Fietsen in Sri Lanka: de leukste locaties

blog

Geschreven op
vrijdag 3 augustus
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Delen op social media
Dat wij Nederlanders in Sri Lanka zijn geweest is op vele manieren nog steeds zichtbaar. Van de Nederlandse kanalen in Negombo, het eiland met de naam Delft tot het koloniale Galle. Ook ons favoriete vervoersmiddel kom je door het hele land tegen. Fietsen in Sri Lanka wordt ook door de Sri Lankanen zelf gedaan. Zij gebruiken de fiets als een dagelijks transportmiddel, net als wij. Wij hebben op verschillende plaatsen in Sri Lanka ook de fiets genomen. Dit zijn onze favorieten.
Decorative torn edge

Fietsen in Sri Lanka, Jaffna

Fietsen in Sri Lanka: Polonnaruwa

Fietsen in Sri Lanka deden wij voor de eerste keer in Polonnaruwa Polonnaruwa is lange tijd de hoofdstad van Sri Lanka geweest. De overblijfselen zijn nog steeds zichtbaar. De stad is te groot om te voet te verkennen daarom vonden wij het leuk om de fiets te nemen.

Fietsen in Sri Lanka: Jaffna

In Jaffna zijn we samen met onze gids Nadesh vanaf het Nederlandse Fort in Jaffna de fiets opgestapt. In de stad zijn de sporen van de oorlog in het dagelijks leven nog zichtbaar. Diverse historische gebouwen zoals de bibliotheek zijn beschadigd maar het dagelijkse leven in Jaffna gaat verder. Je eindigt de fietstour bij de Nallur Kandasamy Kovil om een viering mee te maken. Mannen mogen hier alleen zonder shirt naar binnen.

Fietsen in Sri Lanka: WellawayaFietsen in Sri Lanka, Wellawaya

In Wellawaya kom je aan in een oase van rust. Per mountainbike verken je via onverharde wegen het dorp. Je fietst voorbij de rijstvelden, het dorpsmeer waar de inwoners aan het baden en vissen zijn, maar ook voorbij de school waar amper 100 kinderen naartoe gaan. Het is duidelijk dat het leven hier simpel maar rustig is. De Sri Lankanen in Wellawaya zijn gewend aan het rustige leven en verkiezen het dorp boven de stad.

Fietsen in Sri Lanka vinden wij een leuke en ontspannen manier om Sri Lanka te verkennen. Wil je zelf ook fietsen in Sri Lanka, neem dan een kijkje op onze bouwstenen pagina of kies een rondreis die wij voor je hebben samengesteld.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Sri Lanka hoogtepunten
rondreis

Sri Lanka: Onze Keuze

 • Negombo - Wilpattu NP - homestay in Anuradhapura - Jaffna - Leeuwenrots in Sigirya - Olifanten in Habarana - koningsstad Polonnaruwa - Theeheuvels bij Knuckles - Plattenland aan de rivier - Sinharaja Rainforest - Strand van Mirissa
 • 17 dagen / 16 nachten
 • vanaf € 2038,- p.p. bij 2 pers. (€122,- per dag)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Sri Lanka cultuur rondreis - theevelden
rondreis

Rondreis Sri Lanka in 3 weken, Tempelruïnes

 • Negombo - Koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa - Kandy - Temple of the Tooth - theeheuvels bij Nuwara Eliya - Ella - Yala NP - Tangalle - strand bij Unawatuna - Colombo
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 1945,- p.p. bij 2 pers. (€96,- per dag)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Polonnaruwa Sri Lanka
bouwsteen

Leeuwenrots in Buddha’s tuin

 • Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ella - Sri Lanka cultuur
bouwsteen

Veters vast op bergpad

 • Ella – Little Adam’s Peak
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 178,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge