Naar boven

Sydney

Deze 10 steden in Australië moet je gezien hebben!

blog

Als je naar Australië gaat wil je waarschijnlijk veel van de afwisselende natuur zien, maar er zijn ook veel steden in Australië die je eigenlijk niet mag missen tijdens een rondreis. Wij delen graag onze favoriete steden in Australië met je!
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 17 september
Geschreven door
Fronie Bouma

#1 Sydney

Misschien is Sydney wel de meest bekende stad van Australië, vooral omdat  veel mensen waarschijnlijk meteen denken aan het Sydney Opera House. Dit indrukwekkende bouwwerk is dan ook op veel verschillende plekken vanuit de stad te zien. Maar Sydney heeft veel meer te bieden, van groene parken waar je lekker kunt relaxen tot stranden waar je je surf skills ten toon kunt stellen, of bij gebrek aan surfskills een lesje nemen. Of toren boven de stad uit door het beklimmen van de Harbour bridge of Sydney Tower. Ontdek deze metropool!

steden Australië - Sydney

#2 Canberra

De hoofdstad van Australië, Canberra, mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een reis door dit land, ook al is het niet de meest bezienswaardige stad van het land, er valt genoeg te beleven om je te vermaken. Zeker als je lekker cultuur wilt snuiven, want met parlementsgebouwen, het National museum of het War memorial, wat wij zelf erg indrukwekkend vonden, valt er genoeg te ontdekken.

#3 Gold Coast

Gold Coast in Australië is de op één na grootste stad van Queensland en staat bekend om haar subtropische klimaat, ruime aanbod aan stranden, toeristische attracties en haar opmerkelijke skyline met vele wolkenkrabbers. De kustvlakte van Gold Coast bestrijkt maar liefst 70 kilometer en is daarom de perfecte plek om te surfen.

#4 Adelaide

Adelaide vonden wij een erg leuke stad om te ontdekken, de sfeer die er hangt is erg fijn. Het is geen grote stad, dus waarschijnlijk heb je snel de hoogtepunten van de stad afgestreept. Maar wij vonden dat er een erg fijne sfeer hangt en de perfecte plek om rustig de stad te ontdekken. Ben je het zat om rond te slenteren door de stad? Ontspan dan aan het strand van de stad.

#5 Brisbane

De hoofdstad van de provincie Queensland, Brisbane, is een van de drie grootste steden van Australië. Doordat er veel parken zijn en er een brede rivier midden door de stad stroomt, is het een erg relaxte stad om te ontdekken. De stad is perfect te combineren met een bezoek aan de Gold Coast.

Flinders Street Station

#6 Melbourne

Melbourne werd 8 jaar op rij verkozen tot meest leefbare stad, bij een bezoekje aan deze stad ga je dit zeker merken. Want met een hele relaxte sfeer en de perfecte combinatie tussen oude en moderne gebouwen, is het ontzettend leuk om door deze stad heen te slenteren. Ben je een sportfanaat? Mooi, in Melbourne zijn ze dat namelijk ook en dit voel je dan ook door de hele stad. Bovendien zijn er genoeg sportevenementen om er vast wel een te kunnen meepakken tijdens je bezoek. Ontdek welke bezienswaardigheden je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze stad.

#7 Darwin

Darwin is de meest noordelijke stad van het land en eigenlijk ook de meest afgelegen stad van het land. Ondanks dat je er misschien ver voor moet reizen, vonden wij dat het zeker waard. Doordat de stad 2 keer verwoest is geweest in het verleden, is het een hele moderne stad. Daarnaast hangt erg een erg gezellige, multiculturele sfeer.

#8 Cairns

Tja, voor de vele bezienswaardigheden ga je niet naar Cairns toe, maar de fijne sfeer is absoluut genoeg reden om toch een bezoekje aan deze stad te brengen. Het is de perfecte stad in Australië om tropische vibes te ervaren. Kom je naar Australië om het Great Barrier Reef te ontdekken? Dan is Cairns de perfecte uitvalsbasis om vanuit, de kleurrijke onderwereld te gaan ontdekken.

Stad Australië - Perth

#9 Perth

Deze zonnige stad aan de westkust van Australië heeft dat echte laid-back gevoel wat je verwacht van een reis door dit grote land. Of je nu zin hebt om de bezienswaardigheden van de stad te bezoeken of lekker aan het strand te relaxen het is beiden mogelijk in Perth. Het centrum heeft een fijne mix aan oude en nieuwe gebouwen. Wil je iets heel anders ontdekken, breng dan ook zeker een bezoek aan Rottnest Island om lekker te snorkelen en zwemmen en wie weet spot je wel de Quokka, de schattige kruising tussen en rat en kangoeroe, die alleen op dit eiland voorkomen.

#10 Alice Springs

Alice Springs, kort het gerust af tot ‘Alice’ dat dan doen Australiërs zelf ook, is een echte toeristenstad. Groot is de stad met zo’n 30.000 inwoners niet, maar in de buurt valt genoeg natuurschoon te ontdekken, zoals Ayers rock, Kings Canyon en Uluru, de uit het niets rijzende grote rotsformatie. Waar als de zon ondergaat, het voelt alsof je op een andere planeet bent.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern