Naar boven

Diving the Great Reef

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cairns (Great Barrier Reef)
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 752,- p.p. bij 2 personen / 429- per snorkelaar bij 2 personen/ 659 per duiker bij 2 personen voor 5 daagse Padi Course
 • Reisperiode:
  mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
✓ De mooiste duikplek ter wereld: het Outer Great Barrier Reef

✓ Georganiseerd door een professionele vijf sterren duikschool, jarenlange ervaring met Nederlandse cursisten.
Australië rondreis duiken Great Barrier Reef
Decorative torn edge

Programma 3-daagse snorkel- of duiktrip

Dag 1-3 Cairns – Outer Reef – Cairns

Vroeg uit de veren voor de transfer naar de haven. Je gaat aan boord van het duikschip en vertrekt naar het Outer Reef. In principe worden de volgende vier duikstekken bezocht: het Milln Rif, het Flynn Rif, Pellow en het Thetford Rif. Deze zijn geselecteerd vanwege het bijzondere onderwaterleven hier en bovendien is er vaak goed zicht. Je ziet hard en zacht koraal, zeeschildpadden, grote roggen en een enorme variëteit aan grote en kleine gekleurde vissen, soms hele scholen tegelijk! Je kunt onbeperkt snorkelen (deels zul je begeleide trips maken) of als duiker elf duiken maken, waaronder twee nachtduiken. Op dag drie kom je aan het einde van de middag weer aan in de haven van Cairns, waar je een transfer krijgt naar je accommodatie. Houd er rekening mee dat de boot met name gericht is op duikers. 

Decorative torn edge

Programma 5-daagse PADI-Openwater cursus

Dag 1-2 Cairns

Het programma valt eigenlijk in twee delen uiteen: de eerste twee dagen van de cursus worden gegeven in Cairns, de laatste drie dagen zijn aan boord van een boot. De eerste dag besteed je aan de Engelstalige theorielessen. Deze worden ondersteund door een aantal moderne videopresentaties, een soort quiz en en een eenvoudig theorie-examen. De tweede dag breng je met de instructeur en je medecursisten in het zwembad door en zul je diverse situaties en omstandigheden oefenen. De transfers ’s ochtends en ’s middags laat van en naar je accommodatie zijn inbegrepen. Aan het eind van de tweede dag kun je deelnemen aan een ‘Reefteach’. Op deze interessante presentatie over onderwaterbiologie zul je meer te weten komen over het Great Barrier Reef.

Decorative torn edge
Dag 3 Cairns – Outer Reef

Vroeg op voor de transfer (om 05.45 uur) naar de haven waar je om 07.00 uur aan boord gaat van de boot. Je verblijft in comfortabele tweepersoons hutten voorzien van lakens en dekens. Je maakt tijdens de trip vier trainingsduiken voor je openwater brevet, aansluitend maak je nog vijf duiken als ‘recreatieduiker’, waarvan een nachtduik samen met een instructeur. Voor de lunch rond 11.30 uur duik je eerst bij Petaj Bombie bij Milln Reef. Deze plek is ideaal voor de eerste introduik. Na de lunch maak je de tweede duik hier. Dan vaar je naar de “Swimming Pools” voor de derde duik. Een prachtige stek met helder turkoois water, gekleurd koraal en veel vis. Na het diner rond 18.00 uur volgt om 19.30 uur een eerste nachtduik. Bij het licht van de felle onderwaterlampen zie je het rif tot leven komen en wellicht ook slapende zeeschildpadden, crustaceans of een verdwaalde rifhaai.

Decorative torn edge
Dag 4 Outer Reef

Tegen 07.00 uur vaar je naar ‘Whale Bombie’, een grote koraalpilaar die van 22 meter diepte omhoog steekt. Op je eerste ochtendduik zie je Gorgonians Flans, grote Clams en de Bump Head Parrot vis. Na het ontbijt varen we door naar Flynn Reef en Tracy’s Bombie: een onderwatermuur met veel onderwater leven. Na de lunch en misschien wat tijd om te snorkelen naar ‘Gordon’s Mooring’. Dit is door de extreme helderheid van het water een ideale plek voor onderwaterfotografie. Na het diner maak je de tweede nachtduik: deze plek is favoriet bij veel (aankomende) duikers. Prachtige onderwatertunnels en uitgestrekte koraaltuinen, het Barrier Reef op zijn best.

Decorative torn edge
Dag 5  Outer reef

Het schip ligt rond 06.30 uur bij ‘Coral Gardens’ voor de ochtendduik. Je ziet hier grote scholen kleurige vissen. Na het ontbijt vaar je naar het Thetford Reef of, als het weer goed is, naar het Pellow Rif: hier tref je nog onaangetast koraal aan, werkelijk een plaatje! Na de laatste duik en lunch vaar je terug naar de haven van Cairns. We meren om ongeveer 16.00 uur aan en brengen je terug naar je accommodatie. Doorgaans ga je ’s avonds met je medecursisten mee naar een lokaal restaurant (niet inclusief) om te vieren dat je het Padi-diploma hebt gehaald.

Uiteraard is bovengenoemde dag-tot-dag beschrijving er vooral om je een idee te geven. De exacte route wordt door de kapitein bepaald en is onder voorbehoud van weersomstandigheden, het getij en de stromingen. Na de duiken kun je doorgaans niet meteen vliegen.

Decorative torn edge

Wil je als duiker meer ervaring opdoen, dan kun je deelnemen aan de PADI Advanced cursus aan boord. Deze sluit aan op de Padi beginnerscursus en bestaat uit vijf trainings- en zes recreatieduiken, waarvan twee nachtduiken. De vier belangrijkste trainingsduiken zijn: een diepduik, nachtduik, navigatieduik en een natuurduik. De laatste trainingsduik is een keuze uit een eerste hulp of een fotoduik. Een onderwatercamera is te huur voor circa AU$ 40,- per dag. Lees meer informatie over duiken in het Great Barrier Reef.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Diving the Great Reef

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cape Tribulation - Fronie
bouwsteen

Koraalzee ontmoet regenwoud

 • Cape Tribulation, Daintree National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 445,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf 48 per dag
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cairns Australië
bouwsteen

Tropisch Cairns aan zee

 • Cairns
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 167,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern