Khao San Road & Soi Rambuttri in Bangkok

blog

Geschreven op
maandag 11 januari
Geschreven door
Eva Derks
Delen op social media

thailand-bangkok-ellenWaar verblijven in Bangkok?
In Bangkok zijn er eigenlijk twee populaire plekken waar je graag zou willen slapen: de wijk Banglamphu rondom Khao San Road, of het moderne gedeelte van de stad in de wijk Sukhumvit. Dat is waar je verblijft met Thailand online. Rondom Khao San Road vind je het Koninklijk Paleis en de liggende Boeddha in Wat Pho. In Sukhumvit vind je juist winkelcentra vol elektronica en kleding, een bruisend uitgaansleven en moderne gemakken. De meningen zijn een beetje verdeeld over waar je het beste kunt verblijven. Ik ben zelf een groot fan van Banglamphu, omdat je dichtbij alle toeristische sites zit en ik Khao San Road nu eenmaal heel erg leuk vind. Het is een soort kermis bijna. Sukhumvit is leuk als je een ander stukje Bangkok wil zien en handig aan het eind van je Thailand reis, want met de sky train ben je binnen een half uur op de luchthaven.

thailand-bangkok-khao-san-roadKhao San Road: ‘Love it or hate it’
Misschien heb je wel verhalen gehoord over Khao San Road. Het is het toeristische middelpunt van de wijk Banglamphu en je vindt er reisbureaus, guesthouses, goedkope noedelstalletjes, de onmisbare Starbucks en McDonalds, plus tig toeristen. De straat werkt een beetje volgens het ‘you love it or you hate it’-principe: de hordes onwetende backpackers waar je bijna over struikelt, de blèrende Thaise pophits, de vele kraampjes met goedkope souvenirs, de roodverbrande toeristen in een Singha-bier t-shirts…

Ik ben zelf denk ik zo’n zeven keer in Thailand geweest, waarvan ook elke keer op Khao San Road. En ik val duidelijk in de ‘love it’-categorie. Ik vind het leuk om te kijken naar de reizigers, die aan het begin van hun reis nog aarzelend rondlopen, niet zeker weten of ze wel bij dat straatkraampje kunnen eten (had de GGD dat niet afgeraden?), niet durven af te dingen op souvenirs en veilig nog een keer de McDonalds bezoeken. Een paar weken later zie je ze al heel anders rondlopen, zelfverzekerd, afdingen tot op de laatste baht, een pad thai met loempia bestellen bij een straatkraampje. Een heerlijk schouwspel om naar te kijken, vanaf een van de vele terrasjes met een fruitshake in m’n hand.

bangkok-tempelhuisje-soi-rambuttriWil je een insider tip?
Vlakbij Khao San Road ligt Soi Rambuttri, een smalle straat aan de overkant van de grote weg. Zelf vind ik dit straatje eigenlijk nog veel leuker: iets minder toeristen, iets minder commercie en wat meer authentieke Thaise elementen zoals tempelhuisjes met wierookstokjes. Ik doe me er graag tegoed aan een van de voetmassages die op straat in ligstoelen worden gegeven, waarna ik rondneus bij de vele kraampjes met mooie sieraden, van schelp, steen, hout en leer. Een nieuw strandjurkje erbij voor 4 euro, en ik kan er weer tegenaan. Ook zijn er een boel goede restaurants te vinden en een cocktail bij het Volkswagenbusje dat is omgebouwd tot bar, mag ook niet ontbreken.

Ik verheug me stiekem nu al weer op de volgende keer dat ik over Khao San Road en Soi Rambuttri kan slenteren! Wil je ook naar Thailand en naar deze plekken? Bekijk onze Bangkok-bouwsteen en bouw je eigen Thailand-reis.