Menu background

Naar boven

Vroegboeken Canada reis

blog

De afgelopen jaren stijgt de populariteit voor Canada gestaag met als absoluut hoogtepunt, dít jaar. Canada bestaat 150 jaar en dit wordt door heel veel reizigers graag mee gevierd. Gelukkig hebben hierdoor nog meer reizigers de smaak te pakken en steken andere reizigers aan met het Canada virus. Heb je plannen om volgend jaar naar Canada te gaan wees er vroeg bij want dat heeft écht voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 21 september
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Delen op social media

#1 Overnachtingen in de sfeervolle en kleinschalige accommodaties

Wij hebben samen met onze lokale partner veel kleinschalige accommodaties gevonden in het grote Canada. Leuke plekjes die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Op deze manier wordt de overnachting een belangrijk onderdeel van je beleving. We hebben alle accommodaties waar je slaapt zelf bezocht en uitgekozen. Ligging, sfeer en servicegerichtheid vinden wij belangrijk, evenals de prijs. Wij werken op basis van beschikbaarheid en mocht er iets niet beschikbaar zijn dan gaan wij op zoek naar een vergelijkbaar alternatief. Dus hoe eerder je boekt, hoe beter dan zijn de allerleukste plekjes nog beschikbaar.

#2 Kort reisseizoen

Canada kent een relatief korte periode die als beste reistijd wordt gezien, namelijk vanaf mei tot oktober. Dit betekend ook dat veel reizigers in die periode willen gaan en hierdoor de beschikbaarheid altijd lastig is. Groot voordeel dus om je reis op tijd te plannen voor de grote vakantiegolf in januari. Juli en augustus zijn daarbij wel de drukke maanden omdat ook de Canadezen zelf op pad gaan. Dus als je in juni of september kunt reizen, wanneer het weer ook prima is, dan raden wij dat zeker aan. Ander voordeel dat de vluchten dan ook een stuk goedkoper zijn.

#3 Voordelig vliegen

Er bestaan voldoende websites waar je kunt vinden wanneer de voordeligste tijd is om tickets te boeken. Zo zijn er voldoende reizigers die midden in de nacht de wekker zetten voor een goed ticket. Wij kunnen een simpele tip geven, hoe eerder je je ticket boekt, des te voordeliger het is. Naarmate de vraag toeneemt zal ditzelfde gebeuren met de prijzen en hier wil je natuurlijk voor zijn. KLM is ook de beste en vaak de goedkoopste verbinding, lekker rechtstreeks.

#4 Doe de excursies die je reis compleet maken

Altijd al gedroomd van het kamperen in de Canadese wildernis. Met je eigen kano over een strakblauw meer peddelen naar een onbewoond eiland en daar overnachten in je zelf opgezette tentje. Genieten onder de sterren bij het kampvuur en ‘s ochtends wakker worden omringt door de prachtige natuur. Klinkt deze ervaring als muziek in je oren, dan is het zeker raadzaam om er vroeg bij te zijn, want in de zomer maanden start deze Into the Wild, kampeerervaring maar één keer per week en kan ook volgeboekt zijn.

#5 Voordelige huurauto

Wij werken samen met Sunnycars als tussenpersoon om een passende huurauto te regelen tijdens de rondreis. Je kan in verschillende autotypes rondrijden in het machtige Canada waar je genoeg kilometers gaat maken. Eigenlijk is een standaardauto A-klasse prima, Kia Rio of vergelijkbaar waar je met 2 personen prima mee op pad kan gaan en ruimte voor 2 koffers. Met een B-klasse Ford Focus heb je net wat meer auto en kofferbak ruimte en met de Ford Escape SUV zit je ook wat hoger en wel fijn als je met zijn drie- of vieren (2 kinderen) reist. De grootste huurauto is de D-klasse een Ford Explorer of Country Minivan voor maximaal 5 volwassenen en maar ruimte voor 3 à 4 koffers.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Kamperen Canada - Wells Gray
bouwsteen

Into the wild

 • Wells Gray
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 784,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 6: Maritieme flair aan de Atlantische kust

 • Halifax - Cape Breton - Prince Edward Island - Fundy - Lunenburg
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 1825, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Natuur Canada - Whistler
bouwsteen

Alpenwei en bergvallei – Whistler

 • Whistler
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 312,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 9: Doe de mix: Oost Canada -en Amerika

 • Toronto - Niagara Falls - Thousand Islands - Québec - Montréal - North Conway - Boston - New York - Washington
 • 18 dagen
 • Vanaf € 3725, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern