Naar boven

Duiken op het Great Barrier Reef

Duiken bij het Great Barrier Reef

Duiken of snorkelen

Bootreis: als je geen ervaring met duiken hebt en het ook niet wilt leren, dan is een snorkelcruise ideaal. (Snorkel)materialen zijn aan boord. Hoewel de meeste passagiers zullen duiken, is het geen probleem om te snorkelen: er wordt een apart groepje gevormd met aparte instructie. Duiken tijdens de bouwsteen Diving the Great Reef kan alleen als je beschikt over een PADI openwater diploma. Je maakt dan in totaal elf duiken (afhankelijk van de weersomstandigheden). Voor het volgen van de cursus is geen speciale conditie vereist. Natuurlijk moet je kunnen zwemmen en lichamelijk fit zijn.

De lessen en de instructie

Ons duikcentrum beschikt over eigen professionele opleidingsfaciliteiten aan de rand van Cairns. Hier tref je alle nodige ruimten, apparatuur en zwembad. De groepen zijn klein, zodat de instructeur alle tijd voor je heeft. Houdt er wel rekening mee, dat je de duiken aan boord uiteraard alleen kunt doen als de cursus naar tevredenheid verloopt en je geen lichamelijke problemen krijgt.

Je krijgt in het Engels les van enthousiaste, PADI gediplomeerde instructeurs. De handboeken zijn in het Engels. Er zijn ook enkele Nederlandstalige handboeken te leen (voor de PADI beginners krijg je standaard een Nederlands handboek). Wil je je er van tevoren al wat op voorbereiden, dan kun je zo’n handboek natuurlijk ook in Nederland al aanschaffen.

Wat is inbegrepen?

– Tijdens de PADI-cursus en de boottrips de diensten van ervaren Engelssprekende instructeurs en bemanning
– Complete duikverzekering
– Informatiebijeenkomst (Reefteach) op de avond voor aanvang van de boottrip
– Gebruik uitrusting ook duikbril op sterkte, mits bij boeking opgegeven; duikcomputer, lange wetsuit, snorkelmateriaal, duiklampen tijdens nachtduik
– Logboek, alle papier en benodigdheden
– Engels/Nederlandstalig handboek
– Rifbelastingen
– Transfers naar het duikcentrum/haven en terug naar je accommodatie (in de stad of aan de noordelijke stranden)
– Op duikschip: verblijf op indeling in meerpersoonshutten met gedeeld sanitair. Op aanvraag en voor zover beschikbaar zonder toeslag ook verblijf in 2-persoons hutten mogelijk
– Volpension tijdens de boottrip

Wat is niet inbegrepen?

– Bij duikcursus: accommodatie en maaltijden tijdens de eerste twee dagen in Cairns.
– Medische keuring (ca. Au$ 55,- pp)

Wat moet ik meenemen?

– 2 pasfoto’s voor het logboek
– Voldoende zwemkleding en handdoeken
– Zonnecrème, bril en T-shirts, tegen het verbranden bij het snorkelen
– Eventueel een middel tegen zeeziekte
– Bagage aan boord in flexibele weekendtas(sen) niet in koffers (laat die eventueel in Cairns in het hotel achter)

De medische keuring

Op de duikcursus is een eenvoudige medische keuring verplicht. Deze moet aan de Australische normen voldoen en zal daarom ter plaatse geschieden. Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan, als je twijfel hebt, om in Nederland al na te gaan, bijvoorbeeld bij een sportarts, of je medisch geschikt bent om een duikcursus te volgen. Eventuele afkeuring ter plaatse blijft uiteraard voor eigen risico. Let er bovendien bij het plannen van je reis op dat je binnen 24 uur nadat je gedoken hebt niet mag vliegen!

background-pattern