Naar boven

Individueel Fraser Island ontdekken per 4WD

bouwsteen

 • Reisschema:
  Fraser Island (Hervey Bay)
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 346,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  mei – oktober (november – april regenseizoen)
✓ Grootste zandeiland ter wereld

✓ Allerleukste manier om het eiland te verkennen

✓ Tijdens de avontuurlijke tocht kampeer je tussen de bomen

✓ We raden je aan om vóór deze bouwsteen (en ook erna) een overnachting in het kustplaatsje Hervey Bay in te plannen.
Fraser Island 4WD selfdrive - strand
Decorative torn edge

Dag 1 Hervey Bay – Fraser Island

’s Morgens begin je je 4WD-selfdrive met de rit naar River Head, 20 minuten zuidelijk van Hervey Bay waar je op de pont naar Fraser Island stapt. Als je op tijd vertrekt, kom je vroeg genoeg op het eiland aan om meteen de highway op te rijden, oftewel het brede zandstrand, waar je op een paar meter afstand van de branding rijdt. Arriveer je later, dan is het inmiddels vloed geworden en rij je het eerste stuk door het groene binnenland van het eiland. Dat het hier zo groen is, is behoorlijk uniek. Fraser Island is namelijk een gigantisch zandeiland, waar normaal niet zoveel groeit. Je bent deze dagen je eigen chauffeur en bepaalt dus helemaal zelf wat je gaat doen. Picknicken bij het groene Lake Wabby? Of aan de voet van de Cathedrals, de spectaculaire okerkleurige rotsen langs het zandstrand? Zeg het maar, het is aan jou.

Decorative torn edge

Wat je in ieder geval zult willen doen, is een flink stuk van de 75 Mile Beach rijden. Met 80 km/u dendert links van je het regenwoud voorbij en rollen rechts de golven van de Stille Oceaan op het strand. Als je je aan de instructies houdt, is het rijden door het mulle zand niet moeilijk. Het geeft  vooral een enorme kick. Borden langs het strand geven duidelijk de route en maximum snelheid aan. Hou wel de sportvliegtuigjes in de gaten, want die gebruiken het strand ook als landingsbaan. Hoe aanlokkelijk de zee ook is, vanwege de haaien moet je er niet gaan zwemmen. Dat kan weer wel in een van de zoetwatermeren, zoals het intens blauwe Lake Mckenzie, waar het water zo helder is dat je je tenen nog ziet als je tot je kin in het water staat.

’s Avonds zet je je tent op en kook je op een gasstel in de laadbak van je 4WD je eigen avondmaal. Na een diner onder de sterren, kruip je in je slaapzak. Ben je geen fan van kamperen? We kunnen ook een hotel regelen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 2 Fraser Island – Hervey Bay

Als je je overnachtingsplek vrij noordelijk op het eiland hebt uitgekozen, merk je meteen een van de voordelen van deze individuele selfdrive: je lijkt het eiland voor jou alleen te hebben. Dagjesmensen zijn ’s morgens nog maar net van de boot af en groepstochten overnachten niet zo noordelijk. Als je vanochtend naar de natuurlijke zoutwaterbaden van Champagne Pools rijdt, heb je grote kans dat je in je eentje in het schuimende zeewater dobbert. En ook bij Indian Head, het uitkijkpunt op het strand waar je mantaroggen, schildpadden en haaien kunt zien, kom je waarschijnlijk niemand anders tegen. Je hebt nog een hele dag om van het eiland te genieten. Maak een wandeling over de steigers langs het riviertje Eli Creek of neem een kijkje bij het roestige Maheno scheepswrak. Houd bij je planning in ieder geval het getij in de gaten, want het kan zomaar zijn dat de Pacifische Oceaan je pad blokkeert.

Decorative torn edge

Niet vergeten mee te nemen: zwemkleding, zaklamp, makkelijke wandelschoenen, zonnebrand, hoed of pet, handdoek, deet en natuurlijk je camera.

Tip

In juli t/m oktober migreren de Humpback whales vanuit Antarctica verder noordwaarts langs de kust. Het is een prachtig gezicht om deze grote kolossen voorbij te zien zwemmen vanaf Indian Head (noordelijke punt van het eiland).

Plan deze bouwsteen in tijdens de selfdrive Dingo’s & Surfparadijs

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Individueel Fraser Island ontdekken per 4WD

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Fraser Island 4WD selfdrive
Fraser Island 4WD inlandroute selfdrive
Variant
1

Meer tijd op Fraser Island?

 • Reissom:
  € 434,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Hetzelfde als bij de tweedaagse bouwsteen maar met uitbreiding van een nacht.

.

Decorative torn edge
background-pattern