ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Zuid-Afrikaanse Milk Tart

blog

Tijdens onze reizen door Zuid-Afrika hebben we kennis gemaakt met een typisch Zuid-Afrikaans toetje: milk tart. Na thuiskomst in Nederland wilden we eigenlijk ons vakantiegevoel verlengen. En hoe kan dat nou beter dan door zelf dit typisch Zuid-Afrikaanse toetje te maken. Wij delen het recept hoe je dit zelf thuis kunt maken.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 31 januari
Geschreven door
Wendy Zwinkels

We willen je kennis laten maken met een Zuid-Afrikaanse zoetigheid: Milk tart. Het is een populair gerecht als dessert, maar is ook veel te vinden als taartje.

Ingrediënten Zuid-Afrika recept milk tart
400 gram gecondenseerde melk
900 ml melk
15 gr boter
4 theelepels maizena
1 verwarmd ei
4 theelepels melk (extra)
200 gram biscuit
125 gr boter
kaneel

1. Mix de gecondenseerde melk, melk en boter in een grote kom.
2. Verwarm dit vervolgens op het vuur of de magnetron 8-10 minuten totdat de melk begint de koken. Af en toe roeren.
3. Mix in een andere kom de maizena met het ei en de 4 theelepels melk in een dikke pasta.
4. Terwijl je blijft roeren, voeg je beetje bij beetje de hete melksubstantie erbij.
5. Verwarm dit onder constant roeren.
6. Verkruimel het biscuit in een kom en haal een handje kruimels apart.
7. Verwarm de boter tot het vloeibaar is en doe dit bij het biscuit.
8. Doe het biscuitmengsel in een springvorm en druk aan met een lepel.
9. Giet de het melkmengsel in de springvorm op de biscuitbodem.
10. Laat het afkoelen. Strooi de laatste koekkruimels met kaneel erover heen en laat het 4 uur in de koelkast opstijven.

Wil je meer proeven? Kijk eens bij onze Zuid-Afrika-reizen.

recept Milk Tart

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern