Naar boven

Zorgeloos Zen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sidemen
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 145,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  yoga-les
Deze bouwsteen is een ideale tussenstop tijdens je reis om de magie van Bali haar werk te laten doen... Sidemen is een slaperig dorp in het binnenland van Bali. De groene vallei waar de Agung vulkaan in de verte aan de horizon pronkt, is volgens ons de plek om tijdens je Bali reis rust te vinden. Veel reizigers komen in Sidemen voor de zware beklimming van de vulkaan, maar wij hebben hier ook een plaats gevonden waar ontspanning, yoga en meditatie centraal staan.Tijdens een begeleide yogales oefen je de ademhaling terwijl je een lotuspositie aanneemt en ook is het mogelijk om bewustwordingsmeditatie te volgen. De combinatie met een wandeling door de omgeving en contact met de lokale bevolking zorgt ervoor dat je niet alleen het beste uit jezelf haalt tijdens deze bouwsteen, maar ook uit de omgeving van Sidemen.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Sidemen en wandeling door de vallei

Nadat onze chauffeur je naar Sidemen heeft gebracht, installeer je je in een comfortabele cottage. De rustige sfeer die er in dit groene dal heerst heeft de eigenaren van je kleinschalige accommodatie geïnspireerd: spiritueel is hier het uitgangspunt. Iedere ochtend en avond worden er meditatieve- en bewustwordingscursussen gegeven.

Om de omgeving te verkennen vonden wij het leuk een wandeling te maken. Als je wilt kunnen we een gids voor je regelen. Wanneer je door het land loopt maak je kennis met het boerengezicht van Sidemen. Onderweg heb je een handen- en voetengesprek met de lokale dorpsbewoners en verwonder je je over de uitgestrekte rijstvelden, waar eenden vrolijk in de waterpoeltjes zwemmen. ’s Avonds heb je het nirwana gevoel vast al te pakken en geniet je van een goede nachtrust, klaar voor de yoga-les die morgen op het programma staat.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ontspannen in Sidemen

Vandaag staat een yoga les op het programma. Je kunt zelf bepalen op welk tijdstip van de dag je deze wilt volgen, maar geef het even aan bij de receptie.

De yoga les die op het programma staat is zowel voor beginners als gevorderden, begeleid door een ervaren yoga-trainer, goed te doen. Je begint met ademhalingsoefeningen, waarna het tijd is voor het zwaardere werk. Wij konden houdingen aannemen waarvan wij niet wisten dat dit mogelijk was, zoals “de kraanvogel.” We voelden ons na de les als herboren. Al voelde dit de volgende dag door de spierpijn wel anders… Na je sportieve inspanning kom je op de veranda bij met een welverdiende ijsthee. De boeren in de rijstvelden ronden hun werk van deze dag af. Wat een rust.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Sidemen

Vandaag komt er een einde aan deze Bali bouwsteen. Als je deze dagen helemaal ‘zen’ wilt afsluiten kun je een zogenaamde Balinese blessing ceremony ondergaan. Omdat wij het zelf leuk vonden deze ceremonie als verrassing te beleven, houden wij de inhoud hiervan geheim voor je…!

Na de ceremonie pak je je spullen en staat onze chauffeur voor je klaar om je naar je volgende bestemming op Bali te brengen. Reis vanuit de groene binnenlanden naar de stranden van Bali aan de ongerepte oostkust of naar het levendige Lovina.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Zorgeloos Zen

Deze bouwsteen is goed te combineren met

candidasa bali boot
bouwsteen

Ongerepte oostkust van Bali

 • Candidasa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 105,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Paleis tussen de heuvels

 • Tirtagangga
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Witte stranden van de Gili’s

 • Gili
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
nusa lembongan baai bali
bouwsteen

Rust op blotevoeteneiland

 • Nusa Lembongan
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 290,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern