Ga naar inhoud

Riksja Travel
Sri Lanka
Sri Lanka Kalpitiya

Rust aan de dolfijnenkust

Bouwsteen
 • Reisschema:
  Kalpitiya
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. bootexcursie dolfijnen spotten
 • Reisperiode:
  dolfijnen: november - april
  kitesurfen: mei - oktober
✓ Kalpitiya is een rustig vissersdorp, op vijf uur rijden van de luchthaven
✓ Spot dolfijnen op een vroege ochtendtour
✓ Je kleinschalige hotel, mét uitzicht op zee, ligt tussen palmbomen

Kalpitiya, aan de noordwestkust van Sri Lanka, is een onontdekt paradijs met stille stranden en helder water. Verken de levendige koraalriffen van de Bar Reef tijdens een snorkel- of duikavontuur. Spot dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke omgeving en geniet van de wind tijdens het kitesurfen. Deze authentieke vissersplaats biedt een unieke mix van avontuur en rust.
Sri Lanka strand

Dag 1 – Aankomst in Kalpitiya

Vandaag reis je naar het rustige Kalpitiya. Kom je vanuit Colombo/Negombo dan duurt de rit circa 5 uur. Eenmaal voorbij het kleine centrum loopt de asfaltweg over in een zandweg met daaraan huizen, plantages, een enkel schooltje en een moskee. Je verblijft in een kleinschalig resort direct aan het zandstrand. De tuin is gevuld met palmbomen, hangmatten en er staan houten hutjes van waaruit je goed uitzicht hebt op de zonsondergang. Kijk niet gek op als koeien en ezels je rust verstoren: dit strand is ook van hen. ’s Avonds diner je met de voeten in het zand. Vroeg naar bed, want de volgende ochtend gaat de wekker rond half 7.

Dag 2 – Kalpitiya dolfijnen spotten

Wie weet word je, net zoals wij, wakker van vogel-, ezel-, en zeegeluiden, maar zet voor de zekerheid je wekker. Voor je resort zie je het motorbootje al liggen in zee. De ‘boatsmen’ hebben er zin in en scheurend over de golven ga je op pad. In de verte zie je witte schuimkoppen op zee en is het water onrustig. Daar zijn ze! De dolfijnen hier staan bekend om hun kunstjes en wij zagen een paar enthousiastelingen hoog boven het water uitspringen. De echte geluksvogel spot hier ook een walvis, maar dat is uitzonderlijk. Wanneer de zon steeds feller wordt vaart de kapitein terug richting strand. Bij het resort staat je Sri Lankaanse brunch klaar en de rest van de dag is vrij. Als je het leuk vindt, regelen we een kookcursus vanavond. Zo leer je bijvoorbeeld een authentieke garnalencurry maken en heb je gelijk een lekkere avondmaaltijd.

Kitesurfen

De kust van Kalpitiya is ook populair bij kitesurfers. Tussen mei en oktober is de wind op z’n allerbest en zie je de kitesurfers hun capriolen uithalen als ze bij een goede windvlaag met hun bord en kite de lucht in springen. Op loopafstand van je hotel vind je een aantal kitesurfscholen, waar je een board kunt huren of les kunt nemen. Liever wat rustiger aan? Huur dan een kajak en peddel door de lagune om te genieten van de ongerepte natuur.

Dag 3 – Vertrek uit Kalpitiya

Deze ochtend kan je iets langer uitslapen. Na je ontbijt tuur je nog even over het strand met de kleurrijke vissersboten dobberend op het water, voordat je verder reist door Sri Lanka.

Veel reizigers verruilen het strand voor cultuur met de bouwsteen Leeuwenrots in Buddha’s tuin. Je beklimt de leeuwenrots van Sigiriya en kijkt uit over de dichtbegroeide jungle. Ook kan je in de culturele stad Polonnaruwa een uitstapje maken naar een nationaal park om je eerste wilde olifant in Sri Lanka te spotten.

Onze slaapplekken

hotel kalpitiya sri lanka
hotel kalpitiya sri lanka
hotel kalpitiya sri lanka

Deze bouwsteen is goed te combineren met