot van Siem Reap naar Battambang. Het is een bezienswaardigheden Cambodja Koh Rong Samloemlange tocht maar hier lees je onze tips voor deze boottocht over het Tonlé Sapmeer. Meer info en tips over het Tonlé Sap meer? Lees dan ons blog over Tonle Sap.

4. Chillen op de Cambodjaanse stranden

Wie dacht dat Thailand mooie stranden heeft is vast nog niet in Cambodja geweest. Aan de kust van Cambodja vind je spierwitte kustlijnen en een heldere zee gevuld met bountyeilanden. Vanuit je bungalow zo het zand in stappen, een luxe resort met infinity pool of baden in de zee tussen de monniken? Voor ieder is er wat wils.  Ook de actieve strandganger kan zich hier goed vermaken, vanaf de eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem kun je snorkelen en duiken. Ook ’s avonds is het leuk om te snorkelen met het lichtgevende plankton.

Welk strand voor jou de beste keuze is lees je in ons blog over de mooiste Cambodja stranden.

bezienswaardigheden Cambodja Battambang bat caves

5. Vleermuizen spotten in Battambang

Eerder zei ik al dat de boottocht van Siem Reap naar Battambang tot mijn Cambodja highlights behoort. Ook de stad zelf, of beter gezegd de omgeving, behoort tot mijn top 10 bezienswaardigheden Cambodja. In de bouwstijl in de stad vind je veel terug uit de Frans koloniale tijd wat het sfeervol maakt. Tijdens mijn verblijf in Battambang maakte het platteland in de omgeving dit echter tot een hoogtepunt van mijn Cambodja rondreis. Hier zie je echt het traditionele plattelandsleven van Cambodja. In Battambang vind je ook de bat-caves, oftewel de vleermuisgrotten. Sluit je dag af met zonsondergang met een drankje terwijl je uitzicht hebt op honderden, misschien wel duizenden vleermuizen die tegelijk de grotten verlaten.

6. Kampot

Kom tot rust in Kampot. Maar écht, dit slaperige stadje gelegen aan de Kampot rivier vond ik een en al relaxed. Het dorp ontwikkeld zich steeds meer met de opening van kleine cafeetjes en yoga scholen. De omgeving is perfect voor een dagtrip naar de pepervelden of een kanotocht door de natuur. De chill-vibe van Kampot vind je nergens anders en is een hoe dan ook een mooie afwisseling in je reis. Benieuwd wat je hier allemaal kan doen? Wij zetten onze favoriete activiteiten in Kampot alvast voor je op rij.

Bezienswaardigheden Cambodja Cardamom gebergte-jungle

7. Cardamom gebergte

Inmiddels al overtuigd om naar Cambodja te gaan? Natuurlijk! En zo niet, dan nu toch. Avonturiers; opgelet! In het zuiden van Cambodja vind je de ongerepte Cardamom jungle. Hier ga je op trekking in de jungle, zwem je in watervallen en kun je slapen in een bungalow in de jungle óf in een hangmat in de jungle. Vooral de hangmat vonden wij een echte bucketlist ervaring.

8. Struinen door Siem Reap

Grote kans dat je  Siem Reap alleen kent van de Angkor Wat tempels, maar wist je ook dat hier nog veel meer te ondernemen is? Plan dan ook zeker een dag in om op pad te gaan in de stad en hier de bezienswaardigheden te ontdekken. Neem een massage bij een van de massagesalons, ga een avond op stap in de pubstreet, sla souvenirs in op de avondmarkt of maak een fietstocht over het platteland in de directe omgeving.

9. De hoofdstad Phnom Penh

Bereid je voor op chaos in de hoofdstad van Cambodja; Phnom Penh. Ook hier kan een extra dag prettig zijn om even te wennen. Laat je niet afschrikken door de drukte, wij kunnen inmiddels lachen om de opdringerige tuktuks en het drukke verkeer. Phnom Penh heeft namelijk veel moois te bieden, het prachtige royal palace, het national museum of een van de velen markten. Lees hier alles wat je kunt doen in Phnom Penh. Vooral de food tour in Phnom Penh achterop de scooter vonden wij erg leuk.

bezienswaardigheden Cambodja Tonlé Sap meer

10. Een nacht in een homestay

Cambodja is ongerept en authentiek. De perfecte manier om het traditionele Cambodja te ervaren is met een nachtje logeren bij een familie thuis. Niet alleen voor de ervaring, maar je steunt hiermee ook een lokale familie. Na de heftige periode onder het regime van Pol Pot is er in Cambodja nog heel wat op te bouwen en kampen veel mensen met armoede. Op deze manier gaat het geld naar de juiste plek en heb je zelf een bijzondere ervaring. Boek bijvoorbeeld onze bouwsteen en help gelijk een handje op het platteland. Je lokale gids uit het dorp neemt je mee naar de Sambor Prei Kuk tempels. Of boek onze bouwsteen ‘Catch of the day’ voor een unieke ervaring op het Tonlé Sap meer.

background-pattern