Naar boven

Als er 3 landen op jullie bucketlist horen, dan zijn het deze wel!

blog

Geschreven op
dinsdag 1 oktober
Geschreven door
Shannon van Duyl

Met Riksja Family reizen jullie naar twaalf landen, wereldwijd. We bieden individuele rondreizen aan die speciaal zijn ontwikkeld voor gezinnen met peuters, kleuters, kinderen en tieners. Maar, toegegeven: twaalf opties kan best weleens zorgen voor keuzestress. Dat willen we natuurlijk voorkomen, dus hebben we een oplossing. Want als er drie landen op jullie bucketlist horen, dan zijn het deze wel!

Zuid-Afrika
wandelsafari-zuid-afrika-kids

Spoorzoeken in de bush, fietsen door de wijngaarden en walvisspotten voor de kust. Zuid-Afrika is moderner en veiliger dan veel mensen denken. De infrastructuur is goed en het comfort ligt op een westers niveau. Je vliegt zuidwaarts over de aardbol en hebt dus geen last van een jetlag én kunt er ook nog eens veel zien in relatief korte tijd.

Nog zo’n groot voordeel: je kunt eigenlijk het hele jaar naar Zuid-Afrika op vakantie. Echt grote temperatuurverschillen tussen de jaargetijden zijn er niet en het is gemiddeld 25 graden. Het klimaat in Zuid-Afrika is grotendeels halfwoestijn, en subtropisch langs de kust. De seizoenen lopen er tegengesteld aan die van ons, dus wanneer wij hier bibberen van de kou, is het daar hartje zomer. Dus… zei iemand daar ‘Kerst tussen de leeuwen‘?

5 redenen om naar Zuid-Afrika te reizen

Amerika
amerika-met-tieners

Surfen in Californië, zwemmen met zeekoeien in Florida of paardrijden in Monument Valley met een Navajo-indiaan. Amerika is groot, groter, grootst en het lijkt alsof in het land van the American Dream niets te gek is. Van een nacht slapen in een huifkar zoals Lucky Luke in het Wilde Westen tot relaxen aan het strand van Cocoa Beach in Florida (en natuurlijk Mickey Mouse ontmoeten in Walt Disney World): hier kan het allemaal. Amerika is veilig en westers, je spreekt (hoogstwaarschijnlijk) de taal, veel vliegmaatschappijen vliegen er rechtstreeks naartoe en in de enorme Amerikaanse supermarkten is alles wat je onverhoopt tóch vergeten bent in te pakken gewoon te koop.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over New York: dé plek die op veel bucketlists met stip bovenaan staat. Een wereldstad van formaat die jong en oud tot de verbeelding spreekt en de ideale stop-over tijdens jullie Amerika-reis. Maak een selfie op Times Square, zie met eigen ogen hoe groot het Vrijheidsbeeld is en kijk neer op de stad vanaf Rockefeller Center of het Empire State Building. The sky is the limit!

4 redenen waarom Amerika op jullie bucketlist hoort

Thailand

Thailand: het land van de eeuwige glimlach. En dé bestemming in Zuidoost-Azië waar tradities hand in hand gaan met de moderne wereld. Je vindt er cultuur én natuur, actie én ontspanning, heerlijk eten, vliegt er met een rechtstreekse vlucht naartoe en ter plaatse reis je makkelijk met het openbaar vervoer.

Relax op het strand van Hua Hin, of op het schitterende Ko Tao waar je naast relaxen ook de onderwaterwereld kunt ontdekken met je snorkel. Ga samen tokkelen en raften in het noorden of ga op een avontuurlijke, meerdaagse hike door de jungle. Kook jullie eigen Thaise maaltijd in Chiang Mai, waar jullie eerst samen met de kok naar de lokale markt gaan om vervolgens een typisch Thais gerecht te maken. En geniet van al het moois dat Thailand te bieden heeft: van het grootste tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië (waar jullie in onze eigen Anurak Lodge kunnen blijven slapen, midden in de jungle!) tot Khanom, waar jullie met eigen ogen roze dolfijnen kunnen spotten. Kortom: Thailand heeft voor ieder wat wils!

5 redenen om op reis te gaan naar Thailand

Er zijn er nóg negen …

We schreven het al: twaalf landen wereldwijd. Dat betekent dat er naast Zuid-Afrika, Amerika en Thailand nóg negen zijn! Zo kunnen jullie met Riksja Family bijvoorbeeld ook reizen naar Mexico, Peru, Indonesië, Marokko en Griekenland. Of wat dachten jullie van Sri Lanka, Canada, Vietnam of Costa Rica? Sorry als we nu alsnog voor keuzestress zorgen, maar gelukkig hebben we een oplossing: met onze bestemmingswijzer ontdek je in drie eenvoudige stappen welke bestemmingen bij jullie passen!

background-pattern