Ga naar inhoud

Riksja Travel
Sri Lanka
Vervoer Sri Lanka

De mooiste treinreis ter wereld?!

Blog
Geschreven opvrijdag 3 augustus
Geschreven doorSanne Stoppelenburg

De treinreis tussen Nuwara Eliya en Ella wordt vaak benoemd als de mooiste treinreis ter wereld. De drie uur durende treinreis neemt je mee door theeplantages, eindeloze vergezichten en enthousiast zwaaiende kinderen. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze treinrit inmiddels door aardig wat toeristen ontdekt is.

In welke klasse maak ik de treinreis?

Wij boeken tickets in de tweede klasse voor je. In de tweede klasse kunnen de ramen en deuren van de trein open en wordt de treincoupé verkoeld door een ventilator. In de tweede klas vind je een mix tussen locals en toeristen. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats kunnen we kort voor vertrek informeren naar beschikbaarheid in de eerste klasse. De eerste klasse is voorzien van meer comfort. Omdat er airconditioning aanwezig is kunnen de ramen en deuren niet open.

Ga je liever voor een lokale ervaring kunnen we ook tickets reserveren in de derde klasse. Zelf hebben we niet per derde klasse gereisd, maar hebben we ons laten vertellen dat het kan voorkomen dat je tussen de kippen en goederen reist. Je bent absoluut een ervaring rijker!

Is de treinreis nog wel zo leuk om te maken?

We willen je met de juiste verwachtingen op reis sturen. In het hoogseizoen van december tot en met maart en in de zomermaanden juli en augustus is de kans groot dat je geen zitplaats meer hebt in de trein. Vaak zijn de treinen overvol met toeristen en reis je niet met de lokale bevolking in de tweede klas. We kunnen proberen een zitplaats in de eerste klas voor je te reserveren. Om met de lokale bevolking te reizen kunnen we een derde klas ticket voor je reserveren. De treinreis duurt ongeveer drie uur. Houd er dus rekening mee dat het kan gebeuren dat je lang moet staan.

Reis je in het laagseizoen, van april tot en met juni en september tot en met november, dan reis je per tweedeklas tussen de locals. Wij vinden de treinreis in deze periode een absolute aanrader!

world
world