Menu background

Naar boven

Negombo: waarom wij onze rondreis Sri Lanka hier beginnen

blog

Geschreven op
vrijdag 3 augustus
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Delen op social media

Online lezen wij wisselende reacties over het starten van je Sri Lanka rondreis in Negombo. Wij geven je vijf redenen waarom wij het heerlijk vonden om onze reis in Negombo te starten:

Je hoeft niet ver te reizen na een lange vlucht

Vluchtduren naar Sri Lanka variëren tussen de 10 en 16 uur wanneer we uitgaan van een redelijke overstaptijd. Na een lange vlucht vonden wij het fijn om snel bij ons eerste hotel aan te komen. Binnen een half uur waren wij bij ons hotel en konden wij de eerste indrukken op ons in laten werken.

Een ontspannen start van je reis

Tijdens onze zomertijd is het tijdsverschil tussen Nederland en Sri Lanka 3,5 uur. In de winter is dit zelfs 4,5 uur. Door het tijdsverschil vinden wij het fijn om ontspannen aan onze reis te beginnen met een middag aan het zwembad.

Eten en drinken in het centrum van Negombo

In de avond verandert het vissersdorp Negombo in een gezellige badplaats met leuke restaurantjes. Probeer hier je eerste Sri Lankaanse curry of ga voor een vers gevangen visje. Onze favoriete restaurants waren degene waar we met onze voeten in het zand zaten.

Boottocht over de Nederlandse kanalen

De Nederlandse geschiedenis is zichtbaar door de kanalen die wij ooit gegraven hebben in Negombo. Over deze kanalen kan je een ontspannen boottocht maken. Aan de kant van de kanalen speelt het dagelijkse leven zich af.

De lokale vismarkt

Negombo staat bekend als vissersplaats. Dagelijks is er een vismarkt op het strand. Duik hier het lokale leven van Negombo in en zie hoe de locals hun dag starten. De geuren vinden wij soms wat heftig, maar het onderhandelen op de markt is erg leuk om mee te maken.

Wil jij je reis ook starten in Negombo? Kijk op onze bouwstenen pagina om je reis zelf samen te stellen. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar.

Kalpitya Sri Lanka strand
bouwsteen

Rust aan de dolfijnenkust

  • Kalpitiya
  • 3 dagen / 2 nachten
  • vanaf € 309,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sri Lanka reizen - Sri Lanka Negombo
bouwsteen

Easy Going Negombo

  • Negombo
  • 3 dagen / 2 nachten
  • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge