Naar boven

Great Barrier reef schildpad tijdens duik

Great Barrier Reef Australië: flippers aan en gaan!

blog

Geschreven op
dinsdag 15 oktober
Geschreven door
Fronie Bouma

Altijd al willen dobberen tussen de meest exotische vissen? Dan mag een duik bij de beste duikspot ter wereld, het Great Barrier Reef, niet ontbreken. Is meters diep onder het wateroppervlak iets te spannend? Al snorkelend zie je gelukkig ook de kleurigste vissen en koraal.

Diving the Great ReefDat het Great Barrier Reef groot is, is een understatement. Het Great Barrier Reef voor de kust van Queensland beslaat zo’n 2.300 vierkante kilometer, niet zo gek dus dat hier een enorme verscheidenheid aan vissen te vinden is. Binnen deze enorme oppervlakte zijn maar liefst meer dan 2.000 riffen te vinden. Natuurlijk, is de hele tijd onder water dobberen nogal vermoeiend. Gelukkig zijn er tal van tropische eilandjes met mooie witte stranden waar je kunt wegdromen van de kleurrijke onderwaterwereld.

Met zoveel verschillende riffen, is het moeilijk om een goede keuze te maken waar je het beste kan gaan duiken of snorkelen. Daarom zetten we de belangrijkste riffen voor je op een rijtje

Inner reef

Het inner reef ligt het dichtst bij het vaste land, daardoor is de reistijd minimaal en kun je prima binnen een dag een paar duiken maken. Maar het geldt, des te verder je uit de kust gaat, des te meer verschillende vissoorten er onder het wateroppervlak zijn. Ga je liever niet duiken? Dan is het inner reef ook de perfecte spot om te snorkelen.Australië oostkust reis - Duiken Great Barrier Reef

Outer reef

Het outer reef ligt verder van de kust dan het inner reef. Daardoor zijn er meer vissoorten te vinden en is de zichtbaarheid ook nog eens veel beter. Omdat het outer reef wat verder van de kust ligt raden we aan om een meerdaagse duiktrip te maken. Bovendien hoe tof is het om wakker te worden op een boot tussen de meest exotische vissen?

Ribbon Reef

Ben je een gevorderde duiker en toe aan wat meer spanning? Dan mag een bezoek aan het ribbon reef vooral niet ontbreken, hier kun je tot 30 meter diep duiken en zwem je tussen de haaien, dwergvinvissen en ontelbaar andere vissen.

australie reis duikenNatuurlijk kom je niet alleen voor de vissen naar het Great Barrier Reef. Want die kleurrijke onderwaterwereld bestaat namelijk ook voor een groot gedeelte uit koraal. Nergens in de wereld zijn zo veel verschillende koraalsoorten te vinden als bij het Great Barrier Reef.
Helaas wordt door de klimaatverandering het Great Barrier Reef aangetast. Dit betekent dat het koraal afsterft, waardoor er minder voeding is voor de vissen die hier rondzwemmen. Wat je zelf kunt doen om de negatieve impact te verminderen, is door te kiezen voor zonnebrand die niet schadelijk is voor het koraal. Tegenwoordig zijn er gelukkig vele soorten zonnebrand te vinden die niet schadelijk zijn voor koraal, zoals de zonnebrand van Attitude, SMPL of Lavera.

Blijf je liever op het droge? Dan valt er ook genoeg te ontdekken zoals de mooiste stranden en de leukste steden. Eigenlijk, zijn er genoeg reden waarom een bezoek aan Australië vooral niet op je bucketlist mag ontbreken.

 

 

background-pattern