Menu background

Naar boven

Easy Going Negombo

bouwsteen

 • Reisschema:
  Negombo
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 240,- p.p. bij 2 personen
 • (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen)
 • Inclusief:
  o.a. koloniale stadstour door Negombo
Negombo is de plaats voor een ontspannen start van je Sri Lanka reis. Zodra je vliegtuig de daling inzet zie je de palmbomen al dichterbij komen, een bekend kenmerk van het Bandaranaika International Airport. Vervolgens staat je chauffeur je al op te wachten in de aankomsthal en brengt hij je naar je sfeervolle hotel. Hier kun je even bijkomen van je reis. Neem een duik in het zwembad of geniet in de zon van al het groen om je heen.De volgende dag maak je kennis met de veelzijdigheid van Negombo. In de ochtend regelen wij een tour door de mangrovebossen langs de kust en in de middag ontdek je een stukje Nederlands verleden in Sri Lanka. Er is namelijk 120 kilometer aan kanaal gegraven. Daarnaast neemt onze lokale gids je mee naar de lokale vismarkt en een gezellige bazaar. Een ontspannen eerste kennismaking met Sri Lanka!
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Sri Lanka Negombo

Bij aankomst in Colombo is het na de lange vlucht gemakkelijk om gelijk in een auto te kunnen stappen en naar je hotel gebracht te worden. Onze chauffeur verwelkomt je en zet je na ongeveer een half uur rijden voor de deur van je hotel af. Het hotel is prima gelegen, op loopafstand van het strand en dichtbij de lokale restaurants. Om tijdens je Negombo verblijf naar het centrum van de stad te gaan, pakten wij de tuk-tuk.

Overdag kun je het rustig aan doen om even bij te komen van de reis. Wandel op je gemak naar het strand of geniet van de eerste zonnestralen op je ligbed aan het zwembad van je hotel. In de avond zaten wij bij de ondergaande zon aan de kust en proefden we ons eerste curry-gerecht.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ontdek Negombo

Na het ontbijt word je opgehaald door de lokale gids. Hij laat je het koloniale verleden van Negombo Sri Lanka zien en daarbij ontdek je ook een stukje Holland. De vaderlandse kanalen vonden wij er wel een stuk zonniger uitzien met de tropische palmen en varens eromheen. ’s Middags bezoek je de lokale vismarkt. In Negombo gaan vele vissers er in de ochtend met hun boot op uit om op zoek te gaan naar een flinke vangst. Het resultaat hiervan zie je in de middag op de vismarkt, waar je ze ziet onderhandelen over de waarde van hun vangst.

Onze chauffeur hielp ons met onderhandelen en voor we het wisten stonden we voor een paar centen met een verse kokosnoot in onze handen. In de middag heb je nog voldoende tijd om Negombo op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandel langs het strand of struin door de gezellige straatjes in het centrum.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Negombo

De volgende dag staat je privé chauffeur je al op te wachten en gaat je reis verder. Na een verblijf in  Negombo reizen de meeste reizigers weer verder om de binnenlanden van Srilanka te gaan ontdekken. Wij vonden het leuk om door te reizen naar de tempels van de oude koningen en boeddhistische heiligen, waar je ook op zoek gaat naar olifanten. Lees verder op de bouwsteen Leeuwenrots in Buddha’s tuin.

Ook Kandy is een leuke stad om een paar dagen in door te brengen. De stad ligt lui tegen een meer aan gevleid en er zijn veel gezellige straatjes om doorheen te dwalen. Proef zeker ook de sfeer op de lokale markt waar de geuren van kruiden je al tegemoet komen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Easy Going Negombo

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Polonnaruwa Sri Lanka
bouwsteen

Leeuwenrots in Buddha’s tuin

 • Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kandy Sri Lanka reizen - meer tussen heuvels
bouwsteen

In de koele heuvels van Kandy

 • Kandy
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 157,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern