Naar boven

Autohuur

Algemene informatie

Huurauto costa rica
Jeep Costa Rica

Auto huren in Nicaragua

Het wegennet

Ook in Nicaragua is het mogelijk een auto te huren. We werken samen met National, een betrouwbare verhuurder. Het wegennet is niet optimaal voor Nederlandse begrippen. Je kunt het vergelijken met de minder onderhouden, rustige tweebaans asfaltwegen zoals die in Zuid Europa voorkomen. De Panamericana weg, druk met trucks en nogal wat gaten (voorzichtig!) is hierop de uitzondering.

Je auto

Omdat je op je reis nauwelijks van de Pan American Highway afkomt, hebben we in Nicaragua, in tegenstelling tot Costa Rica, ook een gewone, niet 4WD auto. Deze voldoet op de door ons aangeboden trajecten uitstekend. Wil je toch een 4WD of ben je met 3 personen, dan raden we de C categorie auto aan

Prijzen autohuur Costa Rica

A-klasse

Toyota Yaris A-klasseToyota Yaris of gelijkwaardig
 • 5-deurs
 • Airconditioning
 • Bagagecapaciteit: 2 tot 3 tassen
 • Geschikt voor 2 personen
€88,-**prijs bij huur vanaf 3 dagen, inclusief all-in verzekering

 

C-klasse

Daihatsu Terios A-klasse4WD Daihatsu Terios
 • Handgeschakeld
 • Airconditioning
 • Compacte 4WD
 • Bagagecapaciteit: 2 tassen
 • Geschikt voor 2-3 personen
€190,-**prijs bij huur vanaf 3 dagen, inclusief all-in verzekering

Klik hier voor de voorwaarden van autohuur.

Extra kosten / voorwaarden autohuur Nicaragua:

Bij de autohuur in Nicaragua heb je de keuze tussen de de verplichte verzekeringen of de all in verzekering. Wij hebben voor de all in verzekering gekozen en bieden deze bij onze reizen standaard aan, aangezien deze een betere dekking biedt. Mocht je dit toch niet willen, kun je er voor kiezen om alleen de verplichte verzekeringen af te sluiten.

Informatie met betrekking tot de all in verzekering

Inclusief

 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • CDW (collision damage weaver), dit heeft betrekking tot de materiele schade aan eigen auto. De dekking hiervoor is 100%.
 • LDW (loss damage waiver), in geval van diefstal van de auto is deze voor 100% gedekt.
 • SLC (aansprakelijkheid aan derden), de materiele schade aan derden wordt voor 100% gedekt, overige schade wordt tot US$ 5000,- gedekt.
 • PAI (verzekering van inzittenden), dekking tot US$ 5000.

Exclusief

 • Brandstof (benzine)
 • Eventuele drop-off of pick-up kosten
 • Eventuele extra voorzieningen als kinderzitje
 • Waarborg van US$ 800,- (ter plaatse met je creditkaart te voldoen)

 

Let op!

De verzekering dekt niet in de volgende gevallen:

 • Bij het rijden onder invloed van alcoholische dranken of drugs;
 • Indien een andere chauffeur dan de gevolmachtigden het voertuig bestuurt;
 • In het geval van schade aan directe familieleden van de bestuurder of huurder of personen die op hetzelfde adres wonen zijn er beperkingen van toepassing;
 • Indien de chauffeur niet over een geldig rijbewijs beschikt, of het rijbewijs minder dan 1 jaar geleden verkregen is;
 • Indien de chauffeur jonger is dan 21 jaar;
 • Indien noch de huurauto noch de verzekering betaald zijn;
 • Bij diefstal van het voertuig, indien deze niet op een bewaakte parkeerplaats geparkeerd was;
 • Indien bij een ongeluk de klant geen desbetreffend politierapport of bon aan het autoverhuurbedrijf overhandigt.

Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de auto in ontvangst neemt. Het recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (rijden onder invloed etc). Schade aan ruiten en banden is altijd voor eigen rekening, voor het verwerken van boetes wordt een toeslag in rekening gebracht.

Brandstof: Benzine kost ca. US$ 0,90 per liter en is dus niet duur. Let erop dat je op tijd tankt (vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden). Bij benzinepompen kan vaak met creditcard betaald worden, maar soms alleen in contanten. Je betaalt een borgsom voor een volle tank (per creditcard) en levert de auto ook weer met een volle tank in.

Borgsom: De borgsom is ter plaatse per creditcard op naam van de bestuurder te betalen. Deze bedraagt het eigen risico (US$ 800,-) afhankelijk van auto type, verhoogd met de borgsom voor een volle tank en eventuele opties ter plaatse. Auto’s worden met volle tank verhuurd en moeten ook weer zo worden ingeleverd. De borgsom ontvang je bij volle tank en geen schade uiteraard retour.

Rijbewijs: Je moet tenminste 2 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt dringend aangeraden (te krijgen bij ANWB, je moet dan zowel je gewone als het internationale rijbewijs meenemen).

Leeftijd: De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 21 jaar. Er is geen maximum leeftijd.

Huurperiode: De minimum huurperiode is 3 dagen (24 uur), het is niet toegestaan in omringende landen te rijden. Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd. Dit tegen het lokale en niet tegen ons tarief. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk.

Verhuurstations/hulp: De meest gebruikte verhuurstations zijn Managua luchthaven, Granada stad en op de grens met Costa Rica.

Ophalen en terugbrengen: Je kunt de auto ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor als die geopend zijn. Doe dit wel binnen 1 uur na de tevoren afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Onverhoopt later terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven. De auto wordt doorgaans teruggebracht voor 18.00 uur of zoals afgesproken.

Auto-categorie: Zoals overal ter wereld zijn reserveringen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage: De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarbij altijd beter dan harde koffers. Zie verder de info bij de verschillende soorten auto’s.

Bij nood: de autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Verder ondersteuning van onze hoofdagent in Costa Rica én de lokale agent in Nicaragua.

Wijzigingen voorbehouden: Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingkosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

Wegennet: Met de auto’s is in principe overal te rijden. Bij het ophalen krijg je informatie over eventuele laatste wijzigingen voor wat betreft de wegconditie. Je gemiddelde snelheid moet je wel aanpassen: op de doorgaande wegen 60 km/ uur en de gravelwegen 15 km/uur.

background-pattern