Menu background

Naar boven

Highway1-Amerika

Californië, cruisen langs de kliffen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Highway 1
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 99,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in comfortabel kustmotel in Morro Bay

✓ Optioneel verblijf in Monterey en/of in Santa Barbara
Decorative torn edge

Dag 1 – Californië reis – San Francisco – Morro Bay

Vandaag ga je roadtrippen langs de Californië kustroute. Wij vinden het een verrassend diverse route met surfspots, wuivende palmen, enorme luxe strandvilla’s, metershoge kliffen en hier en daar een verdwaalde hippie in een artistiek kustdorpje. De weg kronkelt langs de zee en dwars door bergen en bossen. ’s Ochtends kunnen mistflarden zorgen voor een haast mystiek landschap. We stonden regelmatig op de rem om een uitzichtpunt vast te leggen. Iets verderop lagen zeeleeuwen te luieren in de zon.

Onderweg van San Francisco naar Los Angeles kom je langs het vissersdorp Morro Bay, op ongeveer 5 uur rijden van San Francisco. Hier verblijf je in een comfortabel kustmotel op loopafstand van de restaurantjes in de haven. Met een beetje gevoel voor timing zie je vissers de haven binnenvaren met de netten vol krab en vis. Gelukkig staat er vanavond verse vis op het menu!

Decorative torn edge

Dag 2 – Morro Bay – Los Angeles

Na het ontbijt vervolg je de highway naar Los Angeles. Het is ongeveer 4,5 uur rijden, maar met tussenstops ben je zo een dag aan het rijden tijdens je Californië rondreis. Hoe zuidelijker je komt, hoe zonniger Californië wordt. De palmbomen wuiven sierlijk, en je spot levendige baywatchboulevards en kleurige strandvilla’s aan de kust. Santa Barbara ligt op de route na zo’n 3uur rijden en heeft zelfs een verrassend Mediterrane uitstraling met kleine pleintjes en witte koloniale gebouwen. Wij genoten hier in de zon op het terras van een Clam Chowder (vissoep in broodbol).

Langs de kustweg omzoomd door hoge palmbomen rijd je Los Angeles binnen: gewichtheffers op het strand, grote zonnebrillen en rolschaatsende Amerikanen. Hier kun je je Californië rondreis relaxed afsluiten aan het strand van Santa Monica, voordat je terugvliegt naar Europa. Leg je de route in de omgekeerde volgorde af, dan ga je nu naar San Francisco.

Decorative torn edge
Optioneel verblijf Monterey en/of Santa Barbara

Wil je op een rustig tempo deze ruige Californië kustroute rijden, dan kunnen we de route ook in drieën delen in plaats van in tweeën. Je slaapt dan eerst een nachtje in het gezellige Monterey dat op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van San Francisco ligt. De belangrijkste bezienswaardigheid is hier het Monterey Bay Aquarium waar je alles kunt leren en zien over het onderwaterleven aan de Californische kust. Je slaapt hier in een kleinschalig hotel waarvandaan je de omgeving kunt gaan ontdekken. Wij reden in 10 minuten naar het pittoreske en decadente stadje Carmel by the Sea. Typerend voor deze stad zijn de vele kleine Hans en Grietje huisjes. In de hoofdstraat Ocean Avenue zijn naast de terrasjes van restaurants ook vele kunstgalerijen en boetiekjes. Net buiten Carmel ligt het schiereiland Punta de Los Lobos (Wolvenpunt), een van de vele Californische natuurreservaten. Wat dit park bijzonder maakt zijn de kleine baaitjes en wandelroute’s naar mooie uitzichtpunten vanwaar je zeehonden en zeeleeuwen kunt zien.

Vervolgens plannen we twee overnachtingen voor je in in de ‘laidback’ kustplaats Santa Barbara. Hier hebben wij een bouwsteen met overnachtingen in een hotel op loopafstand van zee. Wil je liever deze uitgebreide kustroute aanhouden, laat het ons dan weten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Los Angeles: the movie begins

 • Los Angeles
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 246,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Thuis in de San Francisco mix

 • San Francisco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 346,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge