Menu background

Naar boven

Rust aan de dolfijnenkust

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kalpitiya
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 309,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. bootexcursie dolfijnen spotten
 • Reisperiode:
  dolfijnen: november - april
 • kitesurfen: mei - oktober
Op ongeveer 5 uur rijden vanaf de luchthaven vind je het rustige vissersdorp Kalpitiya. Hier begin je je Sri Lanka reis ontspannen aan het uitgestrekte strand. Omdat dit de plek is in Sri Lanka om dolfijnen te spotten, ga je 's ochtends vroeg het water op. Je boot wordt omringd door springende dolfijnen en wie weet spot je ook een vliegende vis.Je verblijft in een kleinschalig hotel met palmbomen en hangmatten in de tuin. Vanaf je terras of balkon heb je uitzicht over zee en 's avonds bewonder je met je voeten in het zand de zonsondergang.
Kalpitya Sri Lanka strand
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Kalpitiya

Vandaag reis je naar het rustige Kalpitiya. Kom je vanuit Colombo/Negombo dan duurt de rit circa 5 uur. Eenmaal voorbij het kleine centrum loopt de asfaltweg over in een zandweg met daaraan huizen, plantages, een enkel schooltje en een moskee. Je verblijft in een kleinschalig resort direct aan het zandstrand. De tuin is gevuld met palmbomen, hangmatten en er staan houten hutjes van waaruit je goed uitzicht hebt op de zonsondergang. Kijk niet gek op als koeien je rust verstoren: dit strand is ook van hen. ’s Avonds diner je met de voeten in het zand. Vroeg naar bed, want de volgende ochtend gaat de wekker rond half 7.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kalpitiya dolfijnen spotten

Wie weet word je net zoals wij wakker van vogel-, ezel-, en zeegeluiden, maar zet voor de zekerheid je wekker. Voor je resort zie je het motorbootje al liggen in zee. De ‘boatmen’ hebben er zin in en scheurend over de golven ga je op pad. In de verte zie je witte schuimkoppen op zee en is het water onrustig. Daar zijn ze! De dolfijnen hier staan bekend om hun kunstjes en wij zagen een paar enthousiastelingen hoog boven het water uitspringen. De echte geluksvogel spot hier ook een walvis, maar dat is uitzonderlijk. Omdat de zon steeds feller wordt, zetten de ‘boatmen’ de terugreis in. Bij het resort staat je Sri Lankaanse brunch klaar en de rest van de dag is vrij. Als je het leuk vindt, regelen we een kookcursus vanavond. Zo leer je bijvoorbeeld garnalencurry maken en heb je gelijk een lekkere avondmaaltijd.

Buiten het dolfijnen seizoen van mei t/m oktober:

De kust van Kalpitiya is ook populair bij kitesurfers. Zie de kitesurfers hun capriolen uithalen als ze bij een goede windvlaag met hun bord en kite de lucht in springen. Wij bezochten een nabijgelegen kitesurfschool en probeerden deze sport zelf. Als je het liever wat rustiger aan wilt doen dan kan je ook een kayak huren om door de lagune peddelen en van de ongerepte natuur te genieten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Kalpitiya Sri Lanka

Deze ochtend kan je iets langer uitslapen. Na je ontbijt tuur je nog even over het strand met de kleurrijke vissersboten dobberend op het water, voordat je verder reist door Sri Lanka.

Veel reizigers verruilen het strand voor cultuur met de bouwsteen Leeuwenrots in Buddha’s tuin. Je beklimt de leeuwenrots van Sigiriya en kijkt uit over de dichtbegroeide jungle. Ook kan je in de culturele stad Polonnaruwa een uitstapje maken naar een nationaal park om je eerste wilde olifant in Sri Lanka te spotten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rust aan de dolfijnenkust

background-pattern