ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Government of Yukon uitzicht meer

Rondreis Yukon: Van goudzoeken naar Gletsjers

rondreis

 • Reisschema:
  Whitehorse - Dawson City - Tok - Haines Junction - Haines - Skagway - Whitehorse
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.045,- per persoon (vanaf 2 personen)
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 1.550,- per auto
 • Type intermediate SUV
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 1.000,- p.p.
✓ Kanotocht op de Yukon River

✓ Naar de Klondike Goldfields in Dawson City

✓ Over de kronkelende bergwegen van de Top of the World Highway

✓ Boottocht door immense fjorden

✓ Gletsjers en het hooggebergte ontdekken in Kluane National Park

✓ Rit op de historische White Pass & Yukon Railroad
Govenment of Yukon, Whitehorse cultural centre
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Whitehorse

De ultieme Yukon-reis is vandaag begonnen en wel in de meeste bruisende plek van de regio: Whitehorse. Dat het de meeste bruisende plek van de regio is wil niet veel zeggen, deze hoofdstad voelde voor ons mee een groot dorp, maar dit brengt wel een charme met zich mee.

Je slaapplek is op loopafstand van Main Street en de Yukon River. Restaurantjes, barren en bakkers zijn allemaal in de buurt wat een ontbijtje zoeken wel zo makkelijk maakt.  Eenmaal aangekomen kun je het bezoekerscentrum bezoeken voor wat tips in Whitehorse en Yukon.

Wil je inkopen doen voor de komende reisdagen (zoals snacks) koop dit dan in Whitehorse. Hier zijn veel grote winkels die bezocht worden door heel Yukon. Veel andere plekken bieden deze mogelijkheid niet.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf in Whitehorse

De dag is vandaag voor jou, neem dus vooral de tijd met wakker worden en ontbijten. Wij vinden Baked Cafe een lekkere bakkerij met (volgens ons) de beste koffie van Yukon. Vandaag ga je met een kano over de Yukon River, op een moment dat jij er zin in hebt. De starttijd is flexibel.

Laat na wat veiligheidstips de kustlijn aan je passeren en probeer zoveel mogelijk beren te spotten. Hoe verder je uit Whitehorse vaart, hoe ruige de natuur direct ook wordt. Je eindpunt is de Takhini rivier waar je met een transfer terug naar Whitehorse wordt gebracht. Neem vooral lekker de tijd, er is geen haast tijden de tocht. Neem alles met Yukon Time, oftewel lekker relaxt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Whitehorse naar Dawson City

Vandaag ga je richting de goudkoorts-hub van Yukon: Dawson City. Deze plaats is blijven hangen in de Klondike-tijd en heeft de charme van vervlogen goudkoortstijden. Veel gebouwen zijn gerenoveerd in de oude stijl waardoor je haast in het verleden loopt. Een gaaf uitzichtpunt is Midnight Dome, hier heb je een uitgestrekt uitzicht over Dawson City, de Yukon River en de Klondike Goudvelden.

We boeken een hotel downtown voor het echte western gevoel.

Decorative torn edge

Dag 4 – Verken Dawson City

Wordt een echte goudzoeker tijd de tour naar de goudvelden van Dawson City. Je bezoekt de legendarische Dredge #4 waar je leert hoe goud uit de grond gewonnen werd in de tijd van de goudzoekers. Natuurlijk ga je zelf ook met een goudpannetje richting het water om je geluk te beproeven, wat je vind mag je houden!

Een klompje rijker? Dan is Diamond Tooth Gerties Gambling Hall the place to be volgens traditie. Hier vergok je het gewonnen goud zoals vroeger gedaan wordt in de hoop morgen niet te hoeven werken. Niet zo van het gokken? Dan zijn er elke avond ook drie shows vol dans, muziek en zang.

Decorative torn edge

Dag 5 – Dawson City

We plannen in Dawson een extra nacht voor je in want naast de stad zelf is ook de omgeving indrukwekkend. Op anderhalf uur rijden ligt Tombstone National Park voor geweldige uitzichten op bergen en het ultieme geïsoleerd gevoel! Bezoek bij aankomst het visitor center voor de actuele informatie over de wegcondities en trails in het park. Maak hier zeker een wandeling over de indrukwekkende toendra. Om in Tombstone te komen rijd je een stukje over de Dempster Highway een iconische gravelweg die van Dawson City naar Inuvik in de Northern Territories loopt.

