Naar boven

korte reis IJsland last minute

IJsland in een notendop

rondreis

 • Reisschema:
  Reykjavik - Golden Circle - vulkaanroute - Reykjavik
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reisperiode:
  1 oktober - 30 april
 • Reissom:
  vanaf € 730,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  exclusief, optioneel bij te boeken
 • Vluchten:
  exclusief, optioneel bij te boeken
✓ Een korte rondreis IJsland in een notendop

✓ Met spuwende geisers en stomende lava velden in de Golden Circle

✓ Maak een stadswandeling in Reykjavík

✓ Kom helemaal bij in de Secret Lagoon

✓ Korte reisafstanden; zo heb je onderweg veel tijd om nóg meer te ontdekken.

✓ Reis je tussen oktober en maart? Met een beetje geluk spot je dan het noorderlicht aan de IJslandse nachtelijke hemel!
Decorative torn edge

Dag 1 – Velkomin Reykjavik

Vanuit Europa reis je naar IJsland. Het is het maar een paar uur vliegen naar Keflavikurflugvöllur, de internationale luchthaven van IJsland waar je IJsland-rondreis start. Je haalt meteen de huurauto op en rijdt naar Reykjavik. Onderweg zie je het typisch IJslandse landschap met rotsen, lavavelden en waterdamp. De eerste nacht slaap je in een modern hotel op loopafstand van de hoofdstraat Laugavegur. In Reykjavik werken we samen met meerdere kleinschalige hotels en guesthouses. De een wat sfeervoller dan de ander, maar je gaat dan ook niet naar IJsland voor het hotel. Een goed ontbijt is altijd inbegrepen en je kamer heeft een eigen badkamer. Reykjavík heeft een klein centrum, zodat je op loopafstand zit van de winkelstraten, maar ook de beroemde Halgrímmskirkja en de Sun Voyager: hét Viking monument aan de haven. Loop je er ’s avonds heen, dan is de kans groot dat je het monument voor jezelf hebt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Golden Circle

Reistijd: circa 1,5 uur

Je zou vanmorgen wat tijd kunnen pakken om Reykjavik beter te leren kennen, maar je kan de stad ook op tijd verlaten. Zigzag met je huurauto door straten vol vrolijk gekleurde huizen naar Hallgrímskirkja, een design kerk die als een omgekeerde ijspegel bijna 75 meter boven de huizen uitsteekt. Je kunt met een lift naar het uitzichtpunt bovenin de toren, de beste fotolocatie van Reykjavik.

Vervolgens zet je tijdens je IJsland-reis koers naar de Golden Circle. Een gebied vol geothermische activiteit dat vaak bezocht wordt als dagtrip. Wij vinden overnachten in het gebied veel leuker, zodat je de Strokkur-geiser en Gullfoss-waterval kunt bezoeken als het er rustig is. Stop ook bij Thingvellir, de kloof tussen het Europese en Amerikaanse continent. Ieder jaar wordt deze kloof ongeveer 1 cm breder. Warm op in de Secret Lagoon, een van de oudste thermaalbaden van IJsland. Dobberend in het warme water spuwen warmtebronnen water omhoog en met een beetje geluk spot je het noorderlicht boven je. We reserveren de entreetickets alvast voor je.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vulkaanroute naar Vík

Reistijd: circa 2,5 uur

Tientallen meters valt het water naar beneden bij twee van IJslands meest fotogenieke watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Het is lastig kiezen welke je het mooiste vindt en dit zijn slechts enkele hoogtepunten op de vulkaanroute van vandaag. Via de Eyjafjallajökull-vulkaan vervolg je je korte IJsland reis naar het dorp Vík, aan de voet van IJslands’ meest actieve vulkaan Hekla. Ongeveer negenhonderd jaar geleden heeft de vulkaan de hele vallei onder puin en as gelegd.

Op de vulkaanroute slaap je in een kleinschalig hotel of guesthouse. Ook hier heb je je eigen kamer met gedeelde, schone badkamer en ontbijt is inbegrepen. Wanneer je wel je eigen badkamer wilt dan kunnen we die voor een meerprijs reserveren. Geef dit dan aan bij aanvraag of boeking. Met last-minute Ijsland reizen kunnen we hierin geen garanties bieden.

Decorative torn edge

Dag 4 – Blue Lagoon bij Keflavik

Reistijd: circa 3 uur

Om je korte IJsland reis helemaal te voltooien rijd je vandaag terug naar Keflavik. Pik onderweg nog wat mooie baaien en uitzichten mee, en de Sólheimajökull-gletsjer. Wil je de gletsjer beklimmen met gids? Laat het ons weten dan plannen wij deze excursie in. Bij aankomst bind je de stijgijzers onder. Samen met een gids, andere reizigers en pikhouweel ga je ongeveer 3 uur gletsjerspleten en ijsblokken verkennen. Als de zon schijnt tel je onvoorstelbaar veel tinten blauw. De excursie start elke dag om 09:30 of  13:00 uur (tussen mei en december) en is inclusief uitrusting. De minimale leeftijd voor deze excursie is 10 jaar.

Eventueel kun je nog vanmiddag of vanavond nog gaan relaxen in de Blue Lagoon bij Keflavik. Boek dan online zelf de entreetickets, zodat je een specifieke toegangstijd toegewezen krijgt. Houd er rekening mee dat je hier zeker niet de enige bezoeker bent. Rozig rijd je naar je hotel vlakbij de luchthaven voor je laatste overnachting in IJsland. Standaard reserveren we weer een hotel met gedeelde badkamer. Als je liever een kamer met eigen badkamer hebt, dan horen we het graag.

Decorative torn edge

Dag 5 – Last-minute IJsland: Terug naar huis

Heb je meer dan 5 dagen de tijd, dan raden we je aan de reis te verlengen. Dit kan overal onderweg door een nacht extra in te plannen. Of kies ervoor om het gebied bij Skaftafell toe te voegen aan je reis. Is dit écht het einde van je last-minute IJsland reis, sta dan vroeg op en rijd naar de luchthaven waar je de huurauto weer inlevert. Met een hoofd vol herinneringen vlieg je weer terug naar huis.

Decorative torn edge
torn-edge

IJsland in een notendop

Onze slaapplekken

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele individuele IJsland rondreis hebben we een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Snorkel tussen de continenten bij Golden Circle
 • Witte sporen op de Langjökull-gletsjer bij Golden Circle
background-pattern