Naar boven

Wallaby

Wildlife: de dieren in Australië die je niet mag missen!

blog

Geschreven op
dinsdag 24 september
Geschreven door
Fronie Bouma

Heb je altijd al een keer kangoeroes of koala’s in het wild willen spotten? Dan hoort een bezoek brengen aan Australië op je bucketlist! Geen enkel ander land staat namelijk zo bekend om de schattige walibi’s en koala’s als Australië. Maar daarnaast is er ontzettend veel ander wildlife te zien in Australië. De dieren die je echt niet mag missen hebben we voor je op een rijtje gezet, vink jij ze allemaal af tijdens een rondreis door Australië?

rondreis Australië - Kangoeroes in de Blue MountainsKangoeroes

Denk je aan Australië? Dan denk je aan kangoeroes! Dat is niet zo gek ook want in Australië komen de meeste wilde kangoeroes ter wereld voor. Er zijn genoeg nationale parken waar je deze dieren tegen zult komen. Deze schattige beesten spot je het beste op hoe kan het ook anders Kangaroo island.

Krokodillen

In Australië leven zowel zoet- al zoutwaterkrokodillen. Deze imposante beesten kun je in Australië gewoon in het wild tegenkomen, want ze zwemmen gewoon in meren en rivieren. Persoonlijk kiezen wij dan ook het liefst ervoor om de dieren veilig vanuit de boot te spotten in Kakadu National Park.

 

Vissen

Tuurlijk jij weet ook wel dat er in de wateren rond Australië een ontelbare hoeveelheid kleurrijke vissen zwemt. Het Great Barrier Reef is niet voor niks de beste duikplek ter wereld. Van Australie Great Barrier Reefclownvissen tot de twee meter grote Maori lipvis, je komt ogen tekort. Wanneer je eenmaal door het water rond spartelt rond het Great Barrier Reef, is de kans groot dat je ook zeeschildpadden, kwallen, haaien, roggen en dolfijnen tegen komt.

Pinguïns

Deze waggelende dieren zijn op veel stranden te spotten. Als het begint te schemeren, komen de pinguïns terug van het jagen en lopen ze met zijn allen het strand op. Een gave plek om zo’n parade te aanschouwen is bij de stranden van het Wilson’s Promontory National park.

Koala’s

Net als Kangoeroes zijn koala’s ook onlosmakelijk verbonden met Australië. Deze schattige dieren zijn dan ook op veel plekken te bewonderen in Australië. Koala’s zijn vooral in bomen te vinden, kleine kans dat je ze echt actief zult zien, want het grootste gedeelte van de dag brengen ze slapend door. Dat maakt het daarentegen wel weer makkelijk om ze uitgebreid op de foto te zetten. De plekken waar wij de meeste koala’s hebben gespot is bij Kangaroo Island en Flinders Chase National Park.

australie-reisSpinnen

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die spinnen echt leuke beesten vinden. In Australië zijn er genoeg te vinden en dan hebben we het niet over de kleine huisspinnen die je in je eigen huis tegenkomt. Helaas betekent dit dat er ook een flink aantal gevaarlijke en grote spinnen te vinden zijn in Australië. Het goede nieuws is dan wel dat ze insecten op eten.

Australische zeeleeuwen

De Australische zeeleeuwen komen alleen voor bij de zuidelijke kust van het land. De zeeleeuwen kun je het beste spotten bij Seal beach op Kangaroo island. In dit gebied zwemt een kolonie van ongeveer 600 dieren. Waarvan een deel meestal op het strand ligt te relaxen. Je kan ze dan van een gepaste afstand goed bekijken.Seal Bay in Australië

Walvissen

Deze imposante dieren zwemmen regelmatig voor de kust van Australië, of je ze zult gaan zien tijdens een reis naar Australië hangt alleen wel af van het seizoen waarin je reist. Van mei tot december vertonen de walvissen regelmatig kunsten voornamelijk bij de oostkust van Australië. Wij hebben ervaren dat North Head bij Sydney een erg goede plek is om walvissen te spotten.

Kun je nu ook niet wachten om deze dieren in het wild te spotten? Dat snappen we helemaal, we helpen je dan ook graag bij het plannen van een reis waarbij je deze dieren in levende lijve kunt gaan zien.

 

background-pattern