Naar boven

Waarom de Niagara watervallen Canada bezoeken!

blog

De Niagara Falls zijn één van de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Naast de Victoria watervallen en Iguaçu staan deze zeker in de top 3 van meest indrukwekkende watervallen. Ik heb dit zelf ook zo ervaren, wat een mooi natuurgeweld en die kracht van het water. Niagara watervallen bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Deze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada, waarbij de landen worden verbonden door de Rainbow Bridge.

Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 21 mei
Geschreven door
Lenneke van de Mast

Niagara Falls

Je kan vanuit beide landen de watervallen bezoeken waarbij de Amerikaanse kant een stuk smaller is, maar daar kun je wel vlakbij de rand staan. Je kan dan met de Maid of the Mist dichtbij de watervallen komen. Vanuit de Canadese kant, welke wij aanbieden heb je juist het mooiste uitzicht. Je kan  dan pas goed zien hoe groot de Niagara watervallen zijn omdat je dan de immense Horseshoe Falls ziet. Het is een beetje een halve ronde en 90% van het water stroomt hierlangs. Deze is 671 meter breed en de hoogte is 53 meter dus kun je voorstellen hoeveel water hier naar beneden buldert.

Niagara Watervallen Canada

Vanuit uit het plaatsje Niagara Falls loop je zo naar de rand van de waterval en stap je aan de Canadese kant op de beroemde Hornblower. Hier kom je nog dichterbij en wordt je ook zeker nat maar gelukkig heb je die charmante poncho aan. Niagara Falls is een drukbezochte stad en eigenlijk het hele jaar door maar vooral in de zomermaanden als de Canadezen ook zelf op pad gaan. Het stadje op zichzelf is ook een toeristische attractie en ik moest erg aan Las Vegas denken, met veel casino’s en hotels dus niet echt sfeervol.

Slapen bij de Niagara Falls

Wij boeken standaard een nachtje in de stad omdat de Niagara watervallen dan op loopafstand liggen maar zit je liever wat rustiger. Helemaal aan te raden in de zomermaanden dan kunnen we ook een kleinschalig verblijf regelen in net nabijgelegen Niagara-on-Lake. Ons advies een nacht in Niagara Falls is echt voldoende om de watervallen te bezoeken en activiteiten te doen. Wil je meer rust? Dan boeken we twee nachten in Niagara-on-the-Lake, op ongeveer een halfuurtje rijden. Je bezoekt de Niagara Falls vanuit Toronto en het is ongeveer anderhalf uur rijden.

Niagara Falls activiteiten

Wat wij je echt aanraden is het boottochtje met de Hornblower, beetje toeristisch maar zeker leuk! Wij regelen dit tijdens de bouwsteen: Boot naar bulderend water – Niagara. Daarnaast kun je nog verschillende andere activiteiten ondernemen. Wij kunnen de Whirlpool Aero Car regelen, waarbij je met een soort van kabelbaan over de Niagara rivier gaat. Ook kun je ziplinen met uitzicht op de watervallen of wijnproeven in Niagara-on-the-Lake. Hier maken een speciale ‘icewine’, met bevroren druiven, erg lekker. Zelf mocht ik ook in een helikopter boven de watervallen zweven en dat was echt een onvergetelijke ervaring!

Geschreven door Rommy Lutgendorff, bestemmingsexpert Canada.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern