Naar boven

5 Canadese gerechten die je gegeten moet hebben

5 Canadese gerechten die je gegeten moet hebben?

blog

In Canada zijn het eten en drinken vergelijkbaar met wat we hier in West-Europa eten met aardappelen, vlees, groenten en boterhammen. Maar ook zijn heel gebruikelijk, hamburgers, pizza, spaghetti en andere pasta’s heel gewild. De smaak van de gemiddelde Canadees is wel wat zoeter. Als vond ik het wel wat gezonder dan Amerika. Typisch Canadees eten zijn steaks op de barbecue, in de Atlantische provincies en British Columbia veel vis, vooral zeekreeft, zalm en kabeljauw, in de prairies bizonvlees. Maar de vis en de bizon zijn in heel Canada verkrijgbaar. Als je uit eten gaat dan krijg je flinke porties op je bord dus vraag zeker een doggybag, wat heel normaal is.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 20 april
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Poutine

5 Canadese gerechten

Poutine

Poutine is echt typisch Canadees, en komt vooral veel voor aan de oostkant van Canada. Het is een gerecht uit Quebec dat bestaat uit patat met jus en gesmolten kaas. Nu zul je misschien denken: wat een gekke combinatie Het is zeker anders dan een patatje oorlog maar zeker keertje proberen als tussendoortje.

Beavertail

Het is een soort koffiekoek gemaakt van gefrituurd volkorendeeg dat belegd wordt met alles wat ongezond is zoals koekjes, M&M’s, Nutella of pindakaas. De beavertail komt oorspronkelijk uit Ottawa en is ondertussen een succesvol merk. Het heeft de vorm van een staart van een bever, vandaar de naam. Canada’s nationale dier, ook te vinden in het logo van Parks Canada.

Maple Syrup

Oftwel vertaald esdoorsiroop is misschien wel Canada’s beroemdste export product. Het wordt veelal geproduceerd in Quebec. Het wordt gemaakt van sap gewonnen uit de esdoorn, waarvan de afdruk van het blad is uitgegroeid tot nationaal icoon van Canada. Lekker op de pannenkoek maar zeker niet zo zoet als onze stroop. Als je in Quebec bent, bezoek dan zeker een sugar shack (cabane au sucre). Hier zie je hoe de siroop getapt en verwerkt wordt en kun je je eigen maple lolly maken en vergeet geen flesje mee naar huis te nemen.

Maple syrup
Nanaimo bar

Nanaimo Bar

Meer zoetigheid want deze drielaagse dessertreep bevat weer genoeg calorieën. De reep komt uit Nanaimo op Vancouver Island en het koekje bestaat uit een kruimeldeeg, een laag crème-au-beurre en een laagje chocolade. Als je in Nainamo bent kun je ook een heuse bar tocht maken langs de Nanaimo bars met chili, pindakaas smaak etc.

Tim Hortons

Voor de fastfoodliefhebbers is dit een niet te missen eetgelegenheid. Deze Canadese fastfoodketen is gespecialiseerd in koffie en donuts. Er zijn zo’n 4000 van deze fastfoodrestaurants in Canada te vinden. Je zult de bekende rode letters dus vaak tegenkomen, altijd een goed idee voor een stop voor ontbijt, koffie of lunch tijdens je roadtrip. Timmie’s is daarbij ook niet duur en zoveel keuze uit bagels, donuts etc.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern