Riksja Travel Cambodja

Naar boven

10x De leukste activiteiten in Phnom Penh

blog

Geschreven op
dinsdag 2 oktober
Geschreven door
Vincent de Kolf

In deze bruisende hoofdstad van Cambodja vind je een mix van Khmers en expats. Dit zorgt ook voor een interessante mix van activiteiten. Laat je niet afschrikken door de chaos, want Phnom Penh is indrukwekkend. Benieuwd wat je hier kunt doen? Lees hier onze top 10 Wat te doen in Phnom Penh:

Wat te doen in Phnom Penh Royal PalaceWat te doen in Phnom Penh #1: The Royal Palace

Het trots van de stad én het huis van de koning. Je kunt helaas niet op de koffie bij de koning, maar een groot gedeelte van het paleis is wel toegankelijk voor bezoekers. Wandel door de paleistuinen waar je de zilveren pagoda vindt en ontdek de galerijen en de bibliotheek in het paleis.

Wat te doen in Phnom Penh #2: Het Nationaal museum

Hier vind je een rijke collectie met verschillende elementen uit het Khmer rijk. Van beelden uit het Angkor Wat complex tot traditionele drijvende woningen uit het Tonlé Sapmeer.

 

Wat te doen in Phnom Penh #3: Tuol Sleng museumWat te doen in Phnom Penh Killing Fields

Dit is zeker niet het leukste van Phnom Penh, maar volgens ons een belangrijke en aangrijpende bezienswaardigheid. Deze voormalige school diende tijdens de Khmer Rouge als een gevangenen martelkamp.

Wat te doen in Phnom Penh #4: The Killing Fields

Wie het Tuol Sleng museum bezoekt, moet ook een bezoek brengen aan de Killing Fields. De Killing Fields zijn massagraven  uit de tijd van de Khmer Rouge. Wij vonden het hartverscheurend om te zien, maar toch belangrijk om zo een beter beeld te krijgen van het huidige Cambodja.

Wat te doen Phnom Penh blog central marketWat te doen in Phnom Penh #5: Central Market

Dit is de grootste markt van Phnom Penh. Op de markt vind je een mix van locals voor de dagelijkse boodschappen en toeristen die souvenirs inslaan. Volgens ons is dit de beste plek in Cambodja om een souvenir te kopen; van kleding tot boeken en van sieraden tot huisdecoraties. Je vindt hier werkelijk alles.

Wat te doen in Phnom Penh #6: Sora Skybar

Dit jaar opende de eerste echte skybar in Phnom Penh. In het Rosewood Hotel vind je op 37 verdiepingen hoog de Sora skybar. Wij vonden het een indrukwekkende plek om ’s avonds een cocktail te drinken. Let wel op de dresscode; geen strandoutfit of slippers!

Wat te doen in Phnom Penh #7: Sunset cruiseWat te doen in Phnom Penh skyline

Sowieso is het leuk om aan het einde van de middag een wandeling te maken over de boulevard van Phnom Penh. Het is fascinerend om te zien hoe de locals hier hun dagelijkse work out beoefenen. Aan de boulevard is ook volop aanbod van cruiseboten waar je voor zo’n 5USD per persoon tijdens de zonsondergang een ritje over de rivier kunt maken. Op de boot is een bar aanwezig; dus je kunt onder het genot van een biertje de skyline van Phnom Penh bekijken.

Wat te doen in Phnom Penh #9: Vespa tour

Ontdek het lokale en expat nachtleven in Phnom Penh vanaf achterop de Vespa. Met deze tour kom je op plekken die je zelf nooit gevonden had en proef je bijzondere hapjes én drankjes.

Wat te doen in Phnom Penh Daughters of CambodiaWat te doen in Phnom Penh #9: Daughters of Cambodia

Het is even zoeken langs de boulevard van Phnom Penh, want het centrum is niet heel opvallend. Daughters of Cambodia is een opvangcentrum voor vrouwen die in de seksindustrie terecht zijn gekomen. Zij worden vaak verbannen door hun families en dit centrum geeft de vrouwen een veilige leefomgeving en een nieuwe kans door het verstrekken van opleidingen, banen en kinderopvang. Je kunt hier in het bezoekerscentrum terecht voor een hapje, drankje of een behandeling in de spa. Een leuk en verantwoord uitje.

Wat te doen in Phnom Penh #10: Koh Dach eiland

Met een kort ritje op de ferry bereik je een oase van rust op Koh Dach eiland. Dit eiland staat ook wel bekend als Silk Island waar je kunt zien hoe de locals op traditionele wijze zijde spinnen. Vraag ons gerust een fietstocht voor je in te plannen naar dit eiland.

background-pattern