ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Vervoer in Amerika

Vervoer & verblijf

Autohuur Amerika voorwaarden

Rijbewijs en leeftijd voor Amerika autohuur

De minimale leeftijd om via ons een auto te huren is 21 jaar. Voor jonge bestuurders tot 25 jaar, is er een toeslag van toepassing van ongeveer €20,- euro per dag. Ook dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Indien je bij ons een auto huurt, mag je medebestuurder ook achter het stuur kruipen. Bij ophalen in Los Angeles, San Francisco en San Diego is 1 extra bestuurder bij de prijs inbegrepen. Bij ophalen in Las Vegas of Florida zijn dit zelfs drie extra bestuurders, maar we sluiten hier dan wel een extra pakket voor af tegen betaling. Eventueel kun je ter plaatse altijd nog meer bestuurders op het contract laten zetten (kosten betaal je ter plaatse). Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld.

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een paspoort, een geldig rijbewijs en credit card op naam van de hoofdbestuurder (zie betaling en borg). Mocht je in het bezit zijn van een Amerikaans of Canadees paspoort, dan kun je hiermee geen auto huren, dit is niet toegestaan in verband met de belasting.

Pick-up-/drop-offkosten

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je een zogenaamde pick up- of drop off fee. Dit houdt in dat je extra moet betalen indien je je huurauto inlevert in een andere plaats dan waar je hem gehuurd hebt. Bij ons is dit doorgaans al inbegrepen in de prijs, afhankelijk van je route. Soms betaal je hier ter plaatse extra voor, maar we informeren je dan vooraf over de extra kosten. Tussen de staten Nevada (Las Vegas), Californië (Los Angeles en San Francisco) en Arizona (Phoenix) heb je geen drop-offkosten.

Kinderzitje

Indien je met kleine kinderen reist, raden we je zeker aan om een baby- of kinderzitje te huren. Voor een babystoeltje voor een baby van 0-9 maanden betaal je US$ 6,99 per dag en voor een kinderstoeltje voor een kind van 9-24 maanden US$ 6,99,- per dag. Geef dit duidelijk aan in je reisaanvraag zodat we deze tijdig voor je kunnen reserveren.

Huurperiode

De minimum huurperiode voor autohuur in Amerika is 24 uur. Het is niet toegestaan om met de huurauto in Mexico te rijden in verband met de verzekering. Een grensovergang naar Canada is wel mogelijk en hoeft niet van tevoren aangevraagd te worden.

Betaling en borg voor Amerika autohuur

Indien wij een huurauto Amerika voor je regelen, dan is deze inclusief in de prijs die je terugvindt in het reisvoorstel op maat dat we je per e-mail toesturen. Als je de totale reissom aan ons overmaakt, dan is de huurauto dus betaald. Ter plaatse heb je naast de benzine dus geen extra kosten meer. Wel wordt er een bedrag gereserveerd op je creditcard als borg. Dit bedrag wordt na inlevering van de auto automatisch weer teruggestort op je creditcard. Zonder een creditcard op naam van de hoofdbestuurder krijg je de huurauto in Amerika niet mee.

Eigen risico</3>
In geval van schade en/of diefstal belast de verhuurder je met een eigen risico. Dit bedrag betaal je ter plaatse en wordt na thuiskomst door de verhuurder vergoed. Het is dus niet nodig om ter plaatse een extra verzekering af te sluiten.

Brandstof vol/leeg

De huurauto wordt doorgaans met een volle tank afgeleverd en je levert de auto ook weer met een volle tank in. Bij ophalen van de auto in Las Vegas en Florida is de volle tank al inbegrepen in de huurprijs. De verhuurder hanteert een hogere literprijs dan als je de auto zelf weer voltankt. De auto mag dus met een lege tank ingeleverd worden, maar het bedrag voor een volle tank wordt dan van je creditcard afgeschreven. Voor ongebruikte brandstof wordt geen restitutie gegeven.

Vervanging

Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Maximum snelheid

In Amerika wordt, net als in Nederland, rechts gereden. De maximum snelheid op de snelweg (interstate) is 65 mile oftewel zo’n 100 km, en binnen de bebouwde kom zo’n 50 km per uur. Pas in ieder geval altijd goed op je snelheid. We geven je voor vertrek nog wat tips over het rijden in Amerika.

Bij nood

Onze tussenpersoon heeft een 24-uursnoodnummer waarbij ze je in het Nederlands verder kunnen helpen. We raden je aan om dit bij eventuele twijfels of problemen direct te raadplegen. Daarnaast vind je het telefoonnummer van de lokale verhuurder op de huurovereenkomst die je krijgt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

background-pattern