Decorative torn edge

Dag 6 – Dawson City naar Tok, Alaska

Alaska is vanuit Dawson City een pittige rit die je wil maken. Via de kronkelende bergwegen van de Top of the World Highway kom je aan bij Little Gold, de grensovergang naar Amerika. Achter elke kronkelbocht wordt je beloond met een nieuw adembenemend uitzicht over ruige bergen en wilde natuur. Houd je ogen open, want de kans dat je onderweg een beer of ander wildlide tegenkomt is hier groot. Vanuit Little Gold rijd je verder naar Tok in Alaska, een klein plaatsje waar je overnacht in kleine houten huisjes. In Tok is niet veel te doen en dient meer als tussenstop. Gelukkig is de weg ernaar toe meer dan de moeite waard!

Decorative torn edge

Dag 7 – Tok naar Haines Junction

Via Alaska ga je vandaag weer terug naar Yukon voor Kluane National Park. Dit park grenst aan Wrangell St. Elias en maakt het grootste UNESCO-werelderfgoed ter wereld. Daarnaast is de hoogste berg van Canada midden in dit park te vinden én is er een hoop aan wildlife te spotten.

Wij vertrokken vanmorgen vroeg om in de middag nog door Kluane National Park te gaan. Het bezoekerscentrum is een goed beginpunt, hier vind je informatie over wandelingen en de beste plekken van het park. Vanavond slaap je in Haines Junction, net buiten het park.

Decorative torn edge

Dag 8 – In Kluane National Park

Vandaag heb je een vrije dag en kun je die besteden zoals je zelf wil. Bezoek eens bezoekerscentrum Tachäl Dhäl, om zo met een ranger Dall schapen te spotten. Wil je het Kluane National Park echt goed zien? Dan regelen we graag een klein vliegtuig waar je zo door het hooggebergte over gletsjers vliegt. Natuurlijk vlieg je ook rond Mount Logan, de hoogste berg van Canada

Decorative torn edge

Dag 9 – Haines Junction naar Haines, Alaska

De fjorden van Alaska is de eindbestemming vandaag, met Haines als thuisbasis. Langs Kluane National Park rijd je richting de grens. Dit klinkt wat saai, maar de natuur is ook onderweg verbluffend.

In Haines kom je aan bij de kust van Zuid-Alaska en ben je omringt met fjorden. In deze kustplaats slaap je in een gezellig hotel midden in het dorp.

Decorative torn edge

Dag 10 – Haines naar Skagway

In de vroege morgen stap je op een veerboot van Haines naar Skagway, dwars door het fjordenlandschap. Trek warme kleding aan, op het water is het erg koud! Skagway was een belangrijke handelspost voor het gewonnen goud en koper en het startpunt voor elke gelukszoeker. Vanuit Chilkoot Trail begon de reis voor de goudzoekers richting de goudvelden, een pittige tocht dwars door de natuur.

Tegenwoordig is Skagway een hub voor excursies op de Prince William Sound en de Columbia Glacier. Gelukkig heeft Skagway zijn charme weten te behouden ondanks de vele boten in de haven. Je slaapt vlak bij de haven in een comfortabel hotel.

Decorative torn edge

Dag 11 – Dag verblijf in Skagway

Wanneer je rond en in Yukon bent, kan een treinrit met de White Pass & Yukon Route Railway niet ontbreken. Deze ca. twee uur durende rit brengt je naar Fraser, dwars door hoge kustbergen, diepe kloven, hoge houten bruggen en diepzwarte tunnels. Gelukkig wordt het niet vechten om een plek bij het raam, want de wagons hebben panoramische ramen waardoor je altijd een perfect uitzicht hebt!

Vanuit Fraser ga je met een transfer terug naar Skagway. Morgen rij je terug naar Whitehorse voor het laatste deel van jouw Yukon-reis.

Decorative torn edge

Dag 12 – Skagway naar Whitehorse

De dag is vandaag flexibel met enkel eindbestemming Whitehorse als doel. De rit duurt ongeveer drie uur, je kunt dus de hele ochtend besteden aan een boottocht over de Prince William Sound of extra vroeg aankomen in Whitehorse.

Decorative torn edge

Dag 13 & 14 – Vertrek vanuit Whitehorse

Het eind van je Yukon-reis is aangekomen zodra je begint te pakken en rijdt richting de airport. Afhankelijk van de vluchttijd kun je Whitehorse nog in voor een laatste afscheid. De vlucht is wat lang maar eenmaal thuis voelt het waarschijnlijk warm vergeleken met Yukon!

Decorative torn edge
torn-edge

Rondreis Yukon: Van goudzoeken naar Gletsjers

Onze slaapplekken

background-pattern