ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Johannesburg Zuid-Afrika

5x wat je niet mag overslaan in en rondom Johannesburg

blog

Johannesburg leeft! Een plaats waar je bij het plannen van je reis misschien niet zo snel aan denkt, maar wat verrassend leuk is. In Johannesburg is de wederopbouw na de Apartheid (25 jaar geleden) in volle gang. Trotse inwoners werken keihard aan het imago in de straten met geschiedenis. Proef een beetje van de geschiedenis en hoe het nu is en geloof ons: het smaakt naar meer! Gastblogger Dorienke Blom woont momenteel in Johannesburg en vertelt haar ultieme tips!

Decorative torn edge
Zuid-Afrika, Johannesburg Maboneng

 #1 Ga naar Maboneng

Daar loop je dan, in Maboneng, één van de hipste wijken van Johannesburg. Je ogen hebben veel te verduren, want wat is er veel te zien. Het is een perfect voorbeeld van waar mensen leven, spelen en werken. Er is hier zoveel te doen, van galerijen tot aan boutique shops en restaurants. Het barst hier van de creatievelingen en dat is ook overal terug te zien, sla deze wijk zeker niet over als je naar Johannesburg gaat.

#2 Apartheidsmuseum – constitution hill

Als je wat over de geschiedenis van Zuid-Afrika wilt weten, dan is dit dé plek: het Apartheidsmuseum in Johannesburg. Er zijn zo’n 22 individuele tentoonstellingen die je alles vertellen over de rassendiscriminatie en het gevecht om dit tegen te gaan. Wil je begrijpen hoe de apartheid echt was in Zuid-Afrika? Dan moet je zeker gaan!

Nadat je jezelf helemaal hebt verdiept in de geschiedenis, is het tijd een bezoek te brengen aan Constitution Hill. Dit is ook de plek waar Nelson Mandela zijn eerste jaren van gevangenisschap doorbracht. Vandaag de dag is Constitution Hill het thuis van de Zuid-Afrikaanse constitution court, die de rechten van alle burgers ondersteunen.

#3 Neighbourgoods market

Het is zaterdagochtend en je hebt een hele dag vol geplant met sightseeing, maar dit kan natuurlijk niet op een lege maag. Begin daarom je zaterdag met een bezoekje aan de Neighbourgoods market in Jutta street. De heerlijke geuren van de vers bereide maaltijden trekken wel je aandacht. Onderhand elke keuken is aanwezig, van Europese gerechten tot aan Aziatische maaltijden en natuurlijk de traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten.

Markt in Johannesburg
Zuid-Afrika Johannesburg Soweto

#4 Soweto township

Soweto is één van de bekendste townships van Johannesburg. In een township leer je de echte Afrikaanse cultuur kennen. De mensen zijn openhartig, en laten je graag alles zien hoe ze leven. En het beste van alles, meestal mag je ook een van hun heerlijke zelfgemaakte afrikaanse gerechten proeven. Dat wordt smullen! Nog leuker: blijf er een nachtje slapen voor de ultieme beleving. Zoals Riksja Zuid-Afrika de trip ook aanbiedt: Soweto township.

#5 Kruger National Park

Op een paar uur rijden van Johannesburg ligt Kruger. Moet je dit doen als dagtrip? Wel nee, trek er een paar dagen voor uit. De kans is dan veel groter dat je veel meer dieren ziet. De ochtend breekt aan en je hebt je hoedje op, je verrekijker mee en je camera is helemaal opgeladen om de ‘Big Five’ vast te leggen. Het is moment is aangebroken, je gaat dan eindelijk op safari, en waar kan dat nou beter dan in het Kurgerpark. Dit is misschien wel het meest bekende safaripark van Afrika. Het weergaloze park ligt in het noorden van Zuid-Afrika op de grens van Mozambique en Zimbabwe, en is daarmee ook het grootste wildpark van Afrika. Je kan dit bijna niet overslaan tijdens je Zuid-Afrika rondreis.

5x wat je niet mag overslaan in en rondom Johannesburg

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern