Naar boven

De 5 mooiste stranden van Australië: met je tenen in het zand mensen kijken

blog

Geschreven op
dinsdag 16 juli
Geschreven door
Fronie Bouma

Een bezoek aan een van de vele stranden van Australië mag niet ontbreken tijdens je reis, maar welke stranden mag je nou echt niet overslaan? Wij zetten ze op een rij voor je.

Whitehaven Beach

#1 Whitehaven Beach

Whitehaven Beach op Whitsunday Island wordt het allermooiste strand op aarde genoemd. Wanneer jij er met je blote voeten overheen loopt, en het fijne zand tussen je tenen voelt, dan weet je dat iedereen die dat zegt gelijk heeft. De Whitsunday eilanden liggen voor de oostkust van Australië. Een leuk weetje over de eilanden: Het was zeevaarder James Cook die de eilanden als eerste wist te ontdekken. Dat deed hij op Pinksteren, Whit Sunday in het Engels, en zo kregen deze paradijselijke eilanden hun naam. Dus wil jij het mooiste strand ter wereld ontdekken, sla Whitehaven Beach dan zeker niet over.

 

 

Mission Beach Australië

#2 Mission Beach

Mission Beach is een combinatie tussen ontspanning en avontuur. Een relaxed kustplaatsje met kilometers aan goud zandstrand waar het tropische regenwoud tot aan de kustlijn reikt. Het zonnen even zat? Ga lunchen bij een van de gezellige bistro’s aan de boulevard of ontdek de galeries en grappige winkeltjes. Heb je genoeg tijd in Mission Beach? Bezoek dan het tropische Dunk Island, waar de avonturiers hun hart op kunnen halen door te gaan raften of skydiven. Ben je meer een rust zoeker? Ook dan is er genoeg te ontdekken op dit tropische eiland. Ga snorkelen of zee kajakken en ervaar het leven op en in het water. Ontdek het veelzijdige Mission Beach en maak je reis nog onvergetelijker.

 

 

Fraser Island Lake McKenzie

#3 Lake McKenzie

Wanneer je bijna denkt dat het zand niet witter en het water niet helderder kan, knipper dan nog maar eens met je ogen want Lake McKenzie overtreft het.  De naam zegt het al, dit strand ligt aan een meer. Het fijne is dat dit meer bestaat uit zoetwater, waardoor je niet al het zout van je af hoeft te spoelen. Lake McKenzie is een echte must do op Fraser Island. Fraser Island eiland is alleen begaanbaar met een 4×4 auto vanwege het mulle zand, dus ben je op zoek naar avontuur? Sla dan zeker Fraser Island en Lake McKenzie niet over.

 

 

Turquoise Bay

#4 Turquoise Bay

Wie denkt dat alle mooie stranden zich aan de Oostkust bevinden heeft het mis. Onderschat het minder bezochte westen niet want Turqoise Bay bij Exmouth is absoluut een bezoek waard. Het zeewater is blauwer dan blauw zoals de naam al doet vermoeden en direct uit de kust vind je kleurrijk koraal met prachtige vissen en schildpadden. Nog een voordeel aan dit mooie strand is dat je het met vrijwel geen andere reizigers hoeft te delen.

 

 

 

Squeeky Beach Australië

#5 Squeaky Beach

Om op dit strand te komen moet je echt wel even je best doen, maar dan heb je ook wat. Na een stevige wandeling door Wilsons Promontory National Park kom je uiteindelijk aan op Squeaky Beach. Na je wandeling de perfecte plek om heerlijk te ontspannen, een broodje te eten en te genieten van het moois om je heen. Maar waar komt toch die naam vandaan? Zodra je je schoenen hebt uitgedaan en met je blote voeten door het zand stapt, weet je het direct.

 

background-pattern