Riksja Travel Cambodja

Naar boven

5x Gave activiteiten in Kampot

blog

Geschreven op
maandag 23 juli
Geschreven door
Vincent de Kolf

Bokor Hill Kampot CambodjaWat vonden wij Kampot een fijne stop in onze reis. Wij werden versierd door de charme van dit slaperige dorpje en de groene omgeving. Het kleine centrum van Kampot is gelegen aan een rivier en omringt door natuur en platteland. In en om Kampot kun je je prima meerdere dagen vermaken. Ben je benieuwd wat wij het leukste vonden om hier te doen? In dit blog lees je onze vijf tips om wat te doen in Kampot Cambodja:

1. Bokor National Park

Breng een dag door op de top van de Bokor Mountain, welke trots boven het dorp Kampot uitsteekt. Het park gevuld met geschiedenis, wilde dieren, watervallen, een spookstad  en weide uitzichten is ideaal voor een afwisselende dag. Backpackers bezoeken het park veelal met de scooter, maar wij regelen graag een chauffeur met gids welke je alle geschiedenis kan vertellen én de verstopte plekken kent.

2. Kampot Pepper proeven

De peper welke rondom Kampot verbouwd wordt, wordt beschouwd als een van de beste pepers ter wereld. Franse sterrenrestaurants importeren veelal peper uit Kampot voor het bereiden van een culinair hoogstandje. Wanneer je in Kampot bent kan (volgens ons) een bezoek aan een van de peperplantages natuurlijk niet ontbreken. Hier zie je tijdens een rondleiding het verbouwingsproces, proef je de smaak van de Kampot peper én kun je een voorraadje inslaan voor thuis.

3. Phnom Chhnok – De tempelgrot

Rondom Kampot vind je vele grotten. Volgens ons is Phnom Chhnok of ook wel de Elephant cave genoemd, een bezoekje waardig. Wij waren de enige bezoeker in de grot. In de grot is een boeddhistische tempel gebouwd. Benieuwd waar de naam Elephant Cave vandaan komt? Houd je ogen dan goed open en laat je fantasie de vrije loop.

4. Een picknick bij de Tek Chou Rapids

Dit stukje van de Kampot rivier waar het water stroomt langs de rotsen in het water is heerlijk voor een dagje relaxen. De locals komen hier graag voor een picknick en een verkoelende duik in het water. Voorheen was het stromende water vanaf de Bokor Hill een indrukwekkende verschijning, maar tegenwoordig hoef je vanwege de bouw van dammen hier niet veel meer van te verwachten.

5. Een sunset cruise

Tegen de zonsondergang heb je in het centrum van Kampot ruime keuze uit cruiseboten voor een ritje met zonsondergang. Voor 5USD koop je een ticket en kun je tijdens zonsondergang een koud biertje drinken op de boot. De rondvaarten duren ongeveer een uur en de meesten stoppen onderweg om vuurvliegjes te spotten.

Met onze bouwsteen Kampot combineren we een bezoek aan de peperplantages, Phnom Chnnok en Tek Chou met een comfortabel, kleinschalig verblijf aan de rivier.  We kunnen een dag naar het Bokor National Park en een Sunset tour met privéboot op aanvraag ook verzorgen. De standaard bouwsteen is twee nachten, maar zoals je hierboven leest is er genoeg te doen en hoef je je niet te vervelend wanneer je dit verlengt!

background-pattern