Menu background

Naar boven

Beste reistijd Zuid-Afrika? En welk gebied?

blog

Geschreven op
woensdag 23 oktober
Geschreven door
Wendy Zwinkels
Delen op social media

Beste reistijd Zuid-Afrika vakantie Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van ons. In onze zomer (juni tot en met augustus) is het in Zuid-Afrika winter. In onze winter (december en januari) is het daar zomer. De beste reisperiode om naar Zuid-Afrika te gaan is in de herfst en lente: niet te warm, niet te koud, niet te nat, hoewel je het nooit zeker weet.

Zuid-Afrika is geen zonbestemming, dus houd er rekening mee dat het niet altijd ‘korte-broeken-weer’ is. Een extra trui of lange broek voor ’s avonds is geen gek idee.

De verschillen in seizoenen zijn niet zó groot dat je er rekening mee moet houden bij het plannen van je reis. Het land is dus het hele jaar goed te bereizen. In december en januari is het hoogseizoen, omdat de Zuid-Afrikanen dan zelf zomervakantie hebben. De populaire gebieden zijn dan sneller volgeboekt, dus het is dan aan te raden om tijdig te boeken. Plan je reis 8 tot 10 maanden van tevoren voor de Kerstvakantie.

Wanneer is de Zuid-Afrika beste reistijd voor wat?

Kust Tsitsikamma - reis Zuid-AfrikaDecember t/m maart – zomer
Het is dan ongeveer 26°C met veel zon en een hoge luchtvochtigheid. Een groot deel van Zuid-Afrika ligt langs de kust, maar denk dan niet aan palmbomen en strandbedjes. Wel aan strandwandelingen waarbij je lekker uitwaait en de benen strekt. Dit is de beste tijd voor een bezoek aan de Kaapstreek vanwege het aangename weer.

Maart t/m mei – herfst
Het beste seizoen om te gaan. De drukte is voorbij, de luchtvochtigheid minder hoog en de temperatuur aangenaam. Rond de 20-26°C.

Juni t/m augustus – winter
Het wordt iets frisser, ongeveer 19°C. Maar omdat er minder dichte begroeiing is, is de kans op het spotten van wild in de parken groter. Geen dichtbegroeide bosjes en bomen meer, waar ze zich achter verschuilen. Ook is dit de tijd om walvissen te spotten. Een bijzondere ervaring als je in je bootje dobbert en een grote fontein opspuit … En dan is het natuurlijk de kunst om dé foto te maken waarbij de immens grote staart net boven water komt.

September t/m november – lente
Dit is de tijd waarin alles in bloei staat. Het landschap begint weer groen te worden, en de bloemenvelden staan volop in bloei. De Tuinroute is in deze periode een populair gebied. De uitzichten zijn spectaculair en, uiteraard, kleurrijk! De temperatuur ligt tussen de 20 en 26°C.

Nu zelf aan de slag? Bekijk onze Zuid-Afrika-reizen. Of lees meer over handige routes en over hoe je door Zuid-Afrika reist.

 

Ga terug naar het overzicht van alle artikelen

Zuid-Afrika Pretoria - city-hall
bouwsteen

Ontspannen begin in Pretoria

  • Pretoria of Johannesburg
  • 2 dagen / 1 nacht
  • vanaf € 56,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Wijn proeven Montagu oldtimer tour
bouwsteen

Wijn maken in Montagu

  • Montagu
  • 3 dagen / 2 nachten
  • vanaf € 264,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge