Naar boven

Bosbranden in Australië

Dit is wat je moet weten over de bosbranden in Australië

blog

Geschreven op
dinsdag 3 maart
Geschreven door
Fronie Bouma

Heb je reisplannen voor Australië of heb je een reis geboekt naar ons favoriete land? Dan heb je vast wat vragen over de recente bosbranden die in Australië hebben plaatsgevonden. We hebben voor het gemak de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

#1 Wat is er aan de hand in Australië?

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien op het nieuws of op de bekende social media kanalen. Australië is de afgelopen maanden flink getroffen door heftige bosbranden, waarbij zowel flora als fauna enorm is aangetast. Naar schatting zijn er zo’n 1 miljard dieren omgekomen. Inmiddels zijn de bosbranden grotendeels voorbij.

#2 Hoe is de situatie nu in Australië?

De bosbranden die nog in februari woedden, zijn op dit moment allemaal onder controle of zelfs helemaal uit. Zelfs in het zuiden van Sydney zijn de branden uit en zijn ze bezig met de wederopbouw.

#3 Wat zegt het Ministerie van Buitenlandse Zaken?

Het ministerie van Buitenlandse zaken geeft altijd de meeste recente updates over de veiligheidssituaties in landen. Houd altijd hun website erbij wil je op de hoogte blijven van de actuele situatie.

#4 Kan ik nog wel op reis naar Australië?

Op dit moment is heel Australië weer toegankelijk en veilig om doorheen te reizen. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

Australië rondreizenOutback & Darwin
De outback en omgeving Darwin zijn niet getroffen door bosbranden waardoor je hier prima naar toe kan gaan. Bekijk de zonsopgang bij de iconische Ayers Rock, slaap in een swag onder de sterren, spot krokodillen in Kakadu of verken Katherine met een Aboriginal.3-weken rondreis Australie
Westkust
Wil je liever naar een gebied wat niet is aangetast door de bosbranden? Kies dan voor de minder toeristische optie, maar toch een heel mooi stukje Australië: de westkust. Dit gebied is ook niet aangetast door de bosbranden dus je kunt hier gerust je vakantie vieren. Kijk eens bij onze 3-weekse rondreis Het Wilde Westen. Ben je een echte dierenvriend? Dan is dit je kans om wildlife te spotten zoals de Quokka op Rottnest Island of dolfijnen bij Coral Bay.

Oostkust
Een van de populairste gebieden in Australië, hier kun je zowel lekker luieren op het strand als hele toffe activiteiten doen in het regenwoud. Gelukkig is ook de oostkust niet aangetast door de bosbranden, en kun je hier het hele jaar door naartoe. Ga surfen bij Byron Bay, rijd met een 4WD over 75 Mile Beach op Fraser Island , snorkelen op het Great Barrier reef, je vergapen bij de magische Whitsundays of ga wallaby’s spotten bij Magnetic Island.                  

Kangaroo Island

Kangaroo Island
Wil je graag naar Kangaroo Island? Dan moet je er rekening mee houden dat de westkant van het eiland op dit moment niet geheel toegankelijk is, maar wees niet getreurd de oostkant is ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. We hebben ook foto’s ontvangen waarop te zien is dat de natuur weer helemaal opbloeit, ook in het westen! In het oosten kun je bijvoorbeeld zeeleeuwen spotten bij Seal Bay, de mooie stranden van Pennington Bay bezoeken of je een ochtend wagen aan sand-boarding bij de Little Sahara Dunes.

Van Melbourne naar Sydney
Op dit moment is het gebied tussen Sydney en Melbourne het meest aangetast, als je hier doorheen rijdt kun je in gebieden terechtkomen die zwaar zijn getroffen. Wel zijn alle hotels toegankelijk en open, en zijn ze echt weer bezig met de wederopbouw. We verwachten dat dit gebied rond de Australische lente (vanaf september) weer helemaal in bloei is, en de Australiërs verwelkomen je graag!

 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Onze bestemmingsexperts Chantal en Fronie beantwoorden  graag je vragen en helpen je met het samenstellen van een reis. Bekijk hier hoe je ze kunt bereiken.

Bosbranden in Australië
background-pattern