ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Yukon Rondreis

Winterwonderland in Yukon

rondreis

 • Reisschema:
  Whitehorse - Southern Lakes
 • Reisduur:
  7 dagen / 6 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.445,- per persoon (vanaf 2 personen)
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf circa € 1000,- pp
✓ Sneeuwscootertocht
✓ Hondensledetocht
✓ Sneeuwschoenwandelen
✓ Noorderlicht
Yukon Dogsled
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Whitehorse

Je ultieme winteravontuur gaat vandaag beginnen. Na aankomst in Whitehorse pak je een taxi naar het hotel in de hoofdstad van de provincie Yukon en duik je meteen je bed in, de meeste vluchten komen namelijk laat in de avond in Whitehorese aan

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf in Whitehorse

Slaap lekker uit en ga main street op op zoek naar een fijn koffietentje waar je heerlijk kunt ontbijten. Het eten in Yukon is goed. Bakkerijtjes, hippe lunchrooms en goede restaurants zijn er genoeg in deze stad die dorps aanvoelt.

Een goede kennismaking met Yukon en de First Nations die in deze provincie nog veel land bezitten is een bezoek aan het MacBride Museum. In dit museum leer je meer over de geschiedenis. Het ontstaan van Yukon, de Goldrush en de First Nations; een geschiedenis die nog heel erg voelbaar is door de hele Provincie.

Optioneel kunnen we op deze dag een flightseeing voor je boeken of een noorderlicht excursie.

Decorative torn edge

Dag 3 – Whitehorse naar Southern Lakes

Na het ontbijt wordt je opgehaald bij je hotel en naar de lodge ten zuiden van Whitehorse gebracht.
Zodra je de stad verlaat rijd je een heus winter wonderland in. De lodge waar je de komende dagen verblijft ligt op ongeveer anderhalf uur rijden. Bij aankomst in de lodge heb je de dag verder vrij te besteden. Na het inchecken in de cabin, bonden wij sneeuwschoenen onder om een wandeling te maken over het meer.

Na terugkomst in de lodge schoven we aan voor het diner en wisselde we ervaringen uit met de andere gasten.

 

Decorative torn edge

Dag 4 en 5 – Southern Lakes

Alles gaat hier heel relaxed en gemoedelijk, “Yukon Time” noemen ze dat. Tijdens je verblijf staan een aantal activiteiten op het programma, maar wat je wanneer precies gaat doen wordt duidelijk bij aankomst. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een sneeuwscootertocht in de omgeving van de lodge en ook ga je een halve dag op pad met een hondenslede. Manoeuvreer tussen de bomen door en scheur over het meer, waar het ijs in de winter gemakkelijk een meter dik wordt.

In de avond schuif je weer aan voor een heerlijk diner. Check voordat je gaat slapen nog even de Aurora Forecast. Dit is namelijk dé plek om het te spotten. Midden in de natuur, zonder lichtvervuiling is de kans groot dat je op een heldere nacht dit bijzondere natuurverschijnsel kunt zien.

Decorative torn edge

Dag 6 – Southern Lakes – Whitehorse

De laatste dag van je winteravontuur is aangebroken. Na nog een heerlijk ontbijt in de lodge wordt je teruggebracht naar Whitehorse waar je nog één nachtje slaapt. Maak een wandeling langs de Yukon River of struin door Main Street voor nog wat souvenirs. Voor een ontspannen einde van je reis kun je ook de taxi nemen naar de Eclipse Hot Springs, waar je in de warmwaterbronnen kunt genieten van de prachtige omgeving.

 

Decorative torn edge

Dag 7 – Vertrek Whitehorse

Vroeg in de ochtend neem je een taxi naar de luchthaven van Whitehorse en vlieg je in ruim twee uur terug naar Vancouver of Edmonton waar je overstapt op je vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

Decorative torn edge
torn-edge

Winterwonderland in Yukon

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Flightseeing over de hoge pieken en gletsjers van Kluane National Park

 • Reissom:
  vanaf € 275,- p.p.
 • Inbegrepen:
  2 uur flightseeing over de gletsjers van Kluane National Park

Vanuit de lucht zie je pas hoe groots en ruig de natuur hier is. In anderhalf a twee uur vlieg je over Kluane National Park, onderdeel van het grootste ijsveld ten zuiden van de Noordpool. Hier vind je zeventien van de twintig hoogste bergen van Canada. Vlak na het opstijgen vanuit Whitehorse zie je de eerste pieken al voor je opdoemen en binnen een half uurtje vlieg je over de gletsjers en besneeuwde bergpieken. Spectaculair om vlak langs ijsschotsen in de bevroren meren te vliegen en die diepblauwe kleur aan de rand van de gletsjer van zo dichtbij te zien! Je hebt onderweg ook kans op wildlife zoals elanden en wolven die hier rondlopen en door hun sporen in de sneeuw gemakkelijker te vinden zijn in de winter, dan in de zomer.

Decorative torn edge
Variant
2

Noorderlicht vanuit Whitehorse

 • Reissom:
  vanaf € 95,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Noorderlichtexcursie

Voor vele een highlight van een winterreis door Yukon, het zien van het noorderlicht. Ondanks dat je op elke plek waar je verblijft altijd kans hebt het noorderlicht te zien is het zeker leuk om een avond met een tour mee te gaan. Rond tien uur in de avond wordt je bij je hotel opgehaald en rijd je met een bus, met een internationaal gezelschap in een half uurtje de stad uit zodat je geen lichtvervuiling hebt. Hier neem je met de gids plaats in een van de cabins die ze hebben opgebouwd om het wachten aangenaam te maken. Bij aankomst brandt het kampvuur al en er zijn snacks, marshmallows en warme chocolademelk. De gids geeft alvast wat tips over de instelling voor je telefoon en camera, zodat je er klaar voor bent dit bijzondere natuurfenomeen straks vast te leggen.  Wij,  maar ook de gidsen, liepen regelmatig even naar buiten om te kijken of er al iets te zien is. Het is het aan te raden je goed in te pakken en warme kleding aan te doen deze avond, want als het noorderlicht zich laat zien sta je zomaar een half uur in een open veld, midden in de nacht naar boven te staren.

Decorative torn edge
background-pattern