Sri Lanka visum nodig?!

blog

Geschreven op
vrijdag 3 augustus
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Delen op social media

We krijgen regelmatig vragen over het Sri Lanka visum. Wanneer je naar Sri Lanka reist heb je een visum nodig. Ook voor kort verblijf. Tot aan 30 dagen verblijf kan je een visum online vragen. Omdat Sri Lanka afhankelijk is van toerisme heeft de overheid het proces om een Sri Lanka visum aan te vragen zo makkelijk mogelijk gemaakt voor de meeste nationaliteiten. In dit blog leggen we je uit hoe je het beste een visum kunt aanvragen.

Op sommige websites lees je dat je geen visum nodig hebt. Sri Lanka is inderdaad een visumvrij land, maar je hebt een ETA of Electronic Travel Authorisation nodig. Dit komt eigenlijk op hetzelfde neer als een visum, maar toch even anders.

Voor vertrek online via de officiële website van Sri Lanka

Sri Lanka visumVoor vertrek vul je op deze website alle gegevens in van je reis. Bij de vluchtgegevens vul je het vluchtnummer in van de vlucht naar Colombo. Maak je een overstap op bijvoorbeeld Dubai, vul je het vluchtnummer in van de vlucht van Dubai naar Colombo.

Je gaat een rondreis maken door Sri Lanka. Bij je verblijf vul je het adres in van het eerste hotel waar je verblijft. Het adres kan je opzoeken via Google.

 

Je betaalt direct via creditcard. Het visum kost 35 USD. Meestal krijg je binnen twee uur bericht dat je Sri Lanka visum akkoord is. In het weekend of op een nationale feestdag kan het wat langer duren. Sommige Nederlandse e-mailadressen ontvangen geen bevestiging. Je kan de status van je ETA / visum ook controleren op de website.

Je ETA / visum is gelinkt aan je paspoort en staat geregistreerd in het systeem. Voor de zekerheid kan je een print screen maken van de bevestiging of de e-mail uitprinten.

Visa on arrival

Ben je het visum vergeten aan te vragen dan kan je ook bij aankomst op de luchthaven een visum regelen. Ter plaatse betaal je 40 USD. Vaak is er een aparte rij waar je langer moet wachten. Wij raden dus aan je visum vooraf online aan te vragen.

Nog wat laatste tips…

Paspoort

Zorg ervoor dat je paspoort minimaal zes maanden geldig is nadat je thuis komt van Sri Lanka. Als je paspoort te oud is, zorg er dan voor dat je een nieuw paspoort aanvraagt voordat je het visum aanvraagt. Het visum is namelijk gekoppeld aan je paspoort nummer.

Wanneer vraag je een visum aan?

90 dagen voor je aankomst in Sri Lanka kan je het visum aanvragen. Ondanks dat de aanvraag snel behandeld wordt raden we je aan om op tijd te beginnen met je visum aanvraag.

Nog geen reis geboekt? Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw individuele rondreis Sri Lanka. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Sri Lanka-rondreizenBel of mail ons: wij, Sri Lanka-experts Omar en Maaike, helpen je graag op weg.

Polonnaruwa Sri Lanka
bouwsteen

Leeuwenrots in Buddha’s tuin

  • Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa
  • 3 dagen / 2 nachten
  • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Trincomalee - Sri Lanka oostkust
bouwsteen

Onontdekt paradijs aan de oostkust

  • Trincomalee
  • 3 dagen / 2 nachten
  • vanaf € 171,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